Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Zatürre, Zatürre Belirtileri, Zatürre Tedavisi

Zatürre, Zatürre Belirtileri, Zatürre Tedavisi

 

ZATÜRRE

Bir diğer adı Pnömoni olan  zatürre hastalığı çok ağır seyreden ve kişiyi ölüme kadar götürebilen bakteri virüs veya parazit kökenli bir akciğer hastalığıdır. Oldukça ağır seyreden zatürre çocuklarda ve yaşlılarda başlıca ölüm sebebi olabilmektedir. Akciğerlerin hava kesecikleri olan alveolleri felç eden zatürre akciğer iltihabı ile nefes almayı zorlaştırmakta ve ileri seviyede vereme dönüşmektedir. Mutlaka tedavi edilmesi gereken Zatürre hastalığının belirtileri şunlardır:

Yüksek Ateş

Titreme üşüme

Kanlı Balgam-koyu renk balgam

Kemiklerde ağrı

Göğüste şiddetli ağrı

Hırıltılı nefes alıp verme

Şiddetl ibaş ağrıları

Aşırı yorgunluk baş dönmesi

Soğuk terleme

Çok hızlı soluma ve su içme ihtiyacı

Yüzde sararma ve dudaklarda morarma

Koma hali

 

Virüsler mantarlar ve bakteriler akciğerde iltihaplanmaya sebep olurlar. Tespit edilen zatürreye neden olan mikrop sayısı 50 civarındadır. Herkesin her yaşta zatürre hastalığına yakalanma riski vardır. Soğuktan korunmak ve terli durumda iken dışarda dolaşmak bu hastalığı davet eder. Sigara akciğerde mikropların dışarı atılma sistemini felç ettiği için sigara içenlerde zatürre hastalığına yakalanma oranı oldukça yüksektir. Alkol alanlarda zatürre mikroplarını öldürücü ilaçlara karşı direnç gösterme ve mikrobu yaşatma gibi ilginç durumlar saptanmıştır.

Soğuk havalarda vücudun direnci düştüğü için zatürreye neden olan mikropların çoğalma ve faaliyete geçme riski yüksektir. Bağışıklık sistemimizi korumamız her zaman çevrede ve akciğerlerimizde potansiyel olarak bulunan ve etki göstermeyen bu mikropların etkili olmalarına izin vermeyecektir.

Yapılması gereken en önemli şey; soğuk havalarda iyi korunmak, kış aylarında daha dikkatli beslenmek, kapalı alanlarda uzun süre kalmamak, terli iken soğuk havalarda dolaşmamak zatürreye neden olan mikropları etkisiz bırakmak için gerekli tedbirleri almak demektir.

Şeker hastaları çok fala mikrop toplayan potansiyel hastalardır. Bu nedenle şeker hastalarının şeker seviyelerini sürekli dengede tutmak için gerekli ilaçları zamanında almaları ve doktorların önerileri doğrultusunda hareket etmeleri gerekir.

Kanser tedavisi gören kanser hastaları da her an zatürre hastalığına yakalanma riski taşıyorlar. Sonbaharda başlayan grip salgınlarında grip virüsleri vücudun bağışıklık sistemini bozmakta ve direkt olarak zatürre hastalığına sebep olmaktadırlar.

Günümüzde gelişen tıp biliminin ilerlemesi ile korkulan bir hastalık olmaktan çıkan zatürre hastalığı etkili ilaçlarla tedavi edilebilmektedir. Bu ilaçlarla zatürre tedavisi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*