Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer ?

Kulak Tıkanıklığı Nasıl Geçer ?

Saglik

Kulak tıkanması sorunu yaşayanlar için uzman hekimlerin kulak tıkanıklığı tedavisi hakkında yapmış olduğu açıklamaları bu yazıda okuyabilir ve sorunuzdan bir an evvel kurtulmak için ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ancak bu makalede kulak tıkanıklığı hastalığının nasıl geçtiğine değil de, geçici kulak tıkanması sorununun nasıl tedavi edildiğine değineceğiz. Örneğin uçaktan indiğinizde veya yüksek rakımlı bir yere vardığınızda husule gelen kulak tıkanmasında ne yapmanız gerektiğini açıklıyoruz.

Kulak tıkanıklığı çok ciddiye alınması gereken bir bulgudur. Halk arasında kulağım tıkandı canım geçer, denir ancak bunun altında ani bir işitme kaybı olabilir. Kulak tıkanıklığının bir kaç nedeni vardır. Bir tanesi, dış kulak yolunda kir kulağı tıkar. Orta kulakta enfeksiyon ya da kulak zarında delik, iç kulakta neden belli olmayan işitme kayıpları ortaya çıkabilir. Bunların tümünde ani işitme kaybı olarak değerlendirmek gerekir.

Halk arasında kir vardı, banyoya ya da denize girdim ve kulağım tıkandır derler. Bu çok bilinen bir şeydir. Kir vardır, banyoda, havuzda ya da denizde şişer kulağı tamamiyle tıkar ve dolayısıyla ciddi bir işitme kaybı ortaya çıkar. Bu işitme kaybını ayırmak çok kolaydır. çünkü hastanın sesi o kulaktan gelir. Orta kulakta problem olabilir. Bu daha çok ağrılıdır, ateşlidir ya da kulak zarı deliktir. Dışarıdan herhangi bir alet sokmak da olabilir. Ya da orta kulaktaki enfeksiyonun delinmesine bağlı, onun boşaltılmasına bağlı ortaya çıkabilir. Ya da kronik enfeksiyonlara bağlı ortaya çıkabilir.

Doktorların en çok ciddiye aldığı iç kulak tipi işitme kayıplarıdır. Buna ani işitme kaybı denir Ani işitme kaybı acil bir işitme kaybıdır. Dolayısıyla ilk 24 saatte mutlaka müdahale gereken hastalık tablosudur. Bir anlamda kalpte nasıl enfarktüs geçiriyorsa iç kulakta da enfarktüs geçiriyor gibi değerlendirmek gerekiyor. Bunu iç kulağın enfarktüsü gibi değerlendirip hemen hastaneye yatırıp, 24 saat içinde ona uygun damar genişletici ve diğer ilaçları verip bir an önce düzeltmek gerekiyor.
Bir de östaki borusunun tıkanıklığına bağlı işitme kayıpları ortaya çıkabilmektedir. Bu daha çok uçak yolculuğunda herkesin başına gelen bir şeydir.

Uçak inerken kulak çıtır çıtır ses çıkartmaya başlar sonra tıkanır. Bu östaki borusunun orta kulağa hava göndermemesine bağlıdır. Orta kulaktaki hava hapsolur ve orta kulakta vakum yapar. Bu bir işitme kaybıdır. Herkesin başına gelmiştir. Bunu açmak için zorlamamak gerekir. Sakin sakin yutkunmakla bir süre sonra kulak açılacaktır.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*