Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kalp krizinin sebebi kolesterol

Kalp krizinin sebebi kolesterol

Yüksek kolesterol, ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Kolesterolün düşürülmesi ile kalp krizi ve inme riski yüzde 25-45 oranında azalıyor

Koru Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Meltem Refiker Ege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolesterolün kanda dolaşan bir yağ maddesi ve vücudu oluşturan hücrelerin önemli bir yapı taşı olduğunu söyledi. Vücuttaki kolesterolün yüzde 75’ini karaciğer tarafından oluşturulurken, yüzde 25’inin tüketilen yiyeceklerden alındığını belirten Ege, hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için kolesterole ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Ege, “Ancak vücutta bulunan fazla kolesterol damarların duvarında birikerek halk arasında damar tıkanıklığı olarak bilinen aterosklerotik plak dediğimiz yapılara neden olur” dedi. Yüksek kolesterolün, belirti vermekten ziyade damar tıkanıklığının neden olduğu koroner arter hastalığı, periferik arter hastalığı ve inme gibi ciddi hastalıklara yol açtığına dikkati çeken Ege, kalp ve damar hastalıkları açısından önemli bir risk faktörü olduğunu, hekimin önerdiği doğrultuda kesinlikle tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı. Kardiovasküler hastalıkların Türkiye’de ölüm nedenleri içinde ilk sıralarda gelen hastalıklar arasında yer aldığını belirten Ege, “Kalp krizlerinin yüzde 50’si kolesterol yüksekliğinden kaynaklanmaktadır. Yapılan birçok çalışma, kolesterolün düşürülmesi ile kalp krizi ve inme riskinin yüzde 25-45 oranında azalttığını ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

Sonuç olarak LDL-kolesterol değerinin istenilen hedef değerlere düşürülmesi damar tıkanıklığı riskini, bilinen damar tıkanıklığı olan kişilerde ise kalp krizi, inme ve ölüm riskini azaltmaktadır.”

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*