Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Ağız Yaraları Nasıl Geçer?

Ağız Yaraları Nasıl Geçer?

Ağız yaralarına zemin hazırlayan belli başlı faktörler vardır. Bunlar;

-Yanlışlıkla yanağını ısırma, çok sıcak içeceklerin tüketilmesi vb.

-Stres, gerginlik, huzursuzluk,

-Asitli, baharatlı ve acı yiyeceklerin tüketilmesi,

-Sigara içmek ya da sigarayı bırakmak, (Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki düzen değiştiğinden geçici olarak ağız yaralarına rastlanabilir)

– İçeriğinde SLS (Sodyum Lorit Sülfat) bulunan diş macunu, gargara vb. ağız bakım ürünlerinin ağız yaralarını tetiklediği tecrübe edilmiştir.

-Vitamin ya da demir eksikliği (Güçlü bir bağışıklık sisteminde vitaminlerin rolü çok büyüktür. Eksiklikleri ise belli başlı sorunlara sebep olmaktadır.)

-Bağışıklık sisteminin zayıflaması,

Ağız yaraları yukarıda saydığımız sebeplere bağlı ise ve neden kaynaklandığını tahmin edebiliyorsanız, ortalama 7-10 gün içinde kendiliğinden geçecektir.

Ancak tekrar eden ağız yaraları söz konusu ise,  bağışıklık sisteminin güçsüzlüğüne bağlı olarak ortaya çıkabileceğinden öncelikli tedavi şekli bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacak gıdalar almaktır.

Yeme içme alışkanlığınızda son dönemde herhangi bir değişiklik oldu ise, bunu gözden geçirerek daha sağlıklı beslenme şekillerine yönelebilirsiniz.

Sadece ağız yaraları değil, birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkili olan bağışıklık sistemindeki zayıflığın ortadan kaldırılabilmesi için besinlerin özenle seçilmesi, eğer günlük gıdalar bunun için yeterli değilse, besin destek ürünleri ile takviye edilmesi önerilir.

Kullanacağınız besin destek ürünleri, bağışıklık sisteminizi güçlendireceğinden, sadece ağız yaralarından kurtulmanıza sebep olmaz, aynı zamanda, daha dinç sağlıklı ve hastalıklara karşı dirençli olmanızı  da sağlar.

Şunu unutmamak gerekir ki, beyaz ve sarı renkli aft olarak tabir edilenden daha farklı bir ağız yarasına sahipseniz, kısa sürede yayılıyorsa ve yukarıda sıraladığımız önlemleri aldığınız halde geçmiyorsa, önemli bir hastalığın habercisi olabilir.

Mutlaka bir uzman doktora başvurmanızı öneririz.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*