Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Sinüzit, burunboşluğu, alınboşluğu ve çeneboşluğu iltihaplanması

Sinüzit, burunboşluğu, alınboşluğu ve çeneboşluğu iltihaplanması

sin

 

Sinüzit:Sinüzit
Sinüzit, Burunboşluğu,-alınbosluğu ve çeneboşluğu iltihaplanması

Sinusit, alınboşluğu, çeneboşluğu ve burunboşluğundan birinