Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Astım: Bronşitli astım deyince kronik iltihaplı ve aşırı duyarlı bronşlar, nefesdarlı

Astım: Bronşitli astım deyince kronik iltihaplı ve aşırı duyarlı bronşlar, nefesdarlı

akciger

 

Astım:

Bronşitli astım deyince kronik iltihaplı ve aşırı duyarlı bronşlar, nefesdarlığı, öksürük ve tıknefes akla gelir. Bunun sebebi nefesyolları mukozasının (nefesyolları sümüksü içderi) allergenler (çiçek tozu, toz, ve hayvanlarının kıl ve tüyleri ve bazı besin maddeleri) tarafından tahrişedilir.

Tahriş olan bronşmukozası şişer. Normal olarak hasta öksürdüğünde bronşlardaki balgamı, bronş- tüysühücrelerin (cilliary, sillar) üstündeki mukoza tabakası bu balgamı tutar, şayet bu hücreler zedelenmişse görevini yapamaz. Öksürünce balgam aşağı düşer, bunu mutlaka dışarı atması gerektiğine proğramlanmış olan akciğer sürekli öksürür ve buda nefesdarlığı vede nefes alamamaya sebep olur.Bu stresli durum hastanın korkulu ve kramplı durumlara dönüşmesine neden olur.

Sürekli tahriş olan akciğer mukozası şişer, buda kişinin yetersiz oksijen alması demektir. Böylece kişide nefesdarlığı görülür ve hasta ıslık cçalar gibi ses çıkarır ve buna ilavetten balgamın atılamaması kişide boğuluyormuş gibi bir hissverir.

Astımın oluşmsında bir önemli neden ise bağırsakflorasının bozulması nedeniyle, bağırsaklardaki zararlı bakteriler ve mantarlar zehirligazlar vezehirli alkoller üretmesi nedeniyle karında şişkinlik olur. Buda diyaframı yukarı doğru kaldırır. Neticede akciğer ve kalp sıkışır ve kişi göğsüne bıcak batıyormuş gibi ağrılar hisseder. Buda diyaframı yukarı doğru kaldırır. Neticede akciğer ve kalp sıkışır ve kişi göğsüne bıcak batıyormuş gibi ağrılar hisseder.

Sigaranın birleşimindeki karbonmonoksit (CO) oksijenden 300defa büyük bir çekimle hemoglobine yapışır ve oksijeni devre dışı bırakır, böylece kişide kansızlık ortaya çıkar. Kansızlık önce beyin ve sinirhücrelerünün ölmesine sonra kalp ve akciğeryafiyetine neden olur. Sigaranın birleşimindeki kadmiyum çinkoyu dışlar , çinkoyetersizliği enzimyetersizliğine neden olur, buda bir çok hastakığın ortaya çıkması demektir.
Öncelikle uzman bir doktora gidilmelidir, ayrıca doğal ilaçalarla bağırsak florasını ideal hale getirebilecek olan Gökçek İksiridir. Ayrıca duvarsarmaşığı- meyhaneciotu-, A. Itırı-, Grindelya-, ZYE preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek İksiri etkilidir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunmamekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*