Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Konjunktivit, gözakı iltihaplanması

Konjunktivit, gözakı iltihaplanması

ggg

 

Konjunktivit, gözakı iltihaplanması:

Konjunktivit gözün ak tabakasının iltihaplamasıdır. Göz akı, göz kapakları ile göz bebeği arasındaki beyaz tabaka vede göz kapaklarının iç yüzeyidir, buna bağlayıcı doku deriside denir. Konjunktivitin en belirgin özeliği gözlerin kızarmasıdır. Konjunktivit çocuklarda daha yaygın olarak görülür. Bu rahatsızlığı birçok sebebi olabilir:

A-) Bulaşici olmayan konjunktivit
1-) Allerjik göz iltihaplanması
2-) Bahar nezlesi
3-) Kosmetik maddelerden dolayı
4-) İş yeri (kaynak, karla çalışma, toz, yabancı madde, kimyasal maddeler) nedeniyle ortaya çıkan iltihaplanma
5-) Sefdef hastalığının sebep olduğu iltihaplanma

B-) Bulaşıcı hastalıkların sebep olduğu göz akı iltihaplanması
1-) Virüsler: Grip virüsü, herpes virüsü, adeno virüsü veya zona virüsü göz akı iltihaplanmasına neden olur.
2-) Bakteriler: Stafilokokken, steptokokken, chlamdien ve gonokokken enfeksiyona sebep olur.
Gözlerin bakteri veya virüsler tarafından enfeksiyona yakalanması gözlerin ellerle ovalanması nedeniyle olur.

Göz akı iltihaplanmasının belirtileri:
Göz akı iltihaplanmasının en belirgin özeliği gözlerin kızarması, göz yaşlarının artması, göz kapaklarının sabahları yaşarması ve göz akı tabakasının şişmesi en önemli belirtilerdir. Bahar nezlesi nedeniyle ies gözler aşırı yaşarır, kızarır ve aşırı kaşıntıya sebep olur. Gözde yabancı madde varmış gibi yaşarma veya hissinide buna ilave edbiliriz.Virüslerin sebep olduğu enfeksiyon sadece bir gözde rakatsızlığa sebep olabileceği gibi ikisindede rahatsızlıklara sebep olabilir. Göz kapaklarında yanma, yapışmalar vede çapaklar oluşur.

Konjunktivit nasıl teşhisedilir?
Göz akı iltihaplanması hemen bakınca anlaşılacak bir durumdur, fakat buna neyin sebep olduğunu teşhis edilmesi gerekir ve ancak o zaman tedavinin yapılması gerekir. Bahar nezlesi ortaya çıkan göz kaşıntısı, yaşarması ve iltihabının asıl sebebi ise bağırsak mantarlarıdır. Bu nedenle ayrıca dahiliye uzmanlarınca defi-hacet testi gerekir.

Ne yapılabilr?
1-) Gözakı iltihaplanması bir gözden diğerine çabukca geçebilir, bu nedenle gözleri ovalamamak gerekir
2-) Gözdeki iltihaplar ve çapak suyla yıkıyarak temizlenir.
3-) Gözler kurulanmak istediğinde bir defa kulanılan kağıt mendiller tercih edilir.
4-) Göz iltihaplanmasındakulanılan kağıt mendil başka bir maksatla kulanılmamalıdır
5-) İltihaplar azıyorsa mutlaka göz doktoruna gidilmelidir.

Hastalığın oluşumu:
Sıradan komplike olmayan bakterilerin sebep olduğu iltihaplanmalar 2-3 gün içinde iyileşir. Virüslerin sebep olduğu iltihaplanmalar ise daha uzun süre devameder. Herpes virüsünün sebep olduğu iltihaplanmalar ise heran yeniden ortaya çıkabilir. Tehlikeli olan ise mevcut olan virüslu enfeksiyona bakterilerinde karışması ile birlikte superenfeksiyon oluşur ve buda hemen tedavi edilemezse görme rahatsızlıklarına sebep olur.

Konjunktivitin tedavisi:
Konjunktivitin tedavisi iltihaplanmaya sebep olun etkenin teşhisi ile mümkündür.
1-) Gözakı iltihaplanmasına şayet allerjik etkenler sebep oluyorsa allerjiye karşı damlamalar kulanılır.
2-) Gözakı iltihaplanmasına virüsler sebep oluyorsa, buna karşı immün sistemini kuvvetlendirici doğal ilaçlar kulanılır. Bazı doktorlar kortizonlu göz damlası yazmaktadırki bunun yantesiri oldukca büyüktür.
3-) Bakterilerin sebep olduğu iltihaplanmaya karşı antibiyotik ilaçlar kulanılır.
Hertürlü iltihaplı hastalıklara karşı immün sistemini kuvvetlendirerek mücadeleetmek mümkündür ve bunların başında ZYE ve sinirliot preparatları, Gökçek Tonik veGökçek İksiri gelir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

 

 

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*