Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Sedef Hastalığı Nedir?, Sedef Hastalığının Nedenleri, Sedef Hastalığının Tedavisi

Sedef Hastalığı Nedir?, Sedef Hastalığının Nedenleri, Sedef Hastalığının Tedavisi

 

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef hastalığının tıptaki ismi Psoriasis’dir. Sedef hastalığı, bulunduğu yerde kızarıklık biçiminde kendini gösteren, zaman zaman ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Derininin üst tabakasının büyümesi ve kalınlaşması ile sedef renginde kabuklaşmalar görülür. Buradaki derinin üstünde ölü hücre tabakası artmıştır.

Vücudun birçok bölgesinde görülmesine rağmen genellikle dizler, bel bölgesi, saçlı deri, tırnaklar ve dirseklerde ortaya çıkmaktadır. Kimi hastalarda hafif, kimi hastalarda ise şiddetli seyreder.

Sedef hastalığı toplumun %2’sinde görülmektedir. Genç yaşlarda ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Ayrıca sedef hastalığı mikropların neden olmadığı bir hastalık olduğu için bulaşıcı değildir.

Sedef Hastalığının Nedenleri

Sedef hastalığının kesin nedeni ne yazık ki bilinmemektedir. Ancak beyaz kan hücrelerindeki bir anormallik sonucunda gelişebildiği düşünülmektedir.

Deride oluşan kaşıma, aşırı güneş yanması, kesikler sonucunda ortaya çıkabilir. Hastalık mikrobik değildir. Açık yara şeklinde de değildir.

Travmalar, yaralanmalar, bazı hastalıklar ve kanser gibi hastalıklarda kullanılmakta olan ve bağışıklık sistemini azaltan ilaçların kullanılması le sedef hastalığı riski artış gösterir. Özellikle streptokok türü bakterilerin neden olduğu infeksiyonlar ortaya çıkabilir.

Stres bu hastalığın önemli faktörlerinden biridir. Psikolojik bozukluklar, ani şoklar sedefe hastalığının şiddetlenesine sebep olur. Ayrıca kalsiyum azlığı hormonal etkilerin sedef hastalığının oluşmasında etkili olduğu düşünülmektedir.

Sedef Hastalığının Tedavisi

Tedavi için hastanın yaşı, hastalığın seyri ve şiddeti, hastanın hayat tarzı dikkate alınmaktadır. Sedef hastalığının tedavisindeki amaç derinin dökülmesinin önüne geçilmesi ve iltihap oluşumunun azaltılmasıdır.

Kullanılmakta olan krem ve losyonlar ile kaşıntının ve de deri üzerindeki kabarıklıkların giderilmesi amacı ile kullanılır. Doktorunuz deri üzerine uygulanabilecek bazı ilaçlar da verebilir. Gerek gördüğü takdirde bu ilaçlar ile beraber fototerapi denilen güneş ışığı da kullanılır.

Sedef hastalığında lokal ışık tedavisi de kullanılır. Bu uygulama yalnızca sedefli bölgeye uygulanır. Bu sayede diğer deri bölgelerinde oluşabilecek yan etkilerinde ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Hastaların çoğunluğu tedaviye direnç gösterir, ancak az sayıda sedefi vardır. Bu tür hastalarda kullanılan ışık ultraviole B’dir. Bu sistem ile başarılı sonuçlar alınır. Krem ya da ilaç tedavisi uygulanıp bırakıldığı zaman hastalık kendisini tekrarlar.

 

 

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

2 Yorumlar

  1. HAMAMELİS Forte, Enginar Forte, Cocos Forte, Gökçek Aloe Vera Jel, Gökçek İksir, Sedef Çayı ve Enfeksiyon Çayı kullanmanız gerekir. Barsak Mantar ve Bakterileri toksik maddeler üretir ve Karaciğer bu toksik maddeleri arıtmaz ise diğer organlara depolanır ve organlarda çeşitli rahatsızlıklar görülmeye başlar. Günümüzde Bakterilerin teşhisi kan, idrar ve gaita tahlilleri hemen yapılabilir, fakat mantarların teşhisi hemen hemen imkansız ve ancak belirtileri ve dilden anlaşılabilir. Kimyasal ilaçlar ve yanlış beslenme mantarları çoğaltır ve vücudun asit-baz dengesini bozulur ve oluşan asitik ortamda mikroplar hızlı çoğalır. Aksi halde çok yoğun cüruf oluşur. Cüruflu ortamda ise bakteri, virüs ve mantarlar çok kolay çoğalır ve bağışıklık sistemi zayıflar, kişi önce halsiz, dermansız, yorgun olur ve aşırı uyur sonra ise birçok hastalığa yakalanır.

  2. derya kılınç

    Hacam size nasil ulaşa bilirim bende sedef hastasiyim bana yardimcı olurmusunuz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*