Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Candida Albicans

Candida Albicans

Mantarlar, mycosis, mikozis, mikoz
Mantar ormanda yetişen zehirli veya zehirsiz, yenen veya yenmeyen mantarlar alka gelmemelidir. Bizim burada anlatmaya çalıştığımız mantar virüsler, bakteriler ve parazitler kadar tehlikeli ve hatta bazen dahada tehlikeli olan deri, nefesyolları, ve bağırsak mantarlarından bahsedeceğiz.

Mantarlar önce eksojenik (harici) ve endojenik (dahili) mantarlar olmak üzere iki gruba ayırılır. Eksojenik mantarlar deri, tırnak ve ayak mantarları diye üç grupta incelenir. Endojenik mantarlar iki grupta incelenir ve bunlar küf mantarları (aspergillus, ?) vede maya mantarı candida albicans, ?) Küf mantarı olmadan maya mantarı yaşıyamaz. Küf mantarı ve maya mantarlarının vücuda yerlaşmesi bağırsak florasının tahribatına nedeniyledir.

Son yıllarda Almanyada sürekli candida albicansın ne kadar tehlikeli olduğundan bahsediliyor, fakat bu mantarın neden bu kadar çok yayılabildiği ve nasıl olupta bir çok hastalığa sebep olduğu konusunda pek birşey yazılmıyor. İşte burada bu konu matarların yayılmasına antibiyotitik ilaçlar (bakterileri öldürürcü) ve antimikozit (mantarları yokedici) ilaçlar ve kortizonlu ilaçlar en önemli etkenler olduğunu göreceğiz.

Küf mantarı hem faydalı hende zararlıdır.
a-) Faydaları:
1-) Tabiattaki artık maddeleri çürütür ve toprağa dönüştürür.
2-) Hayvan ve bitli artıkları ve ölüsünü vede insanın artılkarını toprağa dönüştürtür.
3-) İmalat sanayinde üretim aracı olarak kulanılır.
4-) Vitamiler, enzimler ve antibiyotikler üretümünde kulanılır.

b-) Zararları:
1-) Odun, tekstil, kağıt ve besinleri tahripederek milyarlarca zarara sebep olur.
2-) Bitki hastalıklarının baş sorumlusu olup, meyve ve sebzeleri tahripeder ve milyarlarca zarara sebep olur.
3-) İnsan ve hayvanlarda enfeksiyon ve allerji başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olur.
4-) Küf mantarlarının üretikleri zehirler (mikotoksinler) kanser başta olmak üzere birçok hastalığa sebep olurlar.

Mantar türleri:
Mantarlar likenlerle birlikte yaşarlar. Likenler fotosentezle karbonhidratları üretirler ve mantarlarda su ve mineralleri likenlere sunarlar. Böylece problemsiz birlikte yaşarlar. Antibiyotik ilaçların %25?inin küf mantarından eldeedilir. Bunedenle antibiyotik ilaçlar küf mantarlarının gelişmesi ve yayılması için ideal ortam oluştururlar.
a-) Maya mantarları: Candida albicans ve kryptokokken en önemlileridir.
b-) Küf mantarları: Aspergillus türleri, penicillum, mucor, botrytis, fusarium, alternaria ve cladosporium türleri en önemlileridir.

Mantarların yayılışı:
1-) Besinlerle küf mantarları yayılır.
2-) Kimyasal ilaçlar küf mantarlarının yayılmasına sebep olurlar, örneğin penisillin küf mantarından eldeedilmiştir.
3-) Ağır metaller: Bakır ve civa gibi küf mantarlarının yayılmasına sebep olur örneğin eskiden bakır kaplarla yenen yemeklerden dolatı sıksık zehirlenmeler olmuştur.
4-) Küf mantarını tenefüs ederek zehirlenme

Küf mantarı nerede bulunur?
Ahırları, hayvan bulunan evler, hyvan yemleri, tahıl ambarları, nemli veya yaş odalar, ev tozu, eski koltuklar, eski döşeme, tam olarak kurumamış yeni binalar, ağaç mobilya ve lamimnat gibi tahta döşemelerde kulanılan kimyasal ilaçlar, mutfak, besin depolanan kelerler, klimalar, nemli havanınaolduğu mekenlar, süsbitkileri, bitki artıkları, sabunlar ve kozmetik maddeler, diş macunları, kimyasal ilaçlardan: antibiyotikler, antialarjikler, antihistaminikler, kortizon ve mide-bağırsak ilaçları küf mantarları içerirler. Ayrıca kimyasal meteotlarla hazırlanan ilaçlar örneğin B12-Vitamini, penisilin vb. Küf mantarlarından eldeedilir. Buda fayda yerine zarar verir. 

Mantar hastalıkları:
Deri, tırnak ve ayakta görülen mantar türleri genelikle mukozada mantar olduğuna işarettir. Küf mantarları nefesyolları ve sindirim sistemine, özeliklede mide-bağısak mukozasına yerleşirler. Nefesyollarına yerleşmişse allerji, astım, allerjik bronşit ve mide-bağırsak mukozasına yerleşmişse besinallerjisi, migren, depresyon, hormon anormalikleri vede mide-bağırsak rahatsızlıklarına sebep olurlar.

