Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer?

Oruçluyken diş ağrısı nasıl geçer?

Diş Hekimi Recep Eşkar, çoğu şahıs diş ağrısı esnasında ağrıyı hafifletmek adına kulaktan dolma bilgilerle devinim ediyor.

Diş ağrılarının; 20 ıslak diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, diş ve diş eti iltihabı ağrıları, mafsal ağrıları bunun gibi pek aşırı nedenden dolayı kaynaklandığını söyleyen Hospitadent Diş Hastanesi idare Kurulu üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, “önce diş ağrısının sebep kaynaklandığı tetkik edilmeli ve buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır.

Hospitadent Diş Hastanesi idare Kurulu üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, diş ağrısı sırasında ağrıyı hafifletmede uygulanabilecek naturel çözümleri şöyle sıraladı.

Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını azda olsa uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler ve şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi bulunur.

Diş hekiminizin önerisiyle ve kullanım şartlarına uyarak ağrı kesici almanız ağrınızı belirli bir zaman için geçirecektir.

Dişe tam olarak aspirin, kolonya, alkol konulmamalı bunların yerine karanfil yağı tercih edilmelidir. Karanfil yağı yada kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da bulunur. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki yararsız bakterilere etki eder.

Buz uygulaması; ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletebilir. Bu durumun tam tersi şekilde ağrıyan diş bölgesine sıcak kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletebilir.

Gece diş ağrısı oluşmuşsa, yatar durumda olmak ağrıyı artıracağından yastık yükseltilebilir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*