Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Göğüs iltihaplanması, mastit, mastitis

Göğüs iltihaplanması, mastit, mastitis

gögüsss

Göğüs iltihaplanması, mastit, mastitis:

Mastit göğüs iltihaplanmsının latincesidir. Mastit doğumdan sonra ortaya çıkıyorsa mastitis puerperalis ve başka zamanlarda ortaya çıkıyorsa mastitis nonpuerperalis denir. Mastitin ağırlığı farklı şekilde ortaya çıkar ve bazen sağuk sarğı (hidroterapi)ile tedavi yeterli iken bazende ilaç gerekebilir. Şayet annenin göğüs iltihaplanması varsa çocuğu emzirmemelidir. Mastit , yani göğüs bezelerinin iltihaplanması doğum yapan kadınların %1?de görülür.

Göğüs iltihaplanması, mastit, mastitis:
Mastit göğüs iltihaplanmsının latincesidir. Mastit doğumdan sonra ortaya çıkıyorsa mastitis puerperalis ve başka zamanlarda ortaya çıkıyorsa mastitis nonpuerperalis denir. Mastitin ağırlığı farklı şekilde ortaya çıkar ve bazen sağuk sarğı (hidroterapi)ile tedavi yeterli iken bazende ilaç gerekebilir. Şayet annenin göğüs iltihaplanması varsa çocuğu emzirmemelidir. Mastit , yani göğüs bezelerinin iltihaplanması doğum yapan kadınların %1?de görülür.

Mastitin sebebi:
Mastitin yani doğumdan sonra ortaya çıkan göğüs iltihaplanmasına % 95 oranında stafilokokken ve stafilokkus aureus isimli bakteriler tarafından sebep olur. Ayrıca proteus ve escherichia coli isimli bakterilerde iltihaplanmaya sebep olur. Annenin stresli olması nedeniyle süt kanalları yeterince uyarılmaz ve böylece kasılma olmasa süt kanallarında yığılma olur ve buda iltihapa sebep olur. Mastitis non puerperalis doğum ve emzirme ile ilgili olmasada, bu iltihapada bakteriler sebep olur.

Süt akamamasının belirtileri:
1-) Göğsün gergin olması, sıkınca ağrı vermesi
2-) Emzirdikten sonra çok az veya hiç rahatlama olmaması
3-) Kızarmış ve ısınmış deri
4-) Meme ucunun yaralanması
5-) Koltukaltı bezelerinin şişmesi
6-) Göğüs iltihaplanmasının baş ve eklem ağrısına sebep olması ve vücut ısısına sebep olması

Süt akmamasının önemli sebepleri:
1-) Süt akışını oxytocin yetersizliği nedeniyle azalması
2-) Süt kanallarının tamamen boşanmaması
3-) Meme ucunun yara olması
4-) Süt akışının yara nedeniyle engellenmesi
5-) Göğüs dokusunun yaralanması

Mastit rahatsızlıkları: 
Mastit genelikle doğumdan sonra tek taraflı olarak göğsün kızarması ve ısınması şeklinde kendini gösterir. Emzirmede göğüs ağrısına sebep olur ve tam olarakta göğüsteki süt boşalmaz. Buna ilavetten koltuk altı bezlerinde şişme görülebilir. Doğumla ilgisi olmayan mastitte (mastitis nonpuerperalis) ise önce göğüs ağrısı sonra ise meme ucunda iltihaplanma görülür.

Mastitin teşhisi:
Mastitin teşhisi çok çok koaydır, çünkü kendini açık bir şekilde belieder. Göğüs iltihaplanması ağrı, kızarma ve göğüs ısısının artması gibi faktörlerle kendini belieder. Göğüs ağrılarındada mutlaka kadın doktoruna görünmek gerekir, çünkü göğüs iltihaplanması ağrıya sebep olduğu gibi göğüsteki urda aynı şekilde rahatsızlık verir. Bu nedenle doğru teşhis çok önemlidir.

Mastitin tedavisi:
Mastitin tedavisi iltihabın ağırlık derecesine ve zamana göre farklılık gösterir, Ev ilaçı olarak göğüse buz veya soğuk bez sarılır. Göğüs ağrısı ve iltihaplanması bir günden fazla devam edersemutlaka doktora gitmek gerekir. Tedavi için antibiyotik ilaçlar, özeliklede penisilin kulanılırsa bebekte ishale sebep olabilir. Bunedenle doğal ilaçlar, özeliklede Gökçek İksiri kulanılması en sağlıklı olanıdır. Süt artırıcı olarak Gökçek İksiri, rezene tohumu, kimyon tohumlu, anason tohumu ve ısırganotunun çayı içilirse iyi gelir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*