Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Safra Taşı ve Çamuru

Safra Taşı ve Çamuru

Safra rahatsızlıkları:

Safra rahatsızlıklarını iki önemli başlıkta ele alabiliriz.
Safra kesesi iltihabı, kolesistit, cholecystitis
Safra kesesi taşları, kolelitiazis, cholethiasis

a-) Safra kesesi iltihabı, kolesistit:
Safra karaciğerin altında ve takriben 4 cm büyüklüğünde ve armut şeklindedir. Safra kesesi karaciğer tarafından üretilen safra sıvısının depolanması işlevini görülür. Safra keseside her organ gibi iltihaplanabilir. Safra iltihaplanmasının % 90’ı genelikle safra yollarının safra taşı ile tıkanması nedeniyle olur. Safranın yığılaması ve safra taşı kramplı ağrılarına (kolik) sebep olur. Salmonel kolera, parazitler, verem ve koronar zafiyeti gibi rahatsızlıklarda taşsız safra kesesi iltihaplarına sebep olur.

Kolesistit’in belirtileri:
Safra kesesi iltihabının en önemli belirtisi karnın sağında ateşli ağrılar görülür. Ağrılar önden göğüs ve sırttan sağ kürek kemiğinin altına kadar yayılabilir. Kolesistit genelikle safra taşı nedneiyle olduğundan ağır ve yağlı yemeklerden sonra kramplı ağrılar (kolik) görülür. Ağrılar dalga dalga gelir ve kişide kusma ve bulantıya sebep olur. Safranın olduğu noktaya dokununca ağrı verir. Ayrıca deride sarılık (İkterus), iştahsızlık ve yüksek ateş görülebilir. Hastalık yavaş yavaş ortaya çıkar ve 4-7 gün sürer ve bazen bu haftalarca devam edebilir.

Safra kesesi iltihabını teşhis:
Safra kesesi iltihabı labor analizleri, klinik muayeneleri vede doktorun elle yapacağı muayenelerle hastalık hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Rahatsızlık genelikle bulantı, kusma, karnın sağında kramplı ve sancılı ağrılarla kendini belieder. Hastalığın ilerlemesi halinde safra yoğunluğunun artması ve feçesin (dışkı ) renklizleşmesi vede kandaki bilirubin oranının artması nedeniyle deride sararma (ikterus) görülür. Derideki sarılık?dan önce gözün ak tabakasında sararma görülür. Klinikte yapılacak ultrasonla rahatsızlık anlaşılır ve röntgende taş olup olmadığı anlaşılır.

Kolesistit’in tedavisi:
Safra kesesinin ameliyatla alınması halinde hayati tehlike olmaz. Muayene eden doktor ultrasonla ameliyatın gerekli olup olmamadığına karar verir. Günümüzde ameliyatlar artık karın açılarak değil labaroskopi ile amaliyat yapılır. Labaroskopi ucunda kamara olan boru şeklinde bir alettir ve bununla ameliyat yapılır. Aslında Alternatif tıp’a göre ameliyata gerek yoktur.

b-) Safra kesesi taşı, kolelitiazis, cholethiasis:
Safra kesesi taşı veya kısaca safra taşı, safra sıvısının sertleşmesi ile oluşur. Safra kesesine karaciğerden gelen safranın ince bağırsağa akışını sağlayan safra yolu vardır. Safra safra kesesinde yoğunlaşır ve zamanla burada taşlar olur. Safra taşı safra kesesinin çıkışını tıkayınca iltihaplanmalara sebep olur. Avrupa ve ABD’de insanların % 15?inde safra kesesi taşı görülür. Kadınlarda erkeklere göre iki kat daha çok safra taşı görülür. Safra kesesi taşı olanların % 80?inde bu taşlar herhangi bir rahatsızlığa sebep olamazlar.

