Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Bağırsak Enfeksiyonu Nedir Ve Nasıl Ortaya Çıkar

Bağırsak Enfeksiyonu Nedir Ve Nasıl Ortaya Çıkar

rrr

Özellikle yaz aylarında bağırsaklarımla ilgili sorunlar yaşıyorum, ishal vs.. Bunun bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi yakınlarım ancak belirtiler ile bende görülen belirtiler aynı mı değil mi merak ediyorum. Lütfen bu konuda beni bilgilendireblirmisiniz? Bağırsak enfeksiyonu nedir ve nasıl tedavi edilir, şimdiden teşekkür ederim.

Bağırsak enfeksiyonu nasıl ortaya çıkar?

Yaz mevsimi sıcağın artması sebebiyle haşrelerinde artması ve bakterilerin daha uygun bir zemin bulması sebebiyle mikrop üremesini artırır. Bu önemli bir faktördür
Yaz mevsiminde, başta karasinek olmak üzere kanalizasyon ve içme suyu gibi altyapıların yetersizliği, yüzme amacıyla girilen deniz ve göl gibi ortamların temiz olmaması, tatil amacıyla büyük bir nüfusun altyapısı olmayan köy, kasaba gibi yerlere gitmesi bu hastalıkların daha sık görülmesine neden oluyor.

Hastalığa, bakteriler, virüsler, parazitler, mikropların toksinleri, zehirli gıdalar ve sindirim sistemi alerjileri neden olabilir.


Bağırsak Enfeksiyonu Belirtileri

Hastalığa neden olan etkenin gücüne ve alınan miktara göre değişen belirtiler olabilir. Bazen şiddetli karın ağrısı, kusma ve ishal ile başlarken bazen hafif karın ağrısı ve ishal olabilir.

Mide iç zarının etkilendiği durumlarla mikroplara ait toksinlerin yoğun olduğu hallerde bulantı ve kusma görülebilir.

Bağırsaktaki tahrişin şiddetli olduğu durumlarda, dışkı ile birlikte sümük ve kan da olabilir. Mikroplar bağırsaklardan vücuda girmişlerse, ateş yükselmesi de görülebilir.

Kusma ve ishal ile çok miktarda sıvı kaybedilmiş ve bu sıvı ile tuzların eksiklikleri giderilmemişse, böbrek yetersizliği ve şok gibi hayati önemi olan tablolar ortaya çıkabilir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*