Mikotoksinler (mantar zehirleri):
Kronik bronşit, astım, psödo-krup, bronş karzinomu, ishal, kabızlık, bulantı, besinallerjisi, kronik bağırsak ilt. (enterit), kalın bağırsakilt. (kolit), kalın bağırsak ülseri, psodö-allerji, allerji, allerjik astım, kronik bronşit, enfeksiyon ve çoçuklarda hiperaktifitete neden olur. Buna karşı kulanılan kortizonlu ilaçlar küf mantarının yayılmasına neden olduğundan hastalık dahada karmaşı bir hal alır ve daha başka hastalıklarda ortaya çıkar. Mikotoksinler organizmayı taripeder, mutajenik (genetik değişim yaratan), kanserojen (kanser yapıcı ), ve teratojenik (organ ve dokuların özürlü olmasına sebep olan) etkilere sahiptir.

Mikotoksinler, mantar zehirleri:
Küf mantarının zehirlerini yani mikotoksinleri üretmesi besin maddeleri ve hayvan yemleri ile mümkündür. Nemli ekmek hemen küflenirken , kuru ekmek asla küflenmez. Küf mantarı 0-40 derece arasında her zaman mikotoksin salgılıyabilir. Küf mantarının mikotoksin üretimi durdurulamaz, fakat besinler hazırlanırken dikat edilirse küf mantarının yayılması önlenir. En tehlikeli çavdar mahmuzu mantarıdır. Bu mantar ishal, kusma, bulantı, başağrısı, organların ölmesi, sinirlerin tahrip olması, kaslaerda karıncalanma, kramplar, sara vb. Rahatsızlıklara sebep olur.

Küf mantarının en önemlileri:
1-) Aspergillus flavus
2-) Aspergillus fumigatus
3-) Aspergitus niger
Bunlar çok tehlikeli mikotoksik maddeler olan: Aflotoksin B1, G1, M1, Patulin, Ocratoksin A, Kojiasidi (Cojiasidi) ve Penisilinasidi üretürler. Bu mikotoksinler: Tansiyon düşürücü, mutajen, teratojen, kanserojenje, nefrotoksik etkiye sahiptirler. Küf mantarlarının üretiği bazı zehirler ise östrojen (dişilik hormonu) gibi etkiye sahiptirler.

Mikotoksikozlar (Mikotoksinlerin sebep olabileceği hastalıklar):
İshal, kusma, mide ağrısı, ağız ve yutakta yanma, kas krampları, nefes alış-verişlerini felçe uğratma, nabız zafiyeti, titreme, üşüme, eklem ağrıları, bazı uzuvlarda uyuşukluk, nefes darlığı, sara, hafıza kayıbı, koma, romatizma, MS (multiple skleroz), Parkinson hastalığı, Lupuserythematodes (kılcal damarlardaki patalojik değişiklikler, kronik yorğunluk, hormon anormalikleri vb hastalıklar

Mikotoksikoz türleri:
a-) Eksojenik (harici) nedenlerle ortaya çıkan mikotoksikozlar:
1-) Küf mantarının yayılması, örneğin: Orman, tahıltarlaları ve binalar
2-) Kimyasal ilaçlar ve ağır metaller, örneğin haşerelere karşı kulanılan ilaçlar.
b-) Endojenik (dahili) mikotoksikozlar:
1-) Mikotoksin içeren ilaçlar
2-) Antimikozitikalar (mantarlara karşı kulanılan ilçlar)
3-) Küf mantarlarının üretiği besinler

Bunlardan eksojenik mikotoksikozları tedavi etmek kolaydır. , fakat endojenik mikotoksikozlar çok problem yaratabilir. Endojenik mikotoksikozlar primeri (birinci) ve sekodori (ikinci) olmak üzere iki gruba ayrılır. Primer mikotoksikozlar direkt olarak küf mantarları tarafından sebep olunan rahatsızlıklar olurken sekondori mikotoksikozlar ayrıca bağırsakların, özeliklede ince bağırsağın tashrip olması nedeniyle daha kompleks bir durum ortaya çıkar.

ASLINDA MANTAR OLMAYAN İNSAN YOK, HER İNSANIN 1 G DEFİ HACETİNDE TAKRİBEN 300-1000 MANTAR BULUNUR. BU PROBLEM TEŞKİL ETMEZ.

FAKAT İNSANLAR AŞIRI KİMYASAL İLÇALAR KULLANIRLAR İSELWER FAYDALI BAKTERİLER AZALIR YERİNDE MANTAR YERLEŞİR. SADECE ANTİBİYOTİK GİBİ KİMYASALALAR DEĞİL HAZIR GIDSALARDA Kİ KİMYASALLARDA KİMYASAL İLAÇLAR KADAR TEHLİKELİDİR VEYA HİJYENİK OLMAYA BİR TUVALET KULLANDINIZ SİZE MİKROP BULAŞIR VE BÖYLECE PROBLEMLER BAŞLAR.

Mantarın yoğunluğuna ve türüne göre üretiği toksik maddeler farklı farklı olacağından farklı farklı hastalıkları tetikler. Bunlardan en önmeliside Bağırsak mantarlarının üretiği zehirli gazlar ve zehirli alkoller bağırsakalrı yakar. Bağırsaklar toksik maddeye karşı kendini korumak için yağlanır ve yağlandıkca diaminooksida isimli enzim azalır. DAO azalır ise hitamin yükselir. Histaminin seviyesini durdurmak için doktorların yazdığı antihistaminikler ve kortizonlu ilçalar sadece baskılar ve tedavi etmez. Uzun vadede kortizon kemikleri eriti, hafızaya zarar verir, deriyi inceltir, hormonları bozar, alerjik hastalıkalr ve cilt hastalıkalrını dahada ağırlaştırır. En önmeliside kişi yemek yemesede kilo almaya başlar ve bir daha kilo veremz. Yemek yememesine rağman sürekli davul gibi bir şiş kinlik hasıl olur ve nefes lamakta zorlanır. Hormonları azalacağından cinsel arzularıda azalır. Beyin yeterli ve kaliteli hormon salğılıyamacağından kişi gergin, gerlimli, stresli ve kavgacı olur. 