Safra taşının sebepleri:
Safra sıvısının zamanla sıkışması ile safra kesesi taşı oluşur. Safra taşlarının % 80’i kolesterolden oluştuğu için bunlara kolesterol taşı denir. Safra kesesi taşlarının % 20’side bilirubinden oluşur ve bu nedenle bunlarada pigemet taşları denir. Safra sıvısı içindeki kolesterol ve safra tuzu oranındaki anaormallikler nedeniyle kolesterol taşları oluşur. Nadirende enzim anaormalikleride safra taşına sebep olur. Safra kesesi taşının oluşmasının ana sebepleri:
1-) Şişmanlık, kilolu insanlarda aşırı safra dışarı atılır ve bu nedenle aşırı miktardada safra üretilir ve safra taşı oluşur.
2-) Aşırı zayıflamada aşırı safra salgılaması demektir, buda safra kesesi taşına sebep olur.
3-) Kadınlık hormonu östrojen, kolesterol dışarı (dışkıyla) atılmasını engeller ve safra taşına sebep olur.
4-) Yaşlanma ile birlikte safranın birleşimindeki kolesterol oranı artar ve safra tuzu oranı azalır, böylece safra taşı oluşur.
5-) İnce bağırsak hastalığı nedeniyle safra tuzu absorbe olmaz ve böylece kolesterol oranı yükselir, buda safra taşına neden olur.
6-) Sinirlilik, stres ve hayal kırıklığı mevcut olan safra taşı problemini kramplı ağrılara (kolik) dönüşür.
7-) Kandaki alyuvarların azalması ve kansızlık gibi durumlar, bilirubin oranının yükselmesine buda pigment taşlarına sebep olur.

Safra kesesi taşının belirtileri:
Safra kesesinden safra yoluna geçince bu dar kanaldan ince bağırsağa geçerken tıkanmaya sebep olursa bu çok ağır safra koliklerine (kramplı ağır ağrılar) sebep olur. Safra kolikleri 20 dakika ile 5 Saat arası sürebilir. Kramplı karın ağrısı (yukarı karın ağrısı ) yanında nadiren sırtta , özellikle de kürek kemikleri arası veya sağ kürek kemiğinin altına kadar yayılır. Kolikle birlikte şişkinlik, geğirme, bulantı, kusma, öncelikle göz akında sonra deride sarılık vede sindirim anaormallikleri görülür. Safra taşı birçok komplikasyonuda beraberinde getirir. Safra kanalındaki (yolundaki) tıkanma nedeniyle burada bakteri, virüs, mantarlar ve parazitler iltihaplanmaya sebep olur ve bu iltihap bütün sindirim sistemine yayılabilir. Safra taşları ince bağırsağa geçince ince bağırsakta düğümlenmeye sebep olabilir ve aynı şekilde karaciğer iltihabı, abse ve siroza sebep olabilir. Safra taşı aynı zamanda pankreas çıkışını tıkayarak burada iltihaplanma oluşur.

Safra taşının teşhisi:
Safra kesesi taşının olup, olmadığı tipik rahatsızlıklardan kolayca anlaşılır ve ayrıca gerektiğinde aşağıdaki test ve muayeneler yapılır.
1-) Ultrasonla muayene ile taşların varlığı tespit edilir. Bu yönteme sonografi’de denir ve 2 mm’den büyük taşlar tespit edilir.
2-) Karaciğerin protein değerleri ve bilirubin oranı kan testi ile anaşılır ve böylece safra taşı olup olmadığı anlaşılır.
3-) Bazen ultrasonla (sonografi) muayene yeterli olmayabilir, böyle bir durumda röntgen çektirmek daha sağlıklıdır.
4-) Komputertomografi ile safra kesesi taşı ve iltihabı kesin olarak teşhis edilir.

Safra taşını tedavi:
Safra koliklerine sebep olmayan safra taşlarının tedavisine gerek yoktur. Safra taşı zamanı gelince rahatsızlık yapmaya başlar ve bu yıllar sonra olabilir. Ortodoks tıbba göre hastayı ameliyat etmek gerekir. Bunun içinde birçok ameliyat yöntemi geliştirilmiştir.

