Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Ramazanda ağız bakımı

Ramazanda ağız bakımı

Özellikle yaz aylarında iftar ve sahur arasındaki sürenin uzun olması, beslenme sisteminin değişmesi, öğün sayısının azalması ağız ortamını etkileyen risk faktörleridir

Gün içerisindeki ara öğünler ağız içerisindeki asit oranını değiştirerek dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Ramazan ayında ara öğün olmadığından bu denge bozulur. Bu dengenin yeniden sağlanabilmesi için ağız içerisini gün içerisinde su ile çalkalamak önerilebilir.

Yeme – içmenin az olması tükrük salgısının azalmasına neden olur. Tükrük salgısı azaldığında ağız içi çürük oluşumuna yatkın hale gelir. Belirli aralıklarla ağız içerisinin su ile çalkalanması bu sorunun giderilmesinde de yardımcı olur.

Ramazan ayında özellikle iftarda ve sahurda tatlı tüketiminin fazla olması çürük eğilimini arttırır. Sahurda dişler fırçalanmadan yatıldığında ağız içerisinde dişlerin üzerinde biriken plaklar dişlerin çürümesine ve ağız kokusuna neden olur.

Gün içerisinde su tüketiminin az olması nedeniyle ağız kuruluğu oluşur.

Ramazan aylarında ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorun yaşamamak için ramazan öncesinde ağız ve diş kontrolü için mutlaka diş hekimine gidilmelidir.

Eğer ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar var ise bunlar giderilmelidir. Ramazan ayında ağız bakımına her zamankinden daha fazla özen gösterilmeli, iftar ve sahurdan sonra dişler fırçalanmalı, diş ipi ve ağız gargaraları kullanılarak ağız bakımı eksiksiz yerine getirilmelidir.

Bazı diş macunlarının içeriğindeki kimyasal maddelerden dolayı oluşan ağız kuruluğunun önlenmesi için , dişler fırçalandıktan sonra bir bardak su içilmelidir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*