Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Beynin çalışma biçimini etkileyen 8 davranış

Beynin çalışma biçimini etkileyen 8 davranış

Aşık olmak ve annelik içgüdüsü neredeyse aynı şey
Beyin romantik ilişkilerde ve annelikte aynı biçimde çalışıyor. Tabii bu arasında hiçbir fark yok demek değil. Örneği aşk beyindeki heyecanlanma duygusunu arttırırken, annelik içgüdüsü beyindeki sevgi hücrelerini biçimlendiriyor.

Sevgi ve nefret birbirine çok yakın
İngiliz bilimadamlarının araştırmasına göre sevgi ve nefret beynin benzer bölgelerinde bulunuyor. Fakat sevgi, nefretten farklı olarak yargılama ve mantıklı düşünme yetisini azaltıyor.

Uzun süreli stres beynin çalışmasını etkiliyor
Hafıza kaybı, öğrenme kabiliyetinde düşüş, kendini kontrol edememe… Hepsinin nedeni kronikleşmiş stres olabilir. Buna ek olarak stres, kişinin daha fazla endişe duymasına ve daha çabuk sinirlenmesine ve dikkat dağınıklığına sebep olur.

Hamilelik düşünme biçimini etkiliyor
Bilimadamları hamilelik döneminin zekayı etkilediğini ve empati kurma yetisi kazandırdığını kanıtladı. Bunun sebebinin ise hamilelik döneminde bebek ve annenin iletişimini güçlendirmek ve çocuğun ihtiyaçlarını anlayarak olası tehlikeleri sezebilmek için olduğu söyleniyor.

Uyku bozukluğu hafızayı etkiliyor
California Üniversitesi bilimadamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre uyku bozukluğu hafızayı kötü etkiliyor ve alzhaimer hastalığını tetikliyor. Gece uykusu sayesinde beyin hücreleri kendisi için zararlı bileşenleri yok ediyor. Bunun bir sonucu olarak da eğer yeterli uyku almazsanız, beyininiz zarar görebiliyor.

Beyin susuzluktan etkileniyor
Beynimizin %80’i sudan oluşur. Bu yüzden %2’lik su kaybı bile hafızayı etkileyebilir, konsantrasyon eksikliği yaratabilir ve öğrenme problemlerine sebep olabilir.

Okumak beynin gelişmesini sağlıyor
Oxford üniversitesinde yapılan araştırmalara göre okuma alışkanlığı beynin yeteneklerini geliştiriyor ve kullanılmayan bölgelerin de aktif hale gelmesini sağlıyor.

Fazla tatlı tüketimi hafızada güçlük yaratabilir 
Fazla früktoz tüketimi beynin çalışmasını yavaşlatıyor ve dolayısıyla öğrenmede güçlük, konsantrasyon ve hafızada zayıflık ortaya çıkıyor.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*