Örneğin;
1 g defi hacette 10.000 var ise kişide halsizlik, yorgunluk, omus, sır ve bel ağrıları başlar
1 g defi hacette 100.000-500.000 mantar var ise kişide alerjik hastalıklar ve cilt hastalıklarına sebep olur
1 g defi hacette 500.000-1.000.000 mantar olur ise kişide panik atak, ölüm korkusu, depresyon vs görülür.

Yani hastalığın ağırlığı mantarın yoğunluğu ve türüne göre değişir. Bazı mantar türleri zehirli gazlar üretir. Bunlar şişkinlik, nefes darlığı kalo sıkışması vs yi tetikler. Bazı mantar türleri zehirli alkoller üretir, metil alkol gibi bu alkoller karaciğer yağlanmasına sebep olur. Sonrada damar tıkanıklıkları kalp krizi ve beyin kanaması gibi rahatsızlıkları tetikler. 

Bağırsak mantarını modern tıbbın teşhis edememesi nedeniyle hastalıklar yıllarca anlaşılmaz. Genelikle hastalıkların kaynağının piskolojik, stres, ailevi sebeplerden meydana geldiği varsayımları ile hastalar yıllarca acı çeker. Bağırsak mantarı teşhis edilemez, 
Çünkü; 
1. mantarlar bağırsak mukozasına kene gibi yapışır, 
2. Mantarlar bağırsak mukozasının şeklini ve rengini alır.
3. Kana karışmadığından kan tahlininde çıkmaz. 
Oysaki kişi Sabah kalkıldığında bir bardak suya tükürün eğer tükürük dibe çökerse mantar vardır.

Son yıllarda sessiz ve yıkıcı hastalıklarda patlama yaşandı. Tetkiklere ve testlere bol bol para harcanırken, yanlış ilacların kullanılması çok daha kötü sonuçlara yol açtı. Kimse bağırsaklarından tüm vücuda geçen ve organlarına büyük zarar veren Candida Albicans maya mantarından şüphelenmedi. Kandida'nın neden olduğu obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları, hormonal bozukluklar, kanser ve sinir sistemi hastalıkları adeta insanların kaderi haline geldi. Kısaca yanlış ilaç kullanımı, stres, hazır gıdalar önce bağırsaklarımızın doğal florasını bozdu. Bağırsak geçirgenliğini arttırdı. Kanımıza karışan sindirilmemiş maddeler, ağır metaller, katkı maddeleri organlarımıza zarar vermeye başladı. Kandida'nın en önemli belirtisi alkoliklerde ya da sarılıkta olduğu gibi karaciğerde bozukluktur. Çünkü mantarlar şekeri alkole dönüştürür. Bağırsakta mantar enfeksiyonu olan kişilerde genellikle; kabızlık, gaz, kas ağrısı, burun tıkanıklığı, aşırı yemek yemek, yorgunluk, depresyon, sinirlilik, duygu durum bozukluğu, isteksizlik, öksürük, nefes darlığı ve baş ağrısı gibi belirtiler görülür.

ŞEKERİ ÇOK SEVİYOR
Beyaz şeker ve beyaz unla beslenen mantarlar, oldukça hızlı çoğalırlar. Zaten Kandida mantarının çoğaldığı ve bağırsak florasının bozulduğuna dair en net belirti tatlıya karşı bağımlılıktır. Gereğinden fazla çoğaldığında ince ve kalın bağırsakta doku hasarına neden olur. Kandidası olan kişilerde gıdalara ve kimyasallara karşı duyarlılık vardır. Bu hasar uzun vadede bağışıklık sisteminin kafasını karıştırır. Ve birçok hastalığın temelini oluşturur. Teşhis edilmesi zor olduğundan çoğu kişi için ciddi bir sorun haline gelmektedir. Kandida mantarından arınarak vücudunuzda varolduğunu düşündüğünüz pek çok hastalıktan ve fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Ancak bu uzun bir tedavi gerektirebilir.

Vücudu sinsice ele geçiren Kandida Mantar Enfeksiyonu'nun başlıca nedenleri şunlar:
* Beslenme alışkanlıklarında yapılan hatalar.
* Şekerli besinlerin fazla miktarda tüketilmesi.
* Sezaryen ile yapılan doğumlar.
* Günlük beslenme programında karbonhidratlara ağırlık verme.
* Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler.
* Yanlış diyetler, faydalı yağların beslenmeden çıkartılması, laksatif ilaç ve çayların çok kullanılması sonucu bağırsak florasının bozulması.
* Antibiyotik ve kimyasal ilaç kullanımının artması başta olmak üzere yanlış tedavi yöntemleri bu artışa neden oldu..

