Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Cevizin faydaları nelerdir?

Cevizin faydaları nelerdir?

Türkiye’de en çok üretilen sert kabuklu meyvelerden cevizin faydaları saymakla bitmiyor. İşte hiç duymadığınız faydaları

Uzmanlar ısrarla öneriyor; Cevizin daha sağlıklı ve mutlu yaşamak isteyen herkesin günlük diyetine mutlaka eklemesi gerekli. Sayısız faydasının yanısıra sağlıklı yağ içeriği açısından zengin olmasından dolayı süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli.

KALP HASTALIKLARINA KARŞI EN ÖNEMLİ SİLAH

Cevizlerin antioksidan içeriği çok yüksektir ve antioksidanlar kalp hastalıklarına ve dejenerasyonuna neden olan serbest radikallerle savaşmada hayati öneme sahiptir. “Haftada dört gün, bir avuç ceviz veya ceviz yağı tüketmek, kalp hastalıkları riskinizi önemli ölçüde düşürür.”

KAN DAMARLARINIZI İYİLEŞTİRİYOR

Bir avuç ceviz veya 3 yemek kaşığı (51 ml.) ceviz yağı tüketmenin aynı zamanda kan damarlarınızı da 4 saat içinde iyileştirdiği gösteriliyor.

EN FAYDALI KURUYEMİŞ

Eğer ki size ömrününz boyunca hangi kuru yemişi tüketmeyi tercih ederdiniz diye sorsalar, kesinlikle ki ilk tercihiniz ceviz taraflarında olmalı. Ki ceviz deneysel çalışmalar devam etse de en sağlıklı kuru yemiş seçildi. Ceviz, fındık, fıstık gibi besinlere yağlı kabukta denmektedir. Çocukların zeka gelişimine de fayda sağlayan ceviz, kalp atışını düzenliyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*