Safra taşlarından kurtulmak herkes için aynı şekilde olmayabilir ve bir değil birkaç defa denemek gerekebilir.Bu nedenle bir defa kullanınca etki yapmıyorsa paniğe gerek yok, birer gün ara ile safra taşı düşene kadar denenebilir.
Temizleme İşleminde Yüzdelik ortalama başarı değerleri:
1 Defa : %13-%45
2 Defa : %23-%45
3 Defa: %31-%51
4 Defa: %41-%52
5 Defa: %43-%55
6 Defa: %36-%58
7-11 Defa: %51-%60
11-15 Defa: %50-%99.9

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb. besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.

Safra taşı nasıl kurtulursunuz?
Karaciğerlerinde problem olanlarda çok nadir, çok yoğun olan curuf karaciğerden safra kesesine aktarılır. Safra kesesinde yoğunlaşan curuf normal olarak dışarı atılır, nadiren curuf çok yoğun gelirse çamurlaşmaya sebep olabilir. Bu çamurlaşmaya karşı özel bir temizlik yöntemi gerekir. İngiliz tuzu (Epsom Salt, Magnezyum Sulfat) içerek safra kanallarını genişletir. Bu mineral doğada bulunan bir mineraldir. İçildiğinde tüm kas ve ruh sistemini gevşetir. Bu teknik ile dünyada milyonlarca insan safra taşlarından kurtulmuştur. Hamiler ve çocuklar dahil kullanabilir. Dolayısıyla çamur için hiç endişelenmenize gerek yok. 1 gece de bile kurtulabilirsiniz.

30 gram ingiliz tuzu 300 ml suda çözülür ve yudum yudum 5-10 dakika da içilir. Ve 15-20 dakika sonra yarım bardak zeytin yağı ve yarım bardak limon suyu karıştırılarak içilir. Böylece safradaki çamurlaşma tamamen dışarı atılır, taş oluşması önlenir ve mevcut safra taşları dışarı atılır. Fakat bu tedavi uygulanırken çok yoğun ishal görülür, bu nedenle o gün dışarı çıkmamanız gerek. Magnezyum sulfatın tıbta kullanılan türü ile kullanılmayan türüde mevcuttur.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur. Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler. Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb. artı uzun süre bira içilirse cinsel iktidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır. Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır. Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır. Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir. Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur. Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur. Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır. Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler. Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içerirler.

 

NOT: İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek besin destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.

 

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

90 Yorumlar

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Şahtere seti kullanmanız gerekir. 0212 621 21 65 – 0212 621 21 66

    Detaylı Bilgi için Tıklayınız.

    Şahtere Seti Siparişi için Tıklayınız

    Klinik Araştırmalar; Berlin Charite üniversitesi Deri hastalıkları kliniğinde Prof. Dr. W.Sterryinin gözetiminde ve 12 diğer Alman üniversitelerinin ortak çalışmaları sonucunda Şahtere birleşimindeki Fumarasidin Sedef has-talığına karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. Özelliklede Fumar asitten elde edilen Fumarasitesterlerin daha etkili olduğu belirlenmiştir. (NH. 4.00.6) Bir başka araştırma alanı ise şahtere ekstresinden elde edilen Draje ile tedavi denemeleri yapılmış Safra kesesi, Safra yolları ve karaciğer rahatsızlıkları olan hastaların iyileştiği görülmüştür. (TP.122) Bu araştırmalardan bazıları; 
    1) 85 Karaciğer rahatsızlıkları; Safra yolları rahatsızlıkları ve safra taşı olan hastalar üzerinde W.Hunold ve ekibi Şahtere Drajesi ile yaptıkları Tedavi denemesinde %82 oranında başarı elde etmişlerdir. (Age)
    2) L.Zaduwsky (1974) ve ekibi Safra akışı yetersizliği ve de fazlalığı olan 64 hasta üzerinde Şahtere drajesi ile tedavi denemesi yapılmış ve hastaların %75 oranında iyileştiği görülmüştür. (Age)
    3) Safra yolları rahatsızlıkları olan 27 hasta üzerinde şahtere ekstresin-den elde edilen draje ile Zacharewics ve ekibi 1974’de (viyana) yap-tıkları tedavi denemesinde %81,5 oranında başarı elde etmişlerdir. (Age)
    4) D. Widman ve ekibi 1980’de Şahtere drajesi ile yaptıkları Tedavi denemesinde safra yolları rahatsızlıkları ve safra kistleri olan 29 hasta tedavi edilmiştir. (Age)

    Tesir Şekli; Safra yollarını açıcı, safra akışını düzenleyici, metabolizmayı düzenleyici, terletici, idrar artırıcı, mikropları öldürücü, tonik (Vücudu kuvvetlendirici) ve kanı temizleyici özelliklere sahiptir. 

