Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Şeker Hastalığı Belirtileri Ve Yapılması Gerekenler

Şeker Hastalığı Belirtileri Ve Yapılması Gerekenler

şeker-450x300

 

ŞEKER HASTALIĞI – DİYABET

Diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak bilinir. Yüksek kan şekeri ile karakterize metabolik bir hastalıktır.

Diabet, diğer adıyla şeker hastalığı, sık görülür ve ciddî sonuçlara yol açar. Pankreasın ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanır. İnsülin olmayınca, besinlerle aldığımız şeker ve diğer besin unsurları, ihtiyaç duyan hücrelere giremez. Böylelikle, hücreler şekersizlik çekerken, kanda şeker normal değerlerin üstüne çıkar.Kanda şekerin çok artması, zehir etkisi yaratır ve vücudun tüm hücrelerini tahrip eder. Şeker hastalığının kronik bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.

ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİLER. BELİRTİLERİ

Ortaya çıkan berlirtiler hastanın hekime gitmesini sağlar. Sık sık idrara çıkma, aşırı susama, bulanık görme, halsizlik, bitkinlik, beklenmedik kilo kaybı, acıkma hissidir. Ayrıca mide bulantısı, kusma, nefes kokusu, Sık geçirilen idrar yolu enfeksiyonu görülebilir. Adetten Kesilme, kuru ve kaşıntılı deri, yaraların geç iyileşmesi de şeker hastalığında görülebilen belirtilerdendir.

ŞEKER HASTALARINA KÜÇÜK ÖNERİLER:

Haftada 1 kez sabah akşam şekerinizi ölçün. Kayıt tutun ve bu kayıtları kontrol anında doktorunuza gösterin kilonuzu kontrol altında tutun. İdeal kilonuzu koruyun Günlük düzenli yürüyüşler yapın. Öğün atlamayın, diyetisyeninizin veya doktorunuzun yemeyi önermediği hiçbir şeyi yemeyin, ısrarlara kulak asmayın, içeriğinde mısır şurubu, früktoz, sakkaroz veya şeker olan hiçbir ürünü satın almayın ve tüketmeyin.Gerektiğinde değişiklik yapabilmek için besin gruplarını iyi öğrenin. Tatlandırıcılarla yaptığınız yiyeceklerle kendinizi ödüllendirin. Halk arasında diyabete iyi geliyor diye önerilen tatlı yiyeceklerden uzak durun.

DİYABETLE BARIŞIK YASAMAK

Diyabetliysem ne yapmam gerekiyor?
Eğer diyabetliyseniz hayatınızın bundan sonraki döneminde kendinizi çok iyi kontrol altında tutmanız gerekecektir. Diyabetle barışık yaşamanın yolu kendinize dikkat etmekten geçer. Kan şekeri düzeylerinizi ortalama aralıklarda tutarak olabildiğince normal yaşam sürdürmeyi hedeflemelisiniz. Bu hedefe ulaşmanın en iyi yolu diyet uygulamak ve egzersiz yapmaktır. Şayet diyet ve egzersizle şeker dengesi sağlanamıyorsa tedavi yapılmalıdır.
Önemli Uyarı: Bu sayfadaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hiçbir tedavi yöntemi ve bilgisi içermez. Yalnızca hastalığın tanımı ve rahatsızlık hakkında genel bilgiler içermektedir. Bu sayfadaki bilgilerden dolayı doktorunuzdan ve diğer sağlık profesyonellerinden yardım almayı kesinlikle ihmal etmeyin ve geciktirmeyiniz.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*