Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kist Ağrısı Nasıl Geçer?

Kist Ağrısı Nasıl Geçer?

Kist ağrısını ne geçirir ve bu ağrıdan kurtulmak için evde ne gibi doğal çözüm yöntemleri uygulanabilir tüm bu soruların yanıtlarına sizler için sayfamızda yer verdik. Yumurtalık kistlerinin meydana getirdiği ağrılardan kurtulmanın yolları, makalemizin devamında anlatıldı.

Kadınların yumurtalıklarında husule gelen içi sıvı dolu oluşumlara kist adı verilmektedir. Bazen kist tek yumurtalıkta bazen de iki yumurtalıkta birden oluşabilmektedir. Küçük kistler zararsızdır ve kendi kendilerine zaman içinde geçerler ancak büyüdükleri zaman ciddi sorunlara yol açarlar. Kistlerin belirtileri arasında yer alan ağrı şikayetinden kurtulmak için ise, evde bitkisel tedavi yöntemlerine başvurulabilir.

Yumurtalık kistlerinde büyümenin söz konusu olması, üreme organlarını etkiler. Hem kadın gebe kalamaz hem de üreme organlarının yer değiştirmesine bile yol açabilecek risk yaratır. Tehlikeli boyuta gelmeden evvel yumurtalık kistleri tedavisi yapılmalıdır. Ağrıya yol açan kistler, zaman zaman ciddi ağrı şikayetleri ile kadınları canından bezdirir. İşte, yumurtalık kisti ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı:

Kist Ağrısına Ne İyi Gelir?

* Yumurtalık kistlerinin neden olduğu ağrıların geçmesi için gergin kasların gevşetilmesi gerekir. Sıcak su torbası bu anlamda çok işe yarar. Ağrının olduğu bölgeye 20 dakika boyunca sıcak su torbası koyun.

* Sıcak bir duş almakta kist ağrısına iyi gelir.

* Ağrı kesici ilaçlarda, kist ağrılarını geçirmeye etkili çözüm yollarından biridir.

* Bitkisel yöntemlerle kist ağrısını geçirmek için ise; papatya, nane, ahududu ve böğürtlen gibi bitkisel çaylar demleyin. Üstelik bu bitki çayları gergin kasları gevşetecek, sıkıntılı ruh halinizi de yatıştıracaktır.

* Bol bol su için.

* Stresten uzak durun.

* Nefes egzersizleri yapın. Özellikle uzun yürüyüşler kist ağrısına iyi gelecektir.

Yaklaşık

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*