Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Lenf Kanseri, Lenf Sistemi Nelerden Oluşur?, Lenf Kanseri Nedir?

Lenf Kanseri, Lenf Sistemi Nelerden Oluşur?, Lenf Kanseri Nedir?

 

LENF KANSERİ

Lenf Sitemi: Lenf damarları lenf düğümleri ve lenf sıvısından meydana gelen Lenf Sistemi solumun hareketleri ve kas basıncı ile vücut içinde hareket kabiliyeti kazanır. Vücudumuzun bir savunma sistemi olan Lenf Sistemi vücuda zarar veren veya vücuttan atılması gereken her türlü mikrobu vücuttan atar. Böylesine çok önemli bir görevi olan Lenf sisteminin tek görevi bu değildir. K.D.A ve E vitaminleri ile birlikte bağırsaklarımızda emilen yağ moleküllerinin  var olan dolaşıma katılımlarını sağlamak ve kan sıvısını dengelemek gibi çok önemli görevleri vardır.

Lenf Sistemi Nelerden Oluşur?

Lenf sistemi; lenf düğüm-damar ve lenf sıvısından oluşmaktadır. En önemli organlarımızdan Dalak; lenf sisteminin bir organıdır. Bademciklerimiz de aynı şekilde lenf sistemimizin organlarıdır.

Lenf Kanseri Nedir?

Lenforma adıyla bilinen Lenf Kanseri kollarda ve bacaklarda şişmeye neden olan Lenf Sistemi bozukluğuna bağlı olarak dokularda lenf sıvısının boşaltılamaması sonucu oluşan hastalıktır. Lenf sisteminde iş yapan görevli olan hücrelere akyuvarlardır ve lenfosit adını alırlar.

Lenf Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Kilo kaybetmek ( birçok kanser türünde aynı şekilde açıklanamayan kilo kayıpları vardır)

Nefes darlığı

Genel kaşıntı

Ateş

Terleme

Karaciğer büyümesi

Dalak büyümesi

Kanamalar ( balgamda kan görülmesi, idrarda ve dışkıda kan görülmesi )

Gibi belirtilerin yanında ;

Halsizlik

Uzun süren kabızlık rahatsızlıkları ve idrar sıklığında gözle görülür değişiklikler)

Kasıklarda ve koltuk altında meydana gelen şişlikler de Lenf Kanseri belirtilerindendir.

Balgamlı-balgamsız öksürük

Benlerde meydana gelen renk değişikliği / Boyut değişikliği

Lenf Kanseri tedavi edilirken kişinin cinsiyetine kilosuna yaşına bakılarak kişiye özel tedavi yapılır. Geleneksel kanser tedavi yöntemleri olarak kemoterapi ve radyoterapi de uygulanmaktadır. Lenf kanseri tedavilerinde genel olarak tedavi sonrasında yeniden tekrar etme söz konusudur. Gelişen bilim Lenf kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçlarda hastalara çok fazla seçenek sunmaktadır.

 

Karaciğer ve dalakta büyüme ile kendini açıkça gösteren lenf kanseri teşhis edildikten sonra vakit kaybetmeden hemen tedaviye geçilmesini gerektiren bu hastalığın Risk faktörü taşımayan birinci evresi, bazı riskler taşıyan ikinci evresi ve ilerlemiş evre olarak 3 ayrı evrede incelenmektedir. Tüm kanser vakalarında olduğu gibi lenf kanseri vakalarında da hasta moralini kesinlikle yüksek tutmalıdır.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*