Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kabızlık, opstipation

Kabızlık, opstipation

kabız

 

Kabızlık, opstipation 
Kabızlık bir hastalık değildir, bu bazı rahatsızlıkların bir belitisidir. Defi-hacet insandan insana farklılık gösterir ve günde 3 defa ile haftada 3 defa tuvalette çıkma normal sayılır. Hasta haftada 3 defadan az defi hacete çıkarsa o zaman kabızlıktan bahsedilir. Kabız olan kişilerde gaita sert ve kurudur, bu nedenlede kişide rahatlama sırasında ağrı verir. Kabızlık genelikle zararsız olup çoğunlukla başka hastalıkların habercisidir. Kalkınmış olan endüstri ülkelerinde insanların % 10?nu kabızlık çeker.

Kabızlığın oluş sebepleri: bağırsak fonksiyonlarının bozulmasındandır. Bağırsak fonksiyonları ise yeterince sıvı alamama , lifli besin yememe, az hareketetme, stres, sinirsel bağırsak rahatsızlıkları, kalın bağırsak kanseri, metabolizma bozuklukları, tiroid beze fonksiyon bozuklukları, uzun süre müsil yapıcı ilaçlar ve antibiyotikler kulanmayı sayabiliriz.
Kabızlığın asıl sebebi yanlış beslenmedir, şayet sofraya oturunca önce sebze ve meyve veya salatalar yenirse bunlar başırsakları harekete geçirir. Bundan sonra çorba, pilav vb. Yemek yemek daha doğru olanıdır. Bağırsakları çalıştıran lifli besinlerdir, buda sebze ve meyvelerde vede kepekli unda bulunur. Beyaz undan yapılan ekmek çok az vitamin, mineral ve amisasit içerir ve hiç lifli madde içermez. Bunedenle beyaz undan yapılan ekmek ve makarna sağlık için zaralı iken kepekli undan yapılan ekmek ve makarna çok faydalıdır (Geni bilgi için buğdaya bak).
Kabızlık sırasındaki ağrılardan kurtulmak isteyen kişi , bu ağrıları çekmemek için defi-hacet yapmak istemez ve böylece ortaya daha ağır bir habızlık durumu çikar. Kabızlığa karşı kimyasal ilaçlar alınması hatinde vücut aşırı su ve mineral kaybeder, özeliklede potasyum. Potasyum eksikliğide bağırsak tembeliğine, yani kabızlığa sebep olur. Böylece müshil olanlar sürekli mühsil yapıcı ilaçlar almak zorunda kalırlar. Doğal ilaçlarla kabızlık tedavi edilbilir ve bunların başında sinameki-, ketenpreparatları veya Gökçek İksiri gelir, fakat akut kabızlığa karşı sinameki kronik kabızlığa karşı ise keten tohumu kulanılır.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*