Mantarların semptomu (belitileri)
1-) Maya mantarları şeker ve karbonhidratlarla beslenir ve bunlarda ürettiği zehirli gazlar şişkinlik yapar.
2-) Nefes darlığı ve kalprahatsızlıkları: Karındaki gaz diyaframı yukarı doğru kalrdırır. Sıkışan akciğer nedeniyle defes darlığı ve sıkışan kalp nedeniylede kalp rahatsızlıkları görülür.
3-) Dişeti ve dilde beyaz tabakalar oluşur fırcalamave yıkama ile gecsede yenide oluşur.
4-) Deride kaşıntıya sebep olur.
5-) Bağırsak mantarlarının aşırı şeker tüketmesi nedeniyle kişinin kanında şeker yetersizliği görülür. Vücudun şeker ihtiyacı giderilemediğinden kişi sürekli şekerli maddeler yer.
6-) Bağısaklardaki mantarlar faydalı bakterileri yavaş yavaş yokederek yerini alı. Bu nedenlede kişide kabızlık, ishal vb. Rahatsızlıklar ortaya çıkar.Bu mantarlar sonra idrar yollarına geçer.
7-) Kişi alkol içmediği halde ağzı alkol kokuyorsa buna bağırsak mantarlarınaın sebep olduğu alkol üretimindendir.
8-) Kronik mesane ve vajina iltihaplanması:Antibiyotik ilaçlar bakterileri öldürürken mantarların yayılmasına neden olur. Böylece daha tehlikeli ve sıksık iltiplanmalar görülür.
9-) Eklem ve kas ağrıları: Mnatarların salğıladığı mikotoksinlereklem ve kaslarda yoğunkaşarak ağrılara sebep olur. Bu ağrıların romatizmadanmı mikotoksinlerdenmi olduğu analşılamaz.
10-) Yorğun dermansız ve konsentre olamama: Vücut sürekli mantarlar ve zehirleri (mikotoksiler) ile uğraşmaktan kendini regenerasyon (yenilem) yapamaz ve kişi genelikle yorğu olur ve konsentre olamaz.
11-) Cinsel isteksizlik: Kişide enerji yetersizliği olduğundan, buda cinsel isteksizliğe sebep olur. Ayrıca mantarların salgıladığı mikotoksinler hormon beneri etkiye sebep olduğundan kadınlarda kısırlığa dahi sebep olabilir.
Mantarlar doğum konturol hapları ile dahada çok yayılırlar ,ç ünkü bu onların besinin oluşturur.
Mantarlar her insanda başka rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu nedenle bu rantarın rahasızlığı şu değil denemez.

 

Bağırsak Mantarını Teşhis Etme:
Sabah kalkıldığında bir bardak suya tükürün eğer tükürük dibe çökerse mantar vardır.
1-) Şişkinlik, kabızlık, ishal, karında şişkinlik
2-) Makatta kaşıntı ve kızarıklık
3-) Mide ağrısı ve ağız kokusu,
4-) Dişte ve dile beyazımsı, sarımsı veya kahverengi pas gibi tabaka varsa mantar var demektir, hiç bir tabaka çokta aşırı kızarmışsa çok yoğun mantar var demektir.
5-) Aşırı yorğunluk, dermansızlık konsantre olamama, unutkanlık, isteksizlik
6-) Aşırı tatlı yeme isteği ve aşırı açlık duygusu
7-) Kasların titremsi ve kas ağrısı
8-) Nefes darlığı, burun tıkanması, kulak iltihaplanması, sinüzit, faranjit, bronşit
9-) Ense, omuz, sırt ve bel ağrısı
10-) Eklem ağrısı ve şişmesi, dokularda ağrı (fibromiyalji), sle
11-) Deride sivilce, saçların yağlanması, deride kuruma, akne inverse, sedef, ekzem
12-) Küf gibi pis bir koku ve bayanlarda  beyazımsı veya sarı akıntılar
13-) Adet halinde aşırı ağrılar mantar enfeksiyonu nedeniyle
14-) Kolit, ülseratif kolit, morbus kron, ibs ve enterit gibi iltihaplı rahatsızlıklar
15-) Kronik böbrek yetmezliği, mesane iltihaplanması, instersistiyel sistit, cinsel isteksizlik, prostatit, vajinit
16-) Mikotoksinler migren, baş ağrısı, depresyon ve panik atakı tetikler
17-) Diabet, kolesterol ve yüksek tansiyonu tetikler
18-) Kurdeşen, kaşıntı, polen alerjisi, besin alerjisi, alerjik astım, atopik ekzem
19-) Skleroderma, otiszm, alzeimer, Parkinson ms (multiple skleroz)

Küf mantarı nasıl teşhis edilir?
Defi-hacet testi: Defi-hacettenin (dışkı ) değişik noktalarından alına nümuneler laboratura gönderilir ve inceleme sonucunda mantar bulunursa tedaviye başlanır. Çoğu zaman defi-hacet testi yeterli olmamakta ve ve kişideki mantarlar teşhis edilememektedir. Bu nedenle şüpheli durumlarda kann testi yapılmalıdır. Hemagglutinasion test, yani kanda İmmünglobulin Tip M (İgM) kanda bir hafa gibi kısa süreli devriye görevi yapar, şayet İgM kanda varsa mantarda var demektir. İmmünfloreszenz testi: Buradakanda immünglobulin Tip G (İgG) olup olmadığına bakılır, şayet varsa vücutta bir aydır mantarlara karşı mücadele olduğunu gösterir.

