Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kansızlık, Kansızlık Belirtileri, Kansızlık Tedavisi

Kansızlık, Kansızlık Belirtileri, Kansızlık Tedavisi

 

Kansızlık; kan rahatsızlığı demektir. Kanı meydana getiren Alyuvarların kanda yeterli seviyede olmaması kansızlık hastalığı olarak adlandırılır.

Kansızlık Belirtileri  genel olarak  hiçbir aktivitede bulunulmadığı halde aşırı yorgunluk, kalp çarpıntısı, midede bulantı, vücudun normalden daha soğuk bir ısıda ısrar etmesi  ve bir noktaya odaklanamama genel kansızlık belirtileri  olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kansızlık Tek Bir Tür Müdür?

Kansızlık hastalığı (anemi)  geçici bir nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi uzun süreli tedavi gerektiren uzun soluklu bir hastalık olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

Vücudun en önemli hayati unsurlarından biri olan kan sıvısı vücudumuzdaki her hücreye hayat taşımaktadır. Kan yolu ile besin ve ihtiyaç duydukları oksijeni alan hücreler yaşamlarını sürdürürler. Kan miktarı eğer azalmışsa bu durumda hücrelere kan dolaşımı yeterli miktarda olmaz ve hücreler oksijen ve besin alamazlar.

Vücudumuzda alyuvarların eksikliği ile ortaya çıkan anemi ( kansızlık) hastalığı günümüzde demir takviyesi ile tedavi edilebilir. Eğer vücutta çok fazla kan kaybı olmuşsa ( trafik kazası ) kan nakli sağlanarak kansızlık giderilmektedir.

Kansızlık Tedavisi  yapılırken  öncelikle kansızlık hastalığının altında yatan sebeplerin de araştırılması gerekir. Eğer sebep bulunamaz ise bu durumda tedavi sonrası kansızlık tekrar edebilir.

Regl döneminde çok kan kaybeden kadınlarda kansızlık belirtileri  ortaya çıkmaya başlar. Vücutta yorgunluk, kalp çarpıntısı, midede bulantı, vücudun normalden daha soğuk bir ısıda olması ve dikkat dağılmaları dalgınlık hafıza kayıpları ortaya çıkabilir. Aynı şekilde hamilelik döneminde de anne adayı bebek için gerekli oksijen ve besini kendi kanından temin eder. Hamile kadınlara mutlaka demir takviyesi kan yapıcı ilaçlar verilir ve kan yapıcı besinler önerilir.


Kan vücudumuzun her noktasına devri daim halde sürekli olarak devriye gezen vücudumuzun yaşamını idame ettirmesinde en önemli faktördür. Kanı oluşturan alyuvar değerinin normal değerlerde tutulması hayati önem taşır. Kansızlık tedavi edilmeden önce teşhis edilir. Demir eksikliğine bağlı kansızlık, Aplastik anemi, Folik asit eksikliğine bağlı kansızlık, Hemolitik Anemi, kötücül Anemi, Orak Hücre Anemisi  olarak çeşitli kansızlık hastalıkları mevcuttur.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*