Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Göz Kuruluğu Sendromu

Göz Kuruluğu Sendromu

gözz

Daha çok kuru ortamlarda aşırı vakit geçirmekten ya da bu tür alanlarda yaşam sürmekten kaynaklı olarak husule gelebilen bir sorun olan kuru göz sendromu, aynı zamanda aşırı derece de televizyon izleyen ve bilgisayar kullananlarda görülen göz sağlığı sorunlarından biridir. Bilhassa da masa başı çalışanları kuru göz sendromu hastalığının tehdidi altındadır. Göz kırpma sıklığını azaltacak her tür faktör bu soruna neden olabiliyor. Peki kuru göz sendromu tedavisi nasıl yapılır?

Kuru göz sendromu tedavisi
Kuru göz sendromunun belirtileri olan gözde batma, kaşıntı, gözyaşı miktarının azalması şikayetleri hissedilmeye başlandığı zaman hasta kendi imkanları ile bu sorunu tedavi etmeye çalışmamalıdır. Çünkü göz önemli bir organ olduğu için, kişinin doğru sandığını yanlış uygulamalar daha ciddi sorunlar doğurabilir. Kuru göz sendromunun tedavisi için muhakkak uzman bir göz doktorundan yardım alınmalıdır.
Kuru göz sendromu şüphesi ile hekime başvuran hastalara ilk olarak kornea boyama testleri, schirmer testi ve gözyaşı osmolarite ölçümü testleri uygulanarak sorunun tam teşhisi sağlanır. Kuru göz sendromu tedavisi için ekseri göz damlaları ve göz jeli kullanımı önerilir. Hekim tarafından önerilen ilaçların düzenli kullanımı ile hem kişi eski göz sağlığına yeniden kavuşacak hem de olası tehlikeler önlenmiş olacaktır.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*