Küf mantarının tedavisi:
1-) Besinlerin bozulmadan atrılması gerekir, bozulunca tehlikelidir.
2-) Evin temiz tutulması ve küf mantarından korunması
3-) Kimyasal ilaçlar, özeliklede küf mantarının yayılmasın sebep olabilecek penisili ve kortizonlu ilaçlardan uzak durlmalıdır.
4-) Spor yapılmalı
5-) Hijyene dikkatedilmeli

Küf mantarı ve maya mantarı (cadida albicans), Unutulmamalı küf mantarı (aspergillus ve diğerleri) olmadan, maya mantarları (candida albicans ve diğerleri) yaşıyamazlar ve manatarların yayılmasında Epstein Bar Virüsü çok önemli rol oynar.
6-) Mantarları azdıran Beyaz unmamüleri; ekmek, mantı, makarna, tatlı yiyecekler ve tatlı içeceklerden uzak durulmalıdır.Talı yiyecek ve içecekler vede hamurlu yiyecekler mantarların ana besinlerini oluşturur.Tatlı yiyeckler sadece baklava çikolata değil, kavun, karpuz ve üzüm gibi tatlı meyvelerde mantarları besler.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.
Allerji ve şişkinliğin sebei bağırsak mantarlarıdır: Sibel hanım tam 10 yıl yakalandığı amansız hastalıklar ki bunların başında özeliklede meyve, fındık, fıstık vb yiyeceklere karışı allerji, iltihaplı hastalıklar ağrılar vb,. Frankfurt ve çevresindeki kliniklerde gitmediği uzman doktor kalmaz. Fakat doktorlar hastalığına teşhis koyamazlar, kız kardeşi bana bunun ne olabileceğini sordu. Bende şayet yemekten sonra şişkinlik oluyorsa, allerjisi varsa ve kalbinde sıkışma gibi haller oluyorsa mutlaka bağırsak mantarı vardır vebunu teşhis etmek çok zordur dedim. Sibel hanım doktoruna bağırsak mantarı olup olmadığının teşhis edilmesini istemiş, doktorları buna biz karar veririz derelersede bayanın diretmesi karşısında bir düzine araştırmadan sonra bağırsakalarında 45 cm lik bir kısmın tamamen tahrip olduğunu ve hemen amaliyat olması gerektiğini söylemişler ve amaliyat etmişlerdir.

Mantarların üretmiş olduğu toksik maddeler nedeniyle vücudun pH değeri bozulur ve kanın pH=7,40 yani hafif bazik, bu değerde % 0,2 bir asitlenem dahi hayati tehlikeye sebep olduğundan asit minerallerle asitik baz’a (curuf) dönüştürülerek vücudun zayıf noktalarına depolanır.Depolanan bu curufa önce ölü mikroplar ve hücreler yapışarak büyür ve sonra içerisine canlı mikroplar yerleşir ve toksik madde üreten merkezler oluşur. Sadece mantarlar değil, tatlı, hamurlu (beyaz un mamüleri), şarkuteri (sucuk, salam, sosis), çay, kahve, kola ve katkı maddesi içeren hazır yiyecek ve içecekler vede festfood asidoza sebep olur.Bozulan pH dengesini sağlamak için geçici olarak Sodyumbikarbonat almak iyi olur.Asitli ortam (asidoz) bağışıklık sisteminin zayıflaması ve mikropların çoğalması ve hastalıkların tedavi edilemez bir hal alması demektir.

Bilindiği gibi kaşıntı, kurdeşen, polen-, ve besin alerjisi, akne, sedef, ekzem vb. deri hastalıkları, nefesdarlığı, astım, faranjit, behçet, romatizma, ankilozan spondilit, saçkıran, kabızlık, ishal, kolit vb. mide bağırsak rahatszılıklarının ana sebebi mantarlardır.Hatta kanserin sebebinin de mantarlar olduğunu onkolog Dr. Simoncini ispatlamış ve yıllardır tedavi edilemeyen kanser hastalarını 3-4 günde tedavi etmiş ve 100 yıldır kanser üzerine yazılıp çizilenlerin mesnetsiz olduğunu belgelemiştir.Peki mantarlar bu kadar çok hastalığa sebep oluyorda neden teşhis ve tedavi edilemiyor, çünkü mantarlar bağırsak mukozasına sülük gibi yapışıyor ve buradan vücudun her noktasına ulaşıyor.Bu nedenlede yapılan tahlillerde mantar görünmüyor.Doktorlar da herhangi bir bakteri, virüs veya mantar yok o halde sizin rahatsızlığınız tamamen piskolojik nedenler den kaynaklanıyor, bunun sebebi ailevi, stres, depresyon vs diyerek.Hastalara antidepresanlar yazmaktlar.Hastalar perişan olmaktadır.Almanyada dünyanın en modern mikrobiyoloji labaratuarını kurmuşlar benim o zamanki doktorum buraya bir kaç defa benim def-i hacetimi gönderdi ve incelediler.Doktor ibrahim bey sizde asla mantar yok dedi.Ben ona bakın bütün belirtileri var, sadece mantar bakteriden farklı olarak bağırsak mukozasına yapışır ve çıkmaz, bu nedenlede teşhis edilemez ve nadiren mantarlar mukozayı tamamen tahrip edince teşhis edilebilir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

148 Yorumlar

  1. evet,size ilaç önerisinde bulunabilirim telefondan arayın telefondan görüşelim daha sağlıklı bilgi veririm size 0212 621 21 65 – 66 Bizim satış ofisinin numarası arayıp beni istetin.

