Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kış Depresyonu Belirtilerine Dikkat!

Kış Depresyonu Belirtilerine Dikkat!

Kış depresyonu belirtileri: Özellikle kış aylarında Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu adı verilen duruma herkes maruz kalabilmekte (kadınlarda iki misli) ve bu durum Kış Tipi Majör Depresyon olarak adlandırılmaktadır. Genellikle Ocak, Şubat ve Mart aylarında başlamaktadır. Aşırı uyumak, alınganlık, duyarlılık öfkelilik tipiktir. Diğer belirtileri arasında aşırı yemeye eğilim, tatlı ve tatlılar için aşerme ve kilo alımı bulunmaktadır. İskandinavya gibi Kuzey ülkelerinde bu hastalığı ışık tedavisiyle %80 başarıyla tedavi edebiliyorlar. Türkiye’de ise bu aletlerin etkisi hemen hiç yok ve alan pek çok meslektaşım bunları müzelere hediye etti.

NELER YAPILABİLİR?
Orta dereceli bir egzersiz, yoga gibi faaliyetler kış depresyonu için başka bir çaredir ama etkisi çok azdır. Bazı Meditasyon tipler ile rahatlama sağlanabilirse de, rahatlama, masaj, hafif müzik ve gülme rahatlatıcı olarak büyük ölçüde yardımcı olur. Güneş ışığı veya bunu veren fototerapi aletleri ülkemizde hiç etkili olmaz.Evrimsel açıdan, aynen kış uykusuna yatan hayvanlardaki belirtiler insanlarda da ortaya çıkar: Uykuya düşkünlük ve yorgunluk, belli belirsiz ve sebepsiz ağrılar ve aşırı uyuma sıktır.“Akdeniz diyeti” uygulayın. Balıkta bulunan omega-3 stresle baş etmenizde en büyük yardımcınızdır.Bütün günlük rutin aktiviteleriniz için sıcak su kullanın. Her zaman ayaklarınızı sağlam giyinin ve sıcak tutun. Boş zamanlarınızda sizin gibi arkadaş ve akrabalar ile birlikte olun. Sıcak ortamları tercih edin.

Eğer bütün bu tedbirlere rağmen Kış Depresyonu sizi terk etmiyorsa ve özellikle tekrarlayıcı majör Depresyonu olan hastalardan iseniz, bunlarla hiç vakit kaybetmeyin. Özellikle böyle depresyonların %15’inin Manik Depresif Hastalığa (Bipolar Bozukluk) dönüşme riski vardır. Böyle hastalarda da, Majör Depresyonlularda da %12-15 oranında intihar riski vardır. Bu tedavinin eskiden sanıldığının aksine, hiçbir zararı veya uygulanmaması gereken durum yoktur. Zaten artık hastanelerde ve anesteziyle yapıldığı için, hekiminiz ne derse onu hiç çekinmeden uygulatın.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*