Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kahve ve bitkisel beslenme kalp yetmezliği riskini düşürür mü?

Kahve ve bitkisel beslenme kalp yetmezliği riskini düşürür mü?

Et ve kahve tüketmenin kalp yetmezliğiyle ilişkisi hakkında yapılan analizler beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini ortaya koyuyor.

Yapılan iki çalışmaya göre kalp yetmezliği riskini azaltmanın sırrı daha az et ve daha çok kahve olarak bulundu.

Daha az et

Kalp yetmezliğide kalp vücudun ihtiyaç duyduğu kadar kanı yeterli şekilde pompalayamaz ve ölüme neden olabilir. Bu oksijen ve besinlerin vücudun tüm hücrelerine yeterli şekilde verilememesi durumudur ve ilerleyen bir rahatsızlıktır.

New York’taki Mount Sinai Hastanesi’ndeki Kyla Lara ve ekibi, 45 yaş üstü 15.000’den fazla kişinin diyet ve kalp sağlığı verilerini analiz ettiler. Daha çok meyve, sebze, fasulye, kepekli tahıl ve balıklardan oluşan bir diyetle beslenen ve daha önce kalp yetmezliği veya kalp rahatsızlığı tanısı konmuş kişilerin et ve işlenmiş gıdalarca zengin beslenenlere göre hastaneye yatırılma oranı %28 daha düşük bulunmuştur.

Amerikan Kalp Derneği sunulan bu verilerin gözlemsel nitelikte olduğunu ve neden-sonuç ilişkisi göstermediğini, ancak diğer bilimsel bulgularla örtüştüğünü bildiriyor.

 

Daha çok kafein

Ayrıca Amerikan Kalp Derneği kahve içmenin  düşük kalp yetmezliği riskiyle ilişkili olduğunu duyurdu.

Colorado Üniversitesi’nden Laura Stevens ve ekibi 44 yaş ve üstü 17.000’den fazla yetişkin üzerinde yaptıkları analizde, haftada bir fincan kahve içenlerde kalp yetmezliği gelişme riskini kahve içmeyenlere kıyasla yüzde 7 daha düşük buldular.

Stevens, kahvenin neden kalp yetmezliği riskini azalttığının belirlenemediğini ve kahve içenlerin sadece daha sağlıklı yaşam tarzlarına sahip olabileceğini söyledi.

Bulgular, bu yılın başlarında yayınlanan ve kahve içmenin kalp hastalığından ölme ihtimalini önemli ölçüde azalttığını ortaya koyan iki ayrı çalışma tarafından da desteklenmektedir.

Yaklaşık

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*