Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Antibiyotik kullanımı astımı tetikliyor!!!

Antibiyotik kullanımı astımı tetikliyor!!!

Gereksiz antibiyotik kullanımı çocuk sağlığını da olumsuz etkiliyor. Özellikle doğumdan sonra kullanılan antibiyotiklerin astım ve alerjik hastalıkları artırdığını vurgulandı.

Astım ve alerjik hastalıkların gelişmesinde genetik faktörler kadar kullanılan antibiyotikler de etkili. Faydalı mikropları da öldüren antibiyotikler, kullanıldığında bağışıklık sistemini zayıflatıyor ve astım ve alerjik hastalıklara davetiye çıkarıyor.

İKİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZ VAR
İnsan vücudunun iki ayrı bağışıklık sistemi olduğunu, birinin alerjiye eğilim yaratan bağışıklık sistemi, diğerinin ise mikroplara karşı vücudu koruyan bağışıklık sistemi olduğunu. “Doğumda hafif derecede alerjiye eğilim yaratan bağışıklık sistemi baskındır. Doğumla birlikte vajinadaki ve dışkıdaki flora ile karşılaşma, mikroplara karşı olan bağışıklık sistemini devreye sokar ve alerjiye eğilim azalır. Çocuğun bağışıklık sistemi gelişirken az mikropla karşılaşması ve mikroplarla karşılaşsa da hemen antibiyotik kullanmaya başlanması, alerjik hastalıkları arttırır. Çünkü bağışıklık sistemi zayıflayınca alerji artar, alerji artınca bağışıklık sistemi zayıflar. Gribal enfeksiyonlar, virüsler nedeniyle geliştiği için antibiyotikler yarar sağlamaz.

ASTIMDA GENETİK FAKTÖRLER NE KADAR ETKİLİ?
Anne veya babada astım, alerjik nezle, egzama gibi herhangi bir alerjik hastalık varsa çocukta alerjik astım gelişme riskinin %30-50 arasında olduğuna dikkat. Hem anne, hem de baba da alerjik hastalık varsa, çocukta alerjik astım gelişme riskinin ise %50-80 arasında olduğunu, genetik faktörlerin yanı sıra özellikle obezitenin astım gelişmesine katkısının büyük olduğunu Yağ hücrelerinin astım gelişimine neden olan maddeler salgıladığı belirtildi.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*