Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Karaciğer Hastalığı ve Alternatif Bitkisel Çözüm

Karaciğer Hastalığı ve Alternatif Bitkisel Çözüm

karaciger-420x300

Karın boşluğunun sağ üst kısmında yer alan karaciğer vücudun en önemli organlarından biridir. Karaciğer yetmezliği olan bir hastanın bir veya iki gün içinde hayatı son bulabilir. Suda çözünebilen basit artıklar böbrekte temizlenirken, ilaçlar ve hormonlar gibi komplike yapıda atıkları karaciğer temizler. Karaciğer, şeker, yağ ve protein metabolizmasının birçok yönünü düzenler, sentezler, gerekli hormonları salgılar ve kanı detoksifiye eder. Karaciğer ayrıca safra salgılar. Konvansiyonel tıbba göre öncelikle siroz, hepatit, yağ infiltrasyonu veya safra taşı gibi rahatsızlıklar; karaciğer ve safra kesesini ilgilendiren yapısal veya inflamatuar hastalıklardır. Bahsi geçen rahatsızlıklar sınıf olarak fonksiyonel bozukluklar gibi görülse de doğal şifa sistemleri tarafından büyük önem verilmiş ve çözüm bulunmuş rahatsızlıklardır.

Karaciğerin en önemli işlev bozukluğu ise karaciğer tıkanıklığı ile gelen karaciğer fonksiyon durağanlığıdır. Bu tip karaciğer tıkanıklıkları ya da durağanlığı zincirleme bir şekilde bütün metabolizmayı veya onun herhangi bir bölümünü etkileyebilir.

Muhtemel karaciğer durağanlığı ile ilgili bazı belirtiler;

Hazımsızlık, safra kesesi bölgede ağrı, karaciğerde görülen ağrı, baş ağrısı, kabızlık, gıda duyarlılığı, çevresel duyarlılıklar, cilt problemleri, sivilce, yağ intoleransı, bozuk glukoz toleransı, depresyon, hormonal dengesizlikler, premenstrüel sendrom, kronik yorgunluk, eklem ağrısı, hemoroid

Karaciğer hasytalıkları nasıl teşhis edilir?

Karaciğerin hastalandığını ortaya koyan pek çok test vardır. Bunlardan bazıları çok yaygın olarak kullanılmaktadır: “SGOT, SGPT, GGT”kanda “bilirubin” seviyeleri, idrarda “bilirubin” ve “ÜROBİLİNOJEN” testleri bunların en çok yapılanlarıdır. Teşhiste kullanılan daha pek çok test vardır;

Kanda protein düzeyi, virüs hepatiti işaretleri, immünolojik incelemeler görüntüleme yöntemleri bunlardan bazılarıdır. Tanı sorunu olduğunda karaciğer biyopsisinden de yararlanmak gerekebilir. Bu testlerin hangilerinin ne zaman yapılacağına doktorlar karar verecektir. Bazı karaciğer sorunlarında teşhis gerçekten güçtür. Böyle durumlarda karaciğer konusunda uzmanlaşmış hepatoloji uzmanlarından istifade etmek gerekir.

Karaciğer Anatomisi ve fizyolojisi

Karaciğer anatomisi ve fizyolojisini gözden geçirmemiz bize karaciğer fonksiyon bozukluklarının doğasını netleştirmemiz için yardımcı olacaktır. Kalp çıkışının büyük bir kısmı (yaklaşık üçte biri) sindirim sistemine doğru akar. Bu kan, portal dolaşım sisteminin damarları aracılığıyla karaciğere doğru akmaktadır. Karaciğere akan bu kan besinler ve sindirim sistemiyle taşınan pislikler açısından zengindir. Karaciğer vasküler sistemle genişletilebilir ve sıkıştırılabilir. Karaciğer normalde gövde içinde akan kan hacminin yaklaşık onda birini içerir. Fakat bazı hastalık koşulları altında, karaciğer daha fazla kan tutmak için genişleyebilir ya da daha az kan tutmak için daralabilir. Böylece karaciğerin taşıdığı kan hacminin potansiyeli yedi kat daha fazla artarak ya da azalarak değişiklik gösterebilir.

Fonksiyonel bozukluklar

Karaciğer-safra sisteminin fonksiyonel bozuklukları hazımsızlık ve “mide ekşimesi.” nin ortak bir nedenidir. Belirtileri şişirilmiş mide, yemeklerden sonra dolgunluk hissi, geğirme, ağrılı veya ağrısız gazdır. Safra kanalları ve safra kesesindeki ağrı derece ve konum olarak peptik ülser ağrısına benzerler. Bu belirtiler ne yazık ki sık sık karaciğer ve safra kesesi fonksiyon bozukluğu belirtileri olarak kabul edilmez ve asit nedeni değildir. Çünkü genellikle kendi kendine bu belirtiler kaybolabilir. Sonuç fonksiyon bozukluğunun safra taşı gibi yapısal ve ilerler durumda olmasıdır.

Karaciğer fonksiyon bozuklukları tedavisinde kullanılan bitkiler;

Enginar, deve dikeni, nar kabuğu, brokoli.

Bu bitkiler karaciğerde hücre yenilemesi için oldukça etkili bitkilerdir. BU bitkilerden veya bu bitkilerin ekstrelerini içeren bitkisel gıda takviyelerinden yararlanılabilir.

Safra kesesi taşı için kullanılan bitkiler;

Kimyon, rezene, nane, papatya.

Yukarıda sayılan bitkiler safra kesesi içerisindeki kollestrol kaynaklı taşların eritilmesinde çok etkili bitkilerdir. Bu bitkiler aynı zamanda safra kesesinin ve karaciğerin hücre yenilemesinde de etkili bitkilerdir. Bu bitkilerin ekstrelerini içeren gıda takviyeleri de kullanılabilir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*