Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak 10 besin

Göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak 10 besin

Diyetisyen Merve Karademir, yağ yakımını hızlandıran besinler konusunda uyardı. Karademir, 10 besinle göbek yağlarınızdan kurtulun dedi.

Diyetisyen Merve Karademir, yaptığı açıklamada, Kış aylarında saklanan göbek, kıyafetlerin incelmesiyle birlikte sizi rahatsız mı ediyor? Ne kadar kilo verirseniz verin hala göbeğinizden kurtulamıyor musunuz? Artık kadın-erkek, genç-yaşlı demeden giderek büyüyen ortak bir problem haline gelen bu durum sağlık risklerini de beraberinde getirmekte. Erkeklerde 102 cm, kadınlarda 88 cm üstünde olması yüksek risk belirtisi olup, direk kalp hastalıkları, Tip 2 diyabet, hipertansiyon ve felç gibi sağlık problemleriyle bağlantılıdır. Ayrıca son zamanlarda yapılan çalışmalar alzheimer, demans(unutkanlık), metabolik sendrom, osteoporoz gibi kemik hastalıkları ve kolon kanseri ile ilişkili olduğu bildirmektedir dedi.

Diyetisyen Merve Karademir, Vücutta yağ dağılımı genlerle alakalı olsa da fiziksel durumlarında etkili olduğu bel/karın bölgesi yağlanmasını, yağ yakımına destek olan besinleri kompleks olarak tüketip, beslemenizde bulundurulduğunda karın ve bel çevresi yağlanmasını azaltarak sağlık üzerine risklerini azaltabiliriz diye konuştu.

Diyetisyen Merve Karademir, yağ yakımını hızlandıran /yardımcı olan doğadan 10 besini ise şöyle sıraladı;

YUMURTA: Sağlıklı protein donanımıyla mucizevi bir besin olan yumurta vücut için gerekli ve vücudun üretemediği aminoasitleri içermektedir. Sindirilebilirliği yüksektir. Kaslar için önemlidir. Uzun süre tok tutar ve yağ yakımını destekler.

AVOKADO: Sağlıklı yağlarla yağları yakmak mümkün. Avokado içeriğinde ki omega-9 yağ asitlerinden dolayı metabolizmayı hızlandırır, yağların enerjiye dönüşmesini destekler. Yüksek lif içeriğiyle tokluk hissini arttırır, yeme ataklarınızı önleyerek kilo vermeye yardımcı olur.

TAM BUĞDAY EKMEK: Günlük enerji yakıtının çoğu karbonhidratlardır. Sağlıklı karbonhidrat olan tam buğday ekmek, B gurubu vitaminlerinden zengin, lif kaynağıdır. Metabolizmayı ve bağırsakları çalıştırır, yağ yakımını destekler. Ayrıca tam buğday ekmek, beyaz ekmeğe göre % 50 daha tok tutar.

ACI BİBER: Metabolizmanızı ateşler. İçeriğinde bulunan kapsaisin maddesi termojenik etki yaratır ve yağ yakımını hızlandırır.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ: Özellikle az yağlı süt ve süt ürünleri yağ yakımını full destekler. Kalsiyum ve protein açısından zengindir. Günde 2-3 porsiyon az yağlı süt ve süt ürünleri tüketimi, sağlıklı kilo vermeyi sağlar.

KAHVE: Enerji harcamasını arttıran kahve, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Günde 2-3 fincan Türk kahvesi veya diğer kahvelerin tüketimi, lipolizisi yani yağ yıkımınını arttırarak yağ depolarını boşaltır. Termojenik etkisinden dolayı kilo vermeye yardımcı olur.

YULAF: Liften zengin bir kahvaltının baş tacıdır yulaf. Betaglukan adlı çözünür lif içeriğiyle tok tutar ve sindiriminin uzun olmasıyla yağ yakımına yardımcıdır.

GREYFURT: Kan şekerini dengede tutar. C vitamini içeriğiyle detoks etkili ve idrar söktürücüdür. Yağ yakımını desteklemek amaçlı günlük düzenli greyfurt tüketimi kilo vermeye yardımcı olur.

BADEM: Protein kaynağı ve tekli doymamış yağlardan zengin olması bademin yağ yakıcı özelliğini oluşturmakta. Düzenli, günlük 5-6 adet badem tüketmenin karın bel çevresini incelttiğine dair çalışmalar vardır. Ayrıca içeriğindeki omega-3 yağ asitleriyle kalbi korur.

TARÇIN: Kan şekeri dengesini sağlar, tatlı isteğini azaltır. Kan şekeri iyi dengelendiğinde vücutta yağ depolamanın önüne geçilerek yağ yakımına destekçidir.

Doğanın size sunduğunu yiyin, porsiyon kontrolünü sağlayın, işlenmiş gıdalardan uzak durun ve bunları yaşam tarzınız olarak benimseyin. Böylece hem başarılı kilo verir hem de ruhen -bedenen ve zihnen dengeli, sağlıklı yaşam sürmeyi garanti edersiniz.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*