Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Bitkisel Çayları En Sağlıklı Nasıl Tüketiriz?

Bitkisel Çayları En Sağlıklı Nasıl Tüketiriz?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Sökmen, “Bitki çayı hazırlanırken kaliteli porselen demlik ya da fincan tercih edilmeli” dedi.

Özellikle soğuk kış aylarında hastalıklardan korunmak ve ek takviye sağlamak için sıkça tüketilen bitkisel çayların kullanımına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Sökmen, yaptığı açıklamada, bitkilerin çay olarak tüketilmesi sırasında yan etkilerinin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Bitki çaylarının karışımlarına ve tüketimine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sökmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her bitkinin içerdiği aktif madde farklıdır.Bir bitkinin sağladığı yararı diğer bitki bazen destekleyebiliyor bazen de ters etki yaratabiliyor.O nedenle bilinçsizce her şeyi karıştırarak tüketmek yanlıştır.Biz buna sinerjik etki diyoruz.Örneğin ıhlamur gibi karaciğere etkili olan bir kimyasal içerenin yanında onun etkisini azaltıcı başka bir bitkiyi yanlışlıkla kullandığımızda boş yere tüketmiş oluruz.Hatta bazı durumlarda da sinerjik etki yerine ters etkiler yani birinin aktivitesini tamamen etkileyip daha zararlı türler üretebilir.”

KALİTELİ PORSELEN DEMLİK YA DA FİNCAN TERCİH EDİLMELİ

Bitki çaylarının hazırlanma yönteminin de önemli olduğuna işaret eden Sökmen, şunları kaydetti:

“Bitki çayları hazırlanırken kaliteli porselen demlik ya da fincan tercih edilmelidir. Özellikle uçucu bileşenlere sahip bitki çaylarının hazırlanmasında kapaklı fincan kullanılmasını öneriyoruz. Porselen demliğe önce çayı yapılacak bitki konmalı ve üzerine gerekli miktarda su eklenmeli.

Genellikle bir tatlı kaşağı kuru veya bir avuç taze bitki için 250 mililitre su kullanmak gerekir. Keyfi içilecek çay, kaynatılmış suya batırmak suretiyle bekletilip içilebilir. ”

Bitki çaylarının sabah aç karnına tüketilmemesi gerektiğini anlatan Sökmen, “Sabah, öğlen ve akşam bir fincan tüketilmelidir. Çok abartılı şekilde tüketmek bazı çayların ters etki yaratmasına neden oluyor.Geri dönüşü olmayan hasarlar oluşturabiliyor. Her şeyin fazlası zarardır” dedi.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*