Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Sedef Hastalığı, Sedef hastalığı Bulaşıcı mıdır?, Sedef Tedavi Edilmezse Ne Olur?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?

Sedef Hastalığı, Sedef hastalığı Bulaşıcı mıdır?, Sedef Tedavi Edilmezse Ne Olur?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?, Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?

SEDEF HASTALIĞI

Sedef hastalığı bir deri hastalığıdır. Sedef renginde kabuklanmayla sonuçlanan bu hastalığa yakalananların derileri birkaç gün süreyle kendini yenilerse de deri üstünde ölü tabaka artacaktır. Tıp Biliminin gelişmesi ile tedavisi son derece kolay olan sedef hastalığı her 100 kişiden ikisinde görülen bir hastalıktır.

Sedef hastalığı Bulaşıcı mıdır?

Sedef hastalığı bulaşıcı değildir. Fakat ailede bu hastalık varsa diğer bireylerde de ortaya çıkması muhtemeldir. Her yaşta ortaya çıkabilen sedef Hastalığı (Psoriasis) genellikle sık olarak45-60 yaşlarında ortaya çıkmaya başlar.

Beyaz kan hücrelerinde meydana gelen bozukluklar sonucunda oluşan sedef hastalığı deriyi döken bir hastalıktır. Kaşıma ile deride çizikler oluşabilmektedir.

Dizlerde dirseklerde canlı kırmızı renge sahip sedef renginde kabuklar olarak ortaya çıkan sedef hastalığının en çok görüldüğü bölgeler; tırnaklar genital bölge ve saçlı deri bölgeleridir. Ayrıca tırnak çevresinde meydana gelen kızarıklıklar tırnaklarda sararma tırnak tutuluşu sedef hastalığın belirtileri olabilir.

Sedef Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Eğer sedef hastalığı erken yaşlarda başlarsa ve tedavi edilmezse şeker hastalığı-kalp damar hastalıklarına zemin hazırlayabilir.

Sedef Hastalığını Tetikleyen Faktörler Nelerdir?

Sedef hastalığı sigara içenlerde, alkol alanlarda, obezite hastalarında, güneş ışığına uzun süre maruz kalanlarda daha fazla görülür. Bu etkenler sedef hastalığını tetikleyen faktörlerdir.

Bütün hastalıkların tedavisinde ( ağır hastalıklar hariç) önerilen şeyler düzenli egzersiz yapmak-sigara kullanmayı bırakmak-alkol tüketmekten vazgeçmek sedef hastalığının önlenmesinde yapılması gereken aktivitelerdir.

Sedef Hastalığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

Genellikle sırt ağrısıyla birlikte yaşanan sabah sertliği, eklem bölgelerinde meydana gelen ısı artışı, harekette kısıtlılık sedef hastalığının başlıca belirtilerindendir.

Sedef Hastalığı İçin Özel Bir Diyet Var mıdır?

Sedef hastalığı için özel bir diyet yoktur. Sedef hastalığına yakalanmamak için düzenli egzersiz yapmak sigara ve alkolden uzak durmak aşırı yağlı kızartma fast food yiyeceklerden ve en önemlisi obeziteye yol açan gazlı içeceklerden ve aşırı şeker tüketiminden uzak durmak yararlı olacaktır.

 

Bütün hastalıklardan korunmanın başlıca yollarından biri yukarıda anlatılan önerilere uymak ve bu önerileri hayatın standardı haline getirmek gerekir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*