Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Sararmış Dişler Nasıl Beyazlar? İşte Yöntemi!

Sararmış Dişler Nasıl Beyazlar? İşte Yöntemi!

Konuşunca ve gülünce sarı dişlerle gözükmek herkesin en şikayetçi olduğu sorunlardan biridir. Dişlerin sararması, genellikle ağız hijyeninin tam olarak sağlanamadığı durumlarda diş üzerinde plaka oluşturması durumu olarak tanımlanır. Dişlerin sürekli olarak gün içinde yemeklerden sonra fırçalanmaması durumunda zaman içinde dişlerin sararması, diş çürükleri ve diş eti problemleriyle karşılaşma olasılığı yüksektir. Sarı dişlerden kurtulmak için evinizde doğal yöntemlerle beyazlatmak için gerekli şeyleri sizlerle paylaşacağız.

Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden şikayetçi misiniz? Sararan dişlerinizin daha beyaz görünmesini mi istiyorsunuz? İşte pratik yöntemler!

-Karbonat:
Bilinen en doğal diş beyazlatma malzemesidir.
Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroplarıda öldürür, ağızdaki plak tabakasını temizler.

-Çilek ve karbonat:

Çilek, kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldıran ve plak oluşumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır. Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilecek bu yöntemi ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın.

-Gliserin:
Gliserinin bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikropların faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.
Dişlerinizi beyazlatmak için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.

-Sofra Tuzu:
Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır.
Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*