Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Boyun Ağrısı, Boyun Ağrısı Belirtileri, Boyun Ağrısı Nedenleri, Boyun Ağrısı Tedavisi

Boyun Ağrısı, Boyun Ağrısı Belirtileri, Boyun Ağrısı Nedenleri, Boyun Ağrısı Tedavisi

 

Boyun Ağrısı

Günümüzde en yaygın olan rahatsızlıklardan biri de boyun ağrısıdır. Ağrı boyundan başa, göğse, sırta, kollara da yayılabilmektedir. Bazı zamanlarda kalp üzerinde ve sırtta kalp krizi kuşkusu yaratacak ağrıda olabilmektedir.

Boyun Ağrısı İle Başka Belirtiler de Eşlik Eder mi?

Genellikle boyun ağrısına uyuşma, tutulma, bulanık görme, çarpıntı, karıncalanma, denge bozukluğu, kulak çınlaması gibi rahatsızlıklarda eşlik edebilir. Boyunda tutukluk uzun sürmesi halinde sebebi iltihaplı bir romatizmadır. Karıncalanma ve uyuşma şeklinde yaşananlar ise sinir kökü sıkışmasından kaynaklanmaktadır. Diğer semptomlar ise nadiren rastlanılan durumlardır.

Boyun Ağrıları Hangi Sıklıkta Yaşanır?

Yetişkin insanların yaklaşık olarak yüzde onu hayatlarının büyük bir kısmında boyun ağrısı yaşamaktadırlar. Boyun ağrısı tek başına yaşanabildiği gibi kol ağrısı da bununla birlikte yaşanabilir. Bu ağrıların yaklaşık olarak üçte biri kendisini tekrarlar.

Boyun Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Tümörler, doğumsal anomaliler, kemik erimesi, travma, yıpranma, kireçlenme, boyun fıtığı, iç organlardan yansıyan ağrılar, yumuşak doku romatizmaları, iltihaplı romatizmalar, psikolojik bozukluklar, torasik çıkış sendromları olabilmektedir.

Boyun Ağrısından Kurtulmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Dik yürüyün ve dik oturun. Çalışırken masaya ya da tezgâha yakın oturarak başınızı öne eğmeden ya da aşırı yukarı kaldırmadan nötral konumda tutun. Oturma esnasında belinizi ve boynunuzu destekleyin.  Uzanır pozisyonda televizyon seyretmeyin. Bilgisayar ekranınızı göz hizanıza göre ayarlayın ve uzun süre bilgisayar başında oturmayın. Boynunuzu uzun süre aynı pozisyonda tutmayın ara sıra boyun hareketleri yapın. Yüzüstü yatmayın. Kullandığınız yastık çok yüksek ya da çok alçak olamamalı. Sırt üstü yatarken boyun arkasında kalan boşluğu yastık ile doldurun. Yan yatış pozisyonundayken de yastığı boyun köküne çekin. Düzenli olarak egzersiz yapın. Sırt ve boyun kaslarınızı gevşek tutmaya çalışın.

Boyun Ağrısı İçin Hangi Egzersizler Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Boyun ağrısı için yapılacak olan egzersizler kişiden kişiye değişmektedir. Doktorun yönlendirmesine göre yapılacak olan egzersizler sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa onar defa tekrarlanır. Yapılacak her hareket on sayıncaya kadar devam eder ve hareket bittikten sonra yaklaşık yirmi sayıncaya kadar dinlenilir. Yapılan egzersiz sırasında ağrı olması halinde doktora danışılmalıdır. 

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*