Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Gribe, diyabete limon ve zencefil

Gribe, diyabete limon ve zencefil

Sağlık uzmanları birçok hastalık için başvurulan doğal reçetelerden limon ve zencefilin yeni faydalarını keşfetti. Limonun, boğazdaki enfeksiyonları, yüksek tansiyonu azaltırken, ateş düşürme ve kilo vermede etkili olduğu belirlendi. Zencefilin ise grip, migren, mide ekşimesi ve diyabetik böbrek rahatsızlıklarında etkili bir baharat olduğuna dikkat çekildi.

Zencefil’in sağlığa faydaları çok eski tarihlerden beri bilinmektedir ve eski çağlardan beri bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır. Zencefil Güneydoğu Asya kökenli bir bitki türüdür ve daha sonra Asya ve diğer tropikal Asya bölgelerine yayılmıştır. Zencefil bir metre boyuna kadar büyüyebilen ve taze yada kurutulmuş olarak tüketilebilen bir bitki türüdür.

Şifa kaynağı çok yüksek olan zencefil, yemeklerde ve Asya bölgesinde turşu olarak da kullanılır. Yüksek derecede uçucu yağlar içeren zencefil aynı şekilde yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.

Zencefilin %3’ünü uçucu yağlar oluşturur ve tadını phenylpropanoid adındaki maddelerden alır. Bunun dışında zengin bir B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. Bunların dışında zencefil ayrıca leysin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin gibi amino asitler içermektedir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*