Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Sigaranın Neden Olduğu Hastalıklar

Sigaranın Neden Olduğu Hastalıklar

sigara-ciger-528x300

Sigara sağlığımıza inanılmaz derecede zarar vermektedir. Sigaranın neden olduğu hastalıklar çok fazladır. Bu hastalıklar akciğer kanseri başta olmak üzere soluk borusu, gırtlak, ağız ,dil ,dudak, yemek borusu, mide , pankreas, mesane, böbrek ve kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olmaktadır. Yapılan araştırmaya göre sigara kullanmanın ne derece tehlikeli olduğunu şu soncular ile görüyoruz. Araştırma sonuçlarında tüm kanser ölümlerinin %30’unun sigaradan kaynaklandığı açıklanmıştır. Ayrıca yine bu araştırmaya göre akciğer kanseri sonucu ölümlerin ise %90 gibi çok yüksek bir değerin nedenin sigara olduğu açıklanmıştır. Günde bir paket sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanması hiç içmeyen birine oranla 20 kat daha fazladır.Sigara içenle içmeyen arasındaki bir fark ise eğer sigara içmeyen akciğer kanserine yakalanırsa bu durumda sigara içen birin yakalandığı 8 yıldan sonraki süreçte sigara içmeyen biri kansere yakalanmaktadır.

Sigaranın zağlığımıza zararları saymakla bitmez bunlardan bir diğeri ise sigaranın kalp krizlerini 3 kat daha arttırmasıdır. Yani sürekli sigara içen bir insanın kalp krizine yakalanma riski sigara içmeyen birine göre 3 kat daha fazla olmaktadır. Aynı zamanda ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar ve kısırlaştırdığı da bilinmektedir.

Az öncede belirttiğimiz gibi sigaranın sağlığımıza zararları saymakla bitmeyeceğini söylemiştik diğer zararları ise hamilelilerde düşük olmasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte sigara bebeğin doğum ağırlığının azalmasına neden olmaktadır.

Bunların yanında daha bir çok sağlığımız açısından kötü sonuçlara neden olmaktadır bu yüzden sigara içmemek ve içenlerinde sigarayı en kısa zamanda bırakması gerekmektedir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*