    Kullanılması;
    a) Araştırmalara göre hem sedef hastalığına hem de safra kesesi, safra yolları iltihapları, taşları ve kistine karşı etkili safra akışını düzenle-yicidir. Bu özelliklerinin yanında karaciğer rahatsızlıklarına karşı da etkilidir.

  2. MR SONUCUMDA :Safra kesesi lümeni içerisinde minimal yoğunlaşmış safra içeriği, safra çamuruna ait olduğu düşünülen T2A serilerde hafif hipointens seviyelenme dikkati çekmektedir. 
    Koledok ve intrahepatik safra yolları normal genişliktedir (en geniş yerinde yaklaşık 4 mm OLARAK ÇIKTI FAKAT ÇOK ŞİDDETLİ AĞRIM VAR DOKTORLARA DANIŞTIĞIMDA AMELİYAT GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK DEDİLER BİR İLAÇDA VERMEDİLER NE YAPMAM GEREKİR .TEŞEKKÜR EDERİM 

  3. hocam teşekürler eşim kür kullandı 7 adet taşı 4 günde düşürdü.

  4. ENGİNAR  Forte, Gurmar Forte, Cocos Forte, Gökçek TONİK, Gökçek İksir, DİYABET Çayı ve TANSİYON Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  5. Mrb ..hocam acil yardım..babam 65 yaşında..şeker ve tansiyonu var.çok iyiydi.ramazanda oruçlarını hep tuttu.taki 3 gün önceye kadar kusma mide ağrısı. Hastaneye gittik.safra kesesinde çamur varmış. İlaç verdi doktor. 3 gundur hiçbir şey yemedi.acil yardım lütfen.bu İngiliz tuzu şeker ve tansiyonu olana zarar verirmi? Şimdiden tskler..

  6. Merhaba ben bugun röntgen cekildim safra kesemde cok miktarda tas ve çamur olduğu söylendi.ne yapabilirim.

  7. Merhaba hocam ben 19 yaşındayım ve cildimde yağlanma ve siyah nokta oluşumu var bir türlü çözüm bulamadım genetik oldugunu sölüyolar bu doğrumu bunun bi ilacı yokmu doktor bey ?

  8. slm 9 yasindaki kizimi ishal ates kusma sikayetiyle doktora goturdum doktor bagirsak enfeksyonu dedi biz seftiriokson gurubu antibiyotik verdi kullandik kudma ve ishali gecti ama karin agrisi gecmedi baska doktora gittik oda usg istedi usg de safrada camur cikti dokor camurun ilaclardan oldugunu soyledi suan hastanede yatiyor ursofalk subu verdi doktor acaba gecwrmi sizce ne onerirsiniz

  9. Enginar Forte, ŞAHTERE Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, Karaciğer Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  10. 5 yaşındaki oğluma yoğun ishalve mide bulantısı kusma teşhişiyle hasataneye yatırdılar çekilen ultrasondasafra kesesinde 5 cm taş olduğu ve 6 ay tedavi göreceğini geçmezse ameliyat olacağını söylediler sizden ricam bana tavsiyeniz nedir acil cvp yaarsanız sevinirim saygılarımla

     

