Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Saç Dökülmesi, Saç Dökülmesinin Nedenleri, Saç Dökülmesinin Tedavisi

Saç Dökülmesi, Saç Dökülmesinin Nedenleri, Saç Dökülmesinin Tedavisi

Saç dökülmesi 

Saç Dökülmesi

 

Saç dökülmesi, saçın normal olarak yenilenmesi sürecinde hissedilecek şekilde hızla dökülmesi ve bu dökülmelerin saçlı derinin seyrek, çıplak, saçsız bir görünüme kavuşmasına denir. Saç dökülmelerinde kalıtsal özelliklerde oldukça etkilidir. Aile fertlerinde belli yaşlarda saç dökülmesi görülüyorsa, kişide saç dökülmesine karşı yatkınlık gözlenmesi mümkündür. Saç dökülme alanları erkeklerde daha çok başın ön kısmında, üst ve tepede görülür. Erkek tipi kellikte, genler ve seks hormonlarının karışımına bağlı olarak gerçekleşir. Kadın tipi saç dökülmesinde ise, daha çok yaygın seyrelme olarak görülmektedir.

 

Saç Dökülmesinin Nedenleri

 

Saç dökülmesinin nedenleri arasında birçok hastalık göze çarpmaktadır. Bu hastalıklar, demir eksikliği, kronik hastalıklar, mantar hastalıkları, lupus, polikistik over sendromu, troid hastalıkları, troid bezinin az ya da çok çalışması sonucu meydana gelen saç dökülmeleridir. Saç bakımında kullanılan kozmetik ürünlerinin uygunsuz kullanımı da saç dökülmelerinde oldukça etkilidir. Boya, renk açma, perma gibi saça uygulanan zararlı yöntemlerle saç yıpranır. Saçı çok sıkı bir şekilde toplamak, sıkı saç örgüleri, saçı düzleştirmek de saç diplerine etki ederek saç kaybına neden olur. Sık sık yıkamak ve taramakla da saçlar kırılabilir. Özellikle proteinden fakir beslenmekte saçın büyümesini yavaşlatır. A vitamini içeren takviyeler ve çok ilaç kullanmak da saç dökülmesini tetikler. Doğum kontrol hapları, antidepresanlar, kan sulandırıcılar kullanmak da saç kaybını oluşturan diğer etmenlerdir. Saçlarınızın dökülmeye başladığını fark ettiğinizde, saçlarınızın ne kadar döküldüğünü gözlemlemeniz gerekir. Uzmanlara göre, günde 50-100 arası saç teli dökülmesi normaldir. Her saç teli farklı zamanlarda dökülür. Stres, yüksek ateş, enfeksiyonlar, mevsimsel dökülmeler, B vitamini eksikliği, hamilelik ve emzirme dönemi, uygulanan yanlış diyet programları, kemoterapi, radyasyon, alkol bağımlılığı saç dökülmelerindeki diğer önemli faktörlerdir.

 

Saç Dökülmesi Tedavisi

 

Saç dökülmesi tedavisinde, bazı ilaçlarla dökülen saç hücrelerinin ömrü uzatılmaya çalışılır. Bu ilaçlar tam anlamıyla olmasa da, kullanıldığı zaman zarfında etkili olabilmektedir. İlaçları kullanmayı bıraktığınızda, saçlar yine dökülmeye başlayacaktır. Teknolojinin gelişmesiyle saç ekimi tekniği geliştiren estetik cerrahlar, bu konuda olumlu sonuçlar almaktadırlar. Eğer saç daha az bir oranda dökülmüşse, uygulanan saç ekimindeki estetik sonuçlar oldukça olumludur. Daha büyük bir alanda saç dökülmesi gerçekleşmişse, saç ekimi estetiğinde başarı oranı düşmektedir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

2 Yorumlar

  1. Sizin Enginar Forte, Boswellia Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, MANTAR Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

    Geniş bilgi için http://www.dogaltedavi.net/f91/

  2. zafer yılmaz

    sayın gökçek saç tellerim saç derisi altından nasıl çıkar dht baskısı var diye duydum yardımcı olurmusunuz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*