Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Boyun Fıtığı Hakkında Bilgiler,Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir,Boyun Fıtığı Tanısı Nasıl Konur,Boyun Fıtığı Tedavisi

Boyun Fıtığı Hakkında Bilgiler,Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir,Boyun Fıtığı Tanısı Nasıl Konur,Boyun Fıtığı Tedavisi

boyun   

BOYUN FITIĞI

 

Omurgayı oluşturan kemikler arasındaki diskin zaman ile zayıflamasıyla diskin içeriği dışarı doğru çıkar. Bunun sonucu olarak sinir kökü ya da omuriliğin üzerine baskı oluşturur. Sinir kökünün sıkışmasıyla şiddetli ve yanıcı ağrı ellerde ve kollarda kas güçsüzlüğü görülür.

 

BOYUN FITIĞI TANISI NASIL KONULUR?

 

Doktorunuz ilk olarak ağrının başlama zamanını ve ağrının yayılan yerlerini soracaktır. Kollardaki kas kuvvetini ve refleks değişikliklerini muayene ile kontrol edecektir. Doktorunuzun tanısı direkt grafı, manyetik rezonans görüntüleme, bilgisayar tomografi sonuçlarına göre doğrulanabilmektedir.

 

BOYUN FITIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

 

Öncelik olarak boyun ağrıları ile kendini göstermeye başlar. İlerleme devam ettikçe kollara ve ele vuran şiddetli ağrılara sebep olmaktadır. Ellerde kas gücü kaybı yaşanabilmektedir. Bunun sonucunda ise tutma yeteneğinde azalma olmaktadır.

 

BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

 

Başlangıç evresindeki boyun fıtığı için öncelikli tedavi yöntemi ilaçtır. Aynı zamanda istirahatte edilmelidir. Boyunluk da başlangıç evresinde kullanılmaktadır. İleri ve ağır fıtık durumlarında ise ameliyat dışı tedavilerden sonuç alınamaz ise cerrahi tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Cerrahi tedavide ki amaç ise omurilik ve sinir dokusundaki basıncı azaltmaktır. Bu sayede hastanın ağrısının geçmesine, uyuşmasına son verilmiş olur.

 

BOYUN AĞRILARININ VE BOYUN FITIĞININ OLUŞMASINI ENGELLEMEK İÇİN ÖNERİLER

 

Boyun ağrılarından korunmak için; Ergonomiye dikkat edilmelidir. Monitör göz hizasının biraz altında olmalıdır. Baş aşağı pozisyonda uzun süre durulmamalı ve çalışılmamalıdır. Uzanırken uygunsuz baş pozisyonlarından kaçınılmalıdır. Arabada yüksek oturun. Araba kullanırken sırtınızı desteklemek için ortopedik destek yastığı kullanın. Yatarken ortopedik yastık kullanın. Yere doğru eğilirken önce dizlerinizi bükün daha sonra eğilin. Yatarken yastıksız ya da çok yüksek yastıklarda yatmaktan kaçınılmalıdır. Islak saç ile yatılmamalıdır. Eğer ağrılarınız başladı ise hiç vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurunuz ve doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz. 

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*