  11. Enginar Forte, Boswellia Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek TONİK, Gökçek İksir, KANSER Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  12. merhabalar kardesım gecenlerde şiddetli mide ağrısı ile hastahaneye yattı tahlil sonuçları safra kesesinde taş,çamur ve iltihap olduğunu gösterdi,3 gün hatahanede sadece serumlara katılan ilaçlarla beslendikten sonra iltihap seviyesi düşmeye başladı iltihabı bitirdikten sonra,ameliyatı kesinlikle olup safrasının alınması gerektiği ifade edildi,kardesım ameliyattan da çok tedirgin acaba sizin önerilerinizle üstesinden gelebilirmiyiz amelıyat olmalımı enzım degerlerı normale dustukten sonra sızın tavsıye ettıgınz yontemlerı uygulasak amelıyata gerek kalmadan bu rahatsızlığımızdan kurtulabılırmıyız yoksa gerçekten bütün bunlar geçici bir çözüm müdür bana fikirlerinizle yol gösterirseniz duacınız o menmun olurum şimdiden teşekkürler…

  13. Safra taşına ingiliz tuzu yeterli, fakat taş oluşması karaciğerinizde yağlanma ve bağırsaklarınızda sorun olduğuna işaret, fistül problem değil kolay ve haşimatoya karşı zerdeçal ve iksir. Sizin Enginar Forte, Zerdeçal Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, Tiroid Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  14. merhaba bana da yardımcı olursanız çok sevinicem,çünkü tek dertten değil birkaçından muzdaripim.öncelikle safra kesemde milimetrik taşlar var ve ameliyattan başka bir şey söylenmiyor.ağrı ve mide bulantıları yaşıyorum.ayrıca son bir buçuk aydır da yıllar içinde 3 kez ameliyat geçirdiğim ve bir daha kesinlikle ameliyat olamayacağım fissürüm açıldı,inanılmaz ağrılar içindeyim.kanama olmuyor ama ilk kez hiç dinmeyen iltihap geliyor.bir 3.sü ikibuçuk yıldır beni ilaçlara bağımlı kılan Haşimato ve insülin direncim var.bu arada bir de demir eksikliği ve kansızlık çıktı.yani anlayacağınız halim harap,hangisiyle başedeceğimi şaşırmış durumdayım.sizi tv de görünce büyük bir umutla yazmak istedim.sizin ürünlerden hangisini kullanmam gerektiğini bilemedim.safra için İngiliz tuzu diyorsunuz,ama piyasaya güvenemem.sizin önereceğiniz ürünleriniz var mı,bana ne söyleyebilirsiniz ki rahatsızlıklarıma şifa olsun?? ne olur bana yardım edin.tıp camiasının içinde olmamıza abimin doktor olmasına rağmen maalesef tıp yetersiz kalıyor,onlar da alternatif yöntemlere başvuruyorlar.bunun bilinciyle size son derece güvenerek büyük umutlarla sizden haber bekliyorum.keşke telefonla görüşüp yardımınızı alabilsem!!! teşekkürler

  15. Safra taşı erirken herhangi bir problem olmaz

  16. Serhan bey safra kesesinde ki saşa karşı ingiliz tuzu etkili hepsini düşürür, fakat safra taşının oluşmanının sebebi karaciğerin yağlanması nedeniyle safra asidi safra tuzuna buda taşa dönüşüyor. Bu nedenlele komple set kullanmalısınız. Enginar Forte, Boswellia Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, KARACİĞER Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  17. Dilek Hanım safra ameliyatı olunca sindirim sistemi zayıflıyor, bu nedenle karaciğeri güçlendirmek gerekecek. Enginar Forte, Boswellia Forte, Nar Çekirdeği Yağı, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, KARACİĞER Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  18. hocam annemin safra kesesi alındı 6 yıl oldu fakat annemin karnı çok şişmeye başladı ağrısı sancısı çok oluyor bulantı ve sıklıkla diyare ne yapabiliriz lütfen yardımcı olursanız

  19. mrb benim safra kesesinin oldugu bölge sürekli ağrıyor utrasona girdim fakat bişey çıkmadı bacaklarım bel ağrısıda eşlik ediyor 1 ay boyunca diyare olup hızla kilo verdim acaba safra kanalına taş camur vs düşürmüş olabilirmiyim ultrasonda görünmemiş olabilirmi 7 ay önce sezeryanla dogum yaptım dogum sonrası çıktı ne yapmalıyım nasıl anlaşılır lütfen yardım edin

  20. merhabalar.safra kesemde 22mm 13 mm ve 8mm olmak üzere 3 taş mevcut.ingiliz tuzuyla düşürmek istersem taşlar safra kanalını tıkarmı.taş büyüklüğüme göre ingiliz tuzunu kullanabililirmiyim?

