Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Ramazan’da ne kadar sıvı tüketilmeli?

Ramazan’da ne kadar sıvı tüketilmeli?

Diyetisyen Belkız Ünal, çay ve kafeinli içeceklerin vücudun su ihtiyacını karşılamadığını, aksine vücudun daha fazla su kaybetmesine yol açtığını söyledi.

Ramazan’da sıvı tüketiminin büyük önem taşıdığını ifade eden Diyetisyen Belkız Ünal, çay ve kafeinli içeceklerin vücudun su ihtiyacını karşılamadığını, aksine vücudun daha fazla su kaybetmesine yol açtığını söyledi.

Ramazan ayında havaların ısınması ve sıcaklıkların artmasıyla vücutta oluşabilecek sıvı ve mineral kayıplarına dikkat edilmesi gerektiğimi belirten Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Belkız Ünal, gün boyu sıvı tüketiminin olmamasından dolayı sağlık sorunlarının yaşanmaması için iftar ile sahur arasında günlük sıvı ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi. Günlük sıvı gereksiniminin kişiden kişiye 2,5-3 litre arasında değiştiğini belirten Diyetisyen Belkız Ünal, bu miktarın üçte ikisinin iftar ve sahur arasındaki zaman diliminde; üçte birlik kısmının ise sahurda tüketilmesinin doğru olacağını vurguladı.

“SU İÇERİĞİ YÜKSEK MEYVELER TERCİH EDİLMELİ”
Tüketilen her içeceğin vücudun su ihtiyacını karşılamadığını belirten Ünal, “Çay ve kafeinli içecekler kesinlikle vücudun su ihtiyacını karşılayamaz aksine vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine yol açar. Bunların yerine mideyi dinlendirip hazmı kolaylaştıran ıhlamur, nane, rezene gibi bitki çaylarının tercih edilmesi daha doğru bir seçim olur. Besin yoluyla da sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Şekerli hoşaf, komposto, ayran, cacık gibi su oranı yüksek besin alternatiflerini tercih etmek gerekir. Ayrıca; sahurda ve ara öğünlerde özellikle karpuz gibi su içeriği yüksek meyveleri tercih etmek doğru bir seçenek olur. Bunlara dikkat edilmesi durumunda sıvı kaybı kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaz. Tansiyon problemi olmayanlar; terleme ile kaybettikleri elektrolitleri yerine koymak için iftardan sonra bir şişe doğal maden suyu tüketebilir” dedi.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*