Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Obezite Hakkında Bilgiler,Obezite Nedir,Obezitenin Nedenleri,Obezitenin Neden Olduğu Hastalıklar,Obezite Tedavisi

Obezite Hakkında Bilgiler,Obezite Nedir,Obezitenin Nedenleri,Obezitenin Neden Olduğu Hastalıklar,Obezite Tedavisi

obezite     

OBEZİTE NEDİR?

 

Vücuttaki yağ hücrelerinde depolanan doğal enerjinin ciddi risk oluşturacak düzeyde artması ile oluşan bir hastalıktır. Obezite sınıflandırması için beden kitle endeksi (BKİ) kullanılmaktadır. Beden kitle endeksi, kişinin kilosu, boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesi ile hesaplanan bir değerdir. BKİ= kg / m2 Çıkan sonuç 30.00’un üzerinde ise obezsiniz.

 

OBEZİTENİN NEDENLERİ

 

Obezitenin en büyük faktörleri, kötü beslenme ve hareket yetersizliğidir. Obezitenin önüne geçmek için, mümkün olduğunca az yağlı yiyecekler tüketin. Şekerli ve tatlı yiyecekleri tüketmekten kaçının. Tüketmek istediğiniz de ise mümkün olduğunca az tüketin. Alkol tüketimini minimuma indirin. Bezelye, buğday, mercimek, lahana gibi lif içeriği yüksek olan zengin sebzelerin tüketimini arttırın.

 

OBEZİTENİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR

 

Obezite başta kalp hastalığı, inme ve hipertansiyon gibi ağır hastalıklar ile doğrudan ilişkilidir. Obezite aynı zamanda meme, safra kesesi, prostat, kolon kanseri gibi hastalıklara da zemin hazırlamaktadır.

 

OBEZİTENİN TEDAVİSİ

 

Obezitenin tedavisinde vücut ağırlığının ilk 6 aylık dönemde %10 azalması ile birlikte, obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının önlenmesine büyük yarar sağlamaktadır. Obezitenin tedavisinde kullanılabilen yöntemler beş ayrı gruba ayrılmaktadır.

DİYET TEDAVİSİ (TIBBİ BESLENME)

Beslenme tedavisi ile kilonun boy uzunluğuna göre olması gereken düzeye indirilmesi amaçlanmaktadır. Bu tedavi ile kişiye doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması hedeflenmektedir. Ağırlık istenilen ağırlığa geldiğinde ise kaybedilen ağırlık korunmalıdır.

EGZERSİZ TEDAVİSİ

Egzersizlerin türü, yürüyüş, direnç egzersizleri ve günlük yaşam aktivitelerinde artış olabilmektedir. Yetişkin insanların günde ortalama olarak 30 dakika orta dereceli egzersiz yapmaları gerekmektedir. Yapılacak egzersizler her gün veya haftada beş gün olabilmektedir. Doktorun önereceği egzersiz programı, her kişiye özgü olarak planlanmalıdır. Kişinin günlük hayatına ve alışkanlıklarına uyumlu olmalıdır.

DAVRANIŞ DEĞİŞİKLİĞİ TEDAVİSİ

Yemek yemek ve fiziksel aktivite ile ilgili olan olumsuz hareketleri, olumlu olarak dönüşümünü sağlayacak tedavi yöntemidir.

FARMAKOLOJİK TEDAVİ

Obezitenin tedavisi sırasında kullanılacak olan ilaç tedavisidir.

CERRAHİ TEDAVİ

Obezite hastalığında cerrahi yaklaşım iki farklı temel ile ayrılmaktadır. Gıdalar ile alınan enerjinin azaltılması için bariyatrik cerrahi. Bu cerrahide ki hedef, gıdaların vücutta emilimini azaltmaktır. Rekonstrüktif cerrahide ise, vücudun çeşitli yerlerindeki mevcut yağ dokularının uzaklaştırılmasıdır. Bu tedavi ise estetik ağırlıklıdır. Hasta eğer gerekli önlemlerini almaz ise tekrardan yağ birikimi gerçekleşmektedir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*