  21. Merhaba..2 ay once safra kesemde 19mm 10mm ve 8mm tas tespi edildi..2 ay boyunca gilaburu suyu ictim.bugun tekrar ultrason cektirdim.taslar 22mm 13mm ve 8mm olarak halen duruyor..simdi bu ingiliz tuzunu ogrendim.bu tuzun taslari dusurdugunu yaziyor herkez.ama benim taslar buyuk oldugu icin safra yollarini tikar diye korkuyorum.bana öneriniz ve yorumunuz nedir hocam.bu taslarnicin tuz kullanmalimiyim?

  22. İYİ GÜNLER.ANNEMİN SAFRA KESESİNDE İKİ ADET 15 mm 2 ADET 2 MM TAŞ VAR. SAFRA KESESI ICIN INGILIZ TUZU TAVSIYE EDIYORSUNUZ. PEKI BU TASLAR ERIRKEN ÇIKISTA HERHANGI BIR TIKANMA YAPIP FARKLI HASTALIKLARI CIKARIRMI.SARILIK VS. IYI GUNLER

  23. Safra kesemde 11 mm lik tas var ameliyat olmam gerektigi soylendi ameliyat disinda baska bir cozumu yokmu

  24. birde bende hazımsızlık ve reflü var

  25. bende 17 milim taş ve safra çamuru olduğunu söylediler tavsiyenz nedir.

  26. merhaba.. safra kesemde irili ufaklı taşlar var.. ingiliz tuzu kullanımı sonucunda iri olan taşların kanala düşüp kanalı tıkama tehlikesi varmı? bilgiler için teşekkürler..

  27. Azerbaycandan size selamlar. 3 yıl önce ultrason çektirdim. doktor safra kesesinde 3 tane taş olduğunu bildirmiş. en büyüyü 28 mm, en küçüyü 6 mm. öyle bir şikayetim yok, ağrılarımda yok. Ameliyyat diyorlar. ameliyyatsız kurtula bilirmiyim taşlardan. Korkduğum yalnız bir şey:safra kanalını tıkaması. Önerinizi bekliyorum. Önceden teşekkürlür.

  28. deniz özçalıcı

    safrada çamurlaşmanın tedavi edilmesi için ne önerirsiniz. gastrit ve guatır hastasıyım. bana dokunmayacak önerilerinizi bekliyorum.

  29. deniz özçalıcı

    merhaba,
    benim safra lümeninde çamurlaşma görüldü. karaciğerde yağlanma da varmış. gastidim var. bana ne önerirsiniz..

  30. Merhabalar .safra kesemde 12mm capinda bir tas oldugunu ogrendim.ameliyat olmak istemiyorum .ingiliz tuzu limon ve zeytinyagi kurunuzu kullansam yeterli olur mu acaba.bilgi verirseniz cok sevinirim ii calismalar

  31. Hocam bu arada, son çektirdiğim MR’da, hipofiz bezinde 10 çarpı 4 mm boyutlarında mikroadenom var. 36 yaşındayım ve 20 yaşından beri adenomdan kurtulamadım. Doktor kontrolunde Dostinex isimli bir ilaç kullanıyorum. bir gün ara ile gece uyumadan önce 3 tane bu haptan içiyorum. pazartesi içiyorsam salı içmiyorum çarşamba içiyorsam perşembe içmiyorum..şişenin içinde 8 tane hap var. Bazı değerler de yüksek çıktı. Bu durum bende sıkıntır yaratıyor. Halsizlik yapıyor. Bana ne önerirsiniz aşağıdaki değerlerin normale dönmesi ve mikroadenomun yok olması için..Önerilerinizi Bekliyorum Saygılar..

