Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Aritmi, kalpritim bozukuğu, kardiak aritmi

Aritmi, kalpritim bozukuğu, kardiak aritmi

aritmi11

Aritmi, kalpritim bozukuğu, kardiak aritmi:

Kalp günde 100.000 defa atar ve bazende bu ritim bozularak yavaşlayabilir veya hızlanabilir ve hatta çok kısa süre için kalpatışları durabilirde. Vücudun kendi elektiriği ile kalbin sol kulakcığındaki sinüs noktasından (sinoatrial nodül) bu elektiriksel uyarılar yapılır. Sinüs noktasından çıkan uyarılar iki koldan AV-noktasına (atrio ventriküller nodül = kulakcık ve karıncığı birlikte etkileyen) ulaşırve AV-den bu uyarılarkalbin karıncığındaki kaslar uyarılır.

Böylece kalp kasları büzülür (kontraksiyon) ve bu şekilde kalpteki kan vücuda pompalanır. Sinüs noktasına oradanda bütün kalpe yayılan elektirik akımında anormalikler olursa yani herhangi bir noktasında bağlantı koparsa ritim bozuklukları görülür. Şayet kalp ritim bozuklukarı görülürse mutlaka uzman doktora görünmek gerekir.

Kalp nasıl çalışır?
Kalp kaslarından meyada gelen içi boş bir organdır ve sürekli uyarılarla büzülen (kontraksiyon) ve gevşeyen hareketleri ile vücuda kan pompalar. Böylece insanın beslenmesi vede artık maddelerin akciğer ve böbreklere taşınmasını sağlar. Kalp alttan diyfram ve yanlardan akciğerlerle çevrilidir. Kalp ile akciğer arasında ve alta diyaframla kalp arasında kalbi saran torba gibi bir kese vardır. Buna kalp kesesi (perikard, pericardium) denir. Kalp ortadan sağ ve sol parçalara ayrılır ve bunlara sağ ve sol kulakcıklar (atrium) altta ise sağ ve sol karıncıklar (ventrikel) bulunur. Kalbin dört kapakcığı vardır ve bunlar ventil görevi görürler vede kronar damarları ile kendi kendini besler.

Kalp ritim bozukluklarının türleri:
Sağlıklı birinsanda kalp atışları (nabız) dakikada 60-80 arasındadır. Bu ritme uymayan çok yavaş, çok hızlı veya düzensiz kalp r,itim bozukluğu denir.
1-) Bradikardi (bradycardia): Kalp atışlarının dakikada 50?nin altına düşmesi
2-) Taikardi (tachycardia): Kalp atışlarının dakikada 100?ün üzerine çıkmasına kalp çarpıntısı denir.
3-) Aritmi (arrhytmia): Kalbin düzensiz atışları, bazen hızlı, bazen yavaş
4-) Ekstrasistol (extraszstole): Normal uyarıların dışında başka bir odaktan yapılan uyarı ile normal sistol?den önce meydane gelen kalp kasıması
Kalp atışlarını sporcularda 50?nin altına düşmesi ve bebeklerde çok hızlı olması normaldir.

Kalp ritim bozukluklarının sebepleri?
Elekriğin kesilmesi veya önlenmesi kalp ritim bozukluğuna sebep olur. Bunun ise birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerin en önemlileri:
1-) Kalp krizi
2-) Kalp kapakcıklarının hatalı olması
3-) Kalp kaslarında iltihaplanma (miyocardit, miyokardit, myocarditis)
4-) Kronar kalp damarlarında sertlik (arterioskleroz)
5-) Kalbin iflası
6-) Bazı kimyasal ilaçlar
7-) Tiroid bezinin aşırı çalışması (hipertirodizm), vitamin ve mineral eksikliği ve uyuşturucu madde kulanma gibi sebepleri sayabiliriz.

Kalp ritim bouklukluğunun sebep olabileceği rahatsızlıklar
Bazı insanlar kalp ritim bozukluğunun çok ciddi olarak alığılanırken, bazıları hiç hissetmemektedirler ve bunun sebep olabileceği önemli rahatsızlıklar:
1-) Başdönmesi
2-) Genel dermansızlık, yorğunluk
3-) Nefes darlığı
4-) Şuurunu kaybetme
5-) Kalbin durması
6-) Kalp çarpıntısı
7-) Korkulan terleme

Kalp ritim bozukluğunun teşhisi:
Kalp atışlarının ne durumda olduğu nabız konturolu ile anlaşılabilir, çünkü kalbin yavaş, hızlı veya düzensiz çalışması halinde bunlar nabızdan anlaşılır. Kalp ritim bozuklukları EKG (Elrktrokardiografi) ile tesbitedilir. Kan verilerek labaratuarda birleşimindeki elektroitlerin durumlarından kalbin durumu anlaşılır. Metabolik değişimler ve kimyasal ilaçlarda kalbin durumunu etkiler.

Kalp ritim bozukluklarının tedavisi:
Kalp ritim bozukluklarının aslında tedaviye ihtiyacı yoktur, çünkü genelikle bu rahatsızlıklar tehlikeli değildir. Kalp ritim bozukluklarının tedavi edilebilip edilemiyeceği, bu rahatsızlığın ne gibi rahatsızlıklara sebep olabileceğine bağlıdır. Şayet ileride yukarıdaki rahatsızlıklara sebep olabilecekse o zaman mutlaka tedaviedilmesi gerekir. Hatta bazen amaliyat dahi gerkebilir, şayet kalp atışları aradabir duruyorsa vb sebepler.

Amaliyatla sinüs noktası (sinüs nodülü) uyarmak için ekeltronik Empulsifgeneratorlar takılır veya sonda ile ritim bozukluğuna sebep olan lifler ve curuf (plak, plaqesler) temizlenir. Öncelikle uzman bir doktora gidilmelidir, ayrıca doğal tedavi ise kandaki lipid, kolesterol ve yağları eritten Gökçek İksiri veya ZYE ile hem kalıcı, hemde yantesiri olmaması ve hücreleri yenilemesi (regenerasyon) ile çok çok etkili önlem alınır.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*