  2. Sizin İksir,Tonik ve mısır püskülü çayı kullanmanız gerekir, ama garantisini bizde veremeyiz kimsede veremez. Çok faydasını da görebilirsiniz ,az da görebilirsiniz.

  3. Sizin İksir,Tonik ve alıç ile karaciğer karışımı özel bir çay kullanmanız gerekir.

  4. Sizin iksir,tonik ve kist çayı ile mantar çayı karışımı özel bir çay kullanmanız gerekir.

  5. Sizin İksir,Tonik kullanmanız gerekir.Kemik çayı ve bağsur çayıda kullansanız iyi gelir.2 ve ya 3 ay tedavi süresi vardır.

  6. Sizin iksir,Tonik ve miyom çayı kullanmanız gerekir.Sipariş verirseniz kullanım kılavuzu ile gönderilir.

  7. S.A benim iki sorum olacak , birincisi annemde aşırı kemik erimesi ve bağsur sorunu var buna karşın sizin ürününüzü kullanabilirmiyiz, ne kadar süre ile ve maliyeti ne olur., ikincisi ise bende de bağsur ve kaşıntı var ayrıca dilimde özellikle sabahları kahverengi renkli bir tabaka oluşuyor sigara içmemle bağlantılı olduğunu düşünüyorum, ayrıca bununlar bağlantılı olarak damarlarta daralmada olmuş olabilir bu yönde hangi ürününüzü ne kadar süreyle kullanmam gerekir. teşekkürler

  8. benim 7 cm büyüklüğünde myomum var. sipariş vericem ne kullanmalıyım.dosajlarını da yazarmısınız

  9. Sizin İksir,Tonik ve miyom çayı kullanmanız gerekir.

  10. mehmet bey iksiri tok karnına için kullanım dozunu biraz düşürün tekrar kullanmayı deneyin.

  11. Nurcan hanım İksir,tonik ve kist çayı kullanmanızı öneririm.

  12. slm hocam sizden iksirtonik ve gökçek iksir 2. adette çay aldım emes hastasıyım 1.gün kullandım sabah 1.yemek kaşıgı bir iksir bir tonik 2 gündür isalim bişey yesem hemen karnım arıyor ne yapmalıyım vc.den çıkamıyorum kestim daha içmedim ama isalim gitmiyor yardım lütfen.

  13. 14 yaşında kızım var aşırı tüylenme var hormonlar normal çıktı sadece yumurtalıklarında kist çıktı ne yapabilirim bu tüylere nasıl çözüm bulurum

  14. a.s iksir,tonik kemik ve enfeksiyon karışımı özel bir çay içmeniz gerekir.

  15. İpek hanım iksir tonik ve lipom çayı kullanmalısınız. Siyah,çay,kahve,kola,fanta,peynir,sucuk,salam,sosis gibi ürünleri tüketmemenizi tavsiye ederim.

  16. sa hocam benim babamın eline civi battı ve önem vermedi sonra kolu şişti falan özel hastaneye gitti orda daha ilgileniyorlar diye orda da boynunda 3 tane fıtık var dedi ve su an acayip şiş klu antibiyotikler falan kullanıyo gece uyuyamıyomus ilacı almadı mı bi sağ bi solo dönüyomus ne önerirsinizcevabı mail adresime atabilirmisiniz

  17. Gökçek İksir,Gökçek Tonik ve Gökçek Enfeksiyon çayı kullanmanız gerekir.Antibiyotik çok kullandığınız için mantarlara yol açmış dolayısıyla mantarlarda bi çok rahatsızlıkların sebebidir.

  18. Gökçek İksir,Gökçek Tonik ve Gökçek Enfeksiyon çayı kullanmanız gerekir.

  19. Evet 3-4 ay devam etmelisiniz.

  20. merhaba sayın gökçek
    bende uzun süredir sırtımda ve ensemde hafif sivilcelenme oluyor.
    yemeklerden sonra şişkinlik ve gaz problemi oluyor.
    sabahları kalkınca boğazımı temizleme iytiyacı oluyor,balgama benzer bir şey;
    çıkarınca rahatlıyorum.çok çeşitli ilaç ve antibiyotikler kullandım kesin sonuç alamadım.yaşım 45.
    sebepleri nedir?
    ne yapmalıyım.
    teşekkür ederim.

  21. slm hocam ben 10 yıllık emes hastasıyım 29 yaşındayım 3 yıdır yürüyemiyorum zayıfladım kuvvetsizleşti heryanım kollarım ellerim tutmaz oldu yemem içmem iyi degil ne önerirsiniz saygılar.

  22. mehmet karadağ

    Merhabalar hocam 33 yaşındayım 20 yaşımdan beri penisimde ve testisimde hiçbir doktorun adını koyamadığı bir ağrı ile yaşıyorum ne zaman gitsem bir antibiyotik verip geçiştiriyorlar bu ağrı son zamanlarda cinsel arzumu bile etkilemeye başladı hocam öneriniz ne olur selam ve dua ile

  23. 10 önce Edirne devlet hastanesine gittim ve bana ozaman sakinleştirici olarak ANAFRANİL tablet verdi o tableti kullandıktan sonra Kulaklarımda uğultu ve tiz sesi gibi çınlama meydana geldi ilacı hemen bırakmama rağmen kulaklarımdaki çınlama artıkça devam etti. Hangi doktora gittiyse bana bazı testler yaparak TEBOKAN FORT tablet önerdiler fakat bir faydasını görmedim.Sizinle tanıştıktan sonra bana önerilen gökçek iksiri ve aromatik lahana suyu ile kulak çayının henüz 10 günlük kullanımda kulaklarımdaki çınlama % 70 e varan bir azalma oldu ve gün geçtikçede iyileşme görünüyor. İbrahim beyle görüşmemde bana henüz erken olduğunu en az 3-4 ay tedavi devam etmem gerektiğini söyledi.

  24. Hakan bey Gökçek Tonik, Gökçek İksir, prostat ve damar Çayı kullanmanız gerekir.Bağırsaklarınıza mantar yerleşmiş, mantarlar tedavi edilmeden tedavi olmazsınız.Antibiyotikler mantarları çoğaltır ve daha da kötüleşirsiniz. http://www.dogaltedavi.net/tecrubeler/

  25. Karhan bey Gökçek Tonik, Gökçek İksir ve kolit Çayı kullanmanız gerekir.Bağırsaklarınıza mantar yerleşmiş, mantarlar tedavi edilmeden tedavi olmazsınız.Antibiyotikler mantarları çoğaltır ve daha da kötüleşirsiniz. http://www.dogaltedavi.net/tecrubeler/

  26. ibrahim bey merhabalar. iki gündür siteyi ve çeşitli grupları, yazıları, yorumları okuyorum iksirle ilgili. bütün detaylar incelikleriyle verilmiş. benim de sol gözümün üstünde ani şişlik oluştu. yağ bezesiymiş. ilaçla tedavinin ardından şişlik kistleşti. ameliyat dediler, olamadım. şimdi gözümün kenarında yeşil mercimek kadar bir sertlik kaldı. öneriniz iksir olur muydu?? cevabınız olumlu olur umarım…

  27. sayın gökçek, uzun süredir geçmeyen vaginit mantar rahatsızlığım var. Vücudumda fazlaca kaşıntım var. Ayrıca rahimde endometrioma (çikolata kisti) bulunmakta. ürünlerinizi kullanmak istiyorum fakat emzirmekte olan bir anneyim, emzirmem ürünlerinizi kullanmama engel olur mu? engel değilse hangi ürünlerinizi kullanmam gerekir?

  28. abimde karaciğer sirozu ve sistit var ameliyat oldu ama idrara cok sık çıkıyor ne yapabiliriz.tesekkürler 05437662241

  29. Sayın gökçek bey benim miyom sorunum var .daha önce ameliyat oldum iki adet alındı rahimden .su an gene var ve iki adet cok üzülüyorum.doktorlar rahımı almaktan bahsedıyorlar ben bekarım hic evlenmedım.ne önerirsiniz .tesekkur ederım.

  30. mrb. hocam benım ananem var ve yuksek tansıyon var ama asabı yanı bıraz psıkolojık bıseye uzulunce 24e kadar fırlıo tansıyon sızın bu gokçek iksiri ananemede deran olurmu bır suru ılac kullanıo ama etkı etmıo ilaclar senelerdır kullanıo kemık erımesıde var ayrıca kalsıyum hapları alerji yaptıgı için kullanamıo romatızmasıda var tabı bacakları dızlerıne kadar şişiyo ve bukemıo bıle safra kesesınde taşı var mideside rahatsız her ilacı da kullanamıo bızı bu konuda aydınlatırsanız sevınırız sızın ıksırden almayı dusunuorz ama sızden de teyıt almadan almak da istemiorum en kısa zaman da bilgi maili atarsanız çok sevınıcem sormak istediğim bırkac sey daha var telefon numaranızıda verebılırmısınız ayrıca aananem 80yaşında iyi çalışmalar hocam …

  31. Özcan ARIKAN

    syn.İbrahim bey
    Benim sorunum vücudumun özellikle
    yanlarımda bacaklarımda kol kaslarımda bulunan yağ bezeleri ayrıca sağ epididim kisti var.Bunları yok edebilmek için bir öneriniz varmıdır.
    Söz konusu iksirinizi kullanmam halinde bunlar geçer mi geçmez ise ne yapmam lazım bana verceğiniz bilgi ve tavsiyeler için şimdiden tşk ediyor işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
    Özcan ARIKAN
    Ardahan Üniversitesi
    Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı

  32. bekir yılmaz

    hocam merhabalar.geçen sene tonsillit oldum bu senede faranjit bademcikte yine iltihaplanma oldu doktora gittim antibiyotik vs verdi.hala boğazımda yanma oluyor sesim bozuk ve grip gibi burnum tıkanıyor.50 kiloyum yıllardır kiloda alamıyorum hiç.gökçek iksiri çok merka ediyorum.haa bide midemde çok hassastır.gastrit falan olmuştum arada sırada midem yine yanar yediğim şeylere bağlı olarak.gökçek iksiri çok merak ediyorum gerçekten.genel manada sağlığım çok kötü değil ama daha iyi neden olmayayaım.kendimi çok iyi hissetmek istiyorum siz neler öneririsiniz.

  33. selamün aleyküm hocam ben betül sizden annem ve babam için yardım istiyorum, annemin faranjiti boyun fıtığı mide bağırsak iç ve dış basur hepatit b baş ağrısı belinde ağrı ve diz kapaklarında kemik aşınması var hocam babam şeker hastası ama insülin kullanmıyor karaciğerinde yağlanma ve midesinden rahatatsız bize ne önerirsiniz hocam birde fiyatı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim hocam allaha emanet olun inşallah

  34. hocam 67 yaşındayım prostattan ameliyat oldum şeker,kolestrol,tansiyon,yüksek kalp ritmi atımından dolayı çarpıntım var.Bunlardan dolayı hergün bi avuç ilaç kullanıyorum yinede tansiyon ya çıkıyo yada tam tersi düşüyo.İlaçlarla dengeyi bulamıyorum.Biçare yardım…

  35. hocam karaciğerimde yağlanma var bunun için ne önerirsiniz enzimleri bayağı yüksek karaciğerimin

  36. iyi aksamlar hocam benim rahatsızlığım karnımda şişkinlik oluyor ve ani karın ağrısı ile acil tuvalete çıkma hissi var bir gastroenteroloji uzmanına basvurdum ibs teshisi koydu endoskopi sonucunda midemde mikrop olduğunu söyledi verdiği ilaçları kullandım ilk dönem iyiydim son 4-5 gündür şikayetlerim yeniden basladı acaba sizin iksiriniz ve tonikten kullansam ibs için faydasını görürmüyüm hocam tesekkürler…

  37. iksir, tonik ve tansiyon çayı kullanmalısınız, tansiyon hapının çok yan tesiri var.

  38. karaciğer garece 3 değerlerim normal 2ay teveten plus600/12,5 kullandım. 1 aydır da ihdibace plus tansiyon hapı kullanıyorum. Tansiyon hapı kullandığım süre içinde ortama 110- 80 nabız 55 civarında seyrediyor. üç beyazdan uzak duruyorum. tavsiyeniz.

  39. hocam cep telofonuz kaç sorularım olacakda size

  40. Merhaba hocam,benim size sorum,dilimde bir pas tabakası var kalın bir pas ve ne yaparsam geçmiyor…ayrıca acıda yapıyor dilimin tam ortasında sanki tahrişli bir yanma var…sizden ricam ne yapmalıyım…lütfen gökçek iksir al kullan diye kısa bir cevap yazmayın elbette çaresi onda ise alıcaz ama bunun sebebi nedir neden olur gibi biraz aydınlatıcı cevaplar yazmanızı istiyorum…birde bende ara ara kabızlık oluyor…düzensiz bir kabızlık….içki kullanmam sigara içiyorum….

  41. Musa bey Gökçek Tonik, Gökçek İksir ve diabet ve tansiyon çayı karışımı özel bir çay kullanmanız gerekir.Bağırsaklarınıza mantar yerleşmiş, mantarlar tedavi edilmeden tedavi olmazsınız.Antibiyotikler mantarları çoğaltır ve daha da kötüleşirsiniz.

  42. Musa bey iksir, tonik, diabet ve tansiyon çayı karışımı özel bir çay gerekir.

  43. Mustafa bey Gökçek Tonik, Gökçek İksir, enfeksiyon ve kurdeşen Çayı karışımı özel bir çay kullanmanız gerekir.Bağırsaklarınıza mantar yerleşmiş, mantarlar tedavi edilmeden tedavi olmazsınız.Antibiyotikler mantarları çoğaltır ve daha da kötüleşirsiniz.

  44. hocam saygılar seker ve tansıyon hastasıyım ayrıca kc yaglanmam var glukofaj hıpersarplus vazoksen alıyorum yan etkılerınden korktugum ıcın onerınıze ıhtıyacım var hbac1 5,8 hdl 36 ldl 120 trıg 153 ast 55 alt 70 tok ayrıca ator kolesterol ıiacı alıyorum tesekkurler

  45. Sayın Gökçek,Kış aylarında yani soğukta daha çok bacak ve kollarımda kaşıntılar oluyor.Birde ağzımda dilimde damağımda beyaz yaralar oluşuyor.Ne tavsiye edrsiniz.Teşekkür ederim.Saygılar.

  46. 2 Ay tonik, 4 ay iksir ve çay kullanmanız gerekir, enfeksiyon çayı ile lifli detoksu karıştırabilirsiniz problem değil

  47. karbonat değil bikarbonat, tansiyon problemi varsa tansiyonunuz yükselebilir.Bu durumda bikarbonat iyi değil

  48. “BİKARBONAT”GÖKÇEK TONİK VE İKSİR VE BİKARBONAT BUNU NASIL ALAÇAĞIZ BİLDİĞİMİZ KARBONATI MI İÇEÇEĞİZ YOKSA BİKARBONAT İÇEN ŞEYLERMİ YİYİP İÇEÇEYİZ BİLGİ İSTİYORUM SAYIN GÖKÇEK

  49. SAYIN GÖKÇEK KONDİLOM İÇİN ENFEKSİYON ÇAYI İKSİR TONİL İLE BİRLİ,KTE KAÇ AY DEVAM EDİLMELİ AYRICA LİFLİ DETOKS CAYINI İÇERKEN BU ENFEKSİYON CAYINI MESALA 2 ÇAY KAŞIĞI LİFLİ DETOKS 2 ÇAY KAŞIĞI ENFEKSİYON CAYI İLAVE EDİP ILIK SU İLE KARIŞTITIP İÇİLSE OLURMU EZ CÜMLE KONDİLOM İÇİN TONİK KAÇ AY İKSİR VE CAY KAÇ AY İÇİLEÇEK BİRLİKTE İKİ ÇAYIN İÇİLMESİ UYGUN OLURMU VESSELAM.

  50. Selçuk bey Gökçek İksir ve Gökçek LİPOM Çayı kullanmanız gerekir, şayet mide ve bağırsaklar da problem varsa Gökçek Tonikte gerekir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*