    Test adı: Normal değerler:

    Prolaktin: 57.66 4.79 – 23.30
    DHEA-SO4: 338.2 60.90 – 337.00
    GLUKOZ: 103 70.00 – 100.00

  32. Değerli Hocam. 3ay önce Hipofiz bezine bağlı mikroadenom tedavisi için doktora gittiğimde,tam teşhis için, ultrasona girdim. Raporda yazan yazıyı aynen aktarıyorum.. ”Safra kesesinde pozisyon ile yer değiştiren 16 mm çaplı taş ile uyumlu hiperekoik lezyon izlenmektedir. ve sağ böbrek orta polde 6 mm çaplı posterior akustik gölge veren taş ile uyumlu hiperekoik lezyon izlenmektedir” 2 ay sonra şiddetli ağrı yaşadım. Ve tekrar ultrasona girdiğimde böbrek taşının düştüğü görüldü. Sanırım Prınol isimli ilacında etkisi oldu böbrek taşının düşmesinde. Ağrıda durdu taşda düştü. Fakat safra kesesi taşı 17 mm olmuş. Doktora ”ameliyat dışında ne önerirsiniz dediğimde, malesef ameliyat dedi. Ve beni Genel Cerrahi’ye yönlendirdi. Cerrah da aynı şeyi söyledi. ve bu durum benim çok moralimi bozdu. Safra kesesi taşı eriten bir ilaç var belki bilirsiniz, urso diye başlayan bir ilaç, fakat doktor bana hiçbir ilacın bu taşı eritemeyeceğini ve tek çarenin ameliyat olduğunu açıklamalı bir şekilde bana anlattı. Safra kesesi taşını eritmeye çalışırsan, taş çamurlaşır ve safra kanallarını tıkar dedi. bu seferde pankreas iltihabı oluşur dedi ve beni çok korkuttu. Hocam size sorum; ameliyat olmak istemiyorum, ve sorunsuz bir şekilde bu taştan nasıl kurtulabilirim? İngiliz tuzunu kullanırsam doktorun dediği gibi diğer organlarımda bir sorun yaratırmı bu sefer daha problemli bir hal alırmı durumum. Lütfen beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Gerekirse size ulaşırım. Hiç bir doktora güvenmiyorum nedense. Tek dedikleri ameliyat! Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum…İyi çalışmalar dilerim. Saygılar…

  33. merhaba doktora gıttım utrasona vurdular safran kesesınden 5m m kucuk tas olusmus 12 tane ıgne yazdı ıntıhabı kurutmak ıcın tasları nasıl dusurebılırım

  34. MERHABA SELMA HANIM
    GÖKÇEK İKSİR ALOEVERAJEL ÇOBAN ÇANTASI FORTE ZERDEÇAL FORTE AVAKADO FORTE İNG TUZU BÖBREK TAŞI KİST ÇAYI KULLANABILIRSINIZ DETAYLI BİLGİ İÇİN 0212 621 21 65 /66 ULAŞABILIRSINIZ

  35. merhaba annemın safra kesesınde bobreklerınde tas pankereas bas gövde bıleskesınde 15ml kist ve bağırsaklarında kolit var tuz faydalı olurmu

  36. İngiliz Tuzu,
    Enginar Forte, Kolorex Forte, Spirulina Forte, Karbonat Forte, Gökçek Aloe Vera Jel ve Gökçek İksir, Karaciğer çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  37. İngiliz Tuzu, Enginar Forte, Kolorex Forte, Spirulina Forte, Karbonat Forte, Gökçek Aloe Vera Jel ve Gökçek İksir, Karaciğer çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  38. safra kesemde iki tane. taş var.mesajı eksik yazmışım.taşın yanısıra.çamurlaşmada varmış safra kesemde.hocam ne önerirsiniz.

  39. münadiye beken

    safra kesemde iki tane taş oluşmuş.1.3.mm.lik.ebadında.ameliyat olmam gerekliymiş.bana ne önerirsiniz.

  40. Enginar Forte, ŞAHTERE Forte, Spirulina Forte, Karbonat Forte, Gökçek Aloe Vera Jel ve Gökçek İksir, KARACİĞER çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*