Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Ağız kokusu birçok hastalığın habercisi

Ağız kokusu birçok hastalığın habercisi

Ağız kokusuna diş ve diş etlerinin yanı sıra vücuttaki herhangi bir hastalığın da sebep olabileceğini belirten uzmanlar, kokunun hafife alınacak bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Ağız kokusunun yaygın görülen bir sıkıntı olduğunu ve psikolojik problemlere de sebebiyet verdiğini belirten Diş Hekimi Metin Ayan, “İleri boyutta sosyal münasebetleri olumsuz etkileyen ağız kokusunun ihmal edilmemesi gerekir. Ağız hijyeni ve düzenli diş temizliği de kokunun izalesinde önemlidir” dedi.

Ağız kokusunun başlıca sebeplerini açıklayan Ayan, “Dişlerde çürük, dilde ve ağız içinde herhangi bir lezyon veya iyileşmeyen bir yara olup olmadığına bakılır. Varsa tedavi uygulanır. Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli sebeplerindendir. Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri zamanla gıda birikmesine yol açacağından yine kötü kokulara sebep olabilir. Ağız kokusu ile mücadelede dişler, diş etleri ve ağız içi hijyen önce gelir. Aynı zamanda bol su tüketimi de önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

“AĞIZ KOKUSU, BAŞKA HASTALIKLARIN DA HABERCİSİ OLABİLİR”

Ağız kokusuna diş ve diş etlerinin yanı sıra vücuttaki herhangi bir hastalığın da sebebiyet verebileceğini anlatan Ayan, “Ağız kokusunun sebebi ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Ağız içi kötü konunun yalnızca ağız ve diş hijyeni ile ilgisi olmayabilir. Günde en az iki kere diş fırçalanması yapılmalı ve yılda 2 kere diş hekimine giderek ağız ve diş sağlığı ihmal edilmemelidir. Çürük dişler kadar müzmin solunum yolu rahatsızlığı ve astım hastalığı da kötü kokuya sebep olabilir. Ağız kokusu, sinüs, bademcik ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, şeker hastalığının, böbrek ve karaciğer yetmezliğinin, metabolizma bozukluklarının habercisi olabilir” dedi.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*