Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Obezite rehabilitasyonu nasıl yapılır?

Obezite rehabilitasyonu nasıl yapılır?

Günümüzün en sorunlu hastalıklarından birisi olan obezite, hem diyet hem egzersiz hem de fizik tedavi ile ortadan kaldırılması gereken bir hastalık olduğu gibi, bu hastalığa neden olan faktörlerinde de aynı…

Günümüzün en sorunlu hastalıklarından birisi olan obezite, hem diyet hem egzersiz hem de fizik tedavi ile ortadan kaldırılması gereken bir hastalık olduğu gibi, bu hastalığa neden olan faktörlerinde de aynı tedavi yöntemleriyle yok edilmesi sağlanmaktadır. Obezite rehabilitasyonu ile de hastanın tıpkı eski sağlıklı yaşamasına dönmesi sağlanır ve bu sayede obezite hastalarının yaşamış oldukları psikolojik problemlerde de bir nevi iyileşme sağlanır. Peki obezite rahabilitasyonu nasıl uygulanır? Obezite rehabilitasyonunda neler yapılır?

Obezite hastalığı rehabilitasyonu

Obezite rehabilitasyonunda hastaya fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin başkanı olduğu bir ekip tarafından belirlenen kişiye özel tedavi yöntemleri uygulanır ve bu yöntemlerin uygulanması esnasında hastanın kilo vermesinin yanı sıra kas-iskelet sisteminin korunması da hedef alınır. Aynı zamanda obezite hastalığının rehabilitasyonunda obezitenin yol açabileceği eklem hastalıklarının önüne de geçilir. Fizyoterapistler, spor akademisyenleri, psikolog ve diyetisyen obezite rehabilitasyonunda ye almaktadır.

Obezite rehabilitasyonunda aynı zamanda hastanın kardiyak durumu ve fonksiyonel kapasitesi değerlendirilmeli, egzersiz programının yoğunluğuna bu değerlendirmeye göre karar verilmekte, medikal tedavisi metabolizma uzmanları tarafından değerlendirilerek planlanılmaktadır. Hastanın düzenli olarak uzmanlar tarafından kontrolü sağlanır ve bu kontrollü olarak sürdürülen yöntemde kilo verimi ayda ortalama 4-5 kilogram olmaktadır. Kesinlikle hastanın hızlı kilo vermesi sağlık açısından uygun görülmez.

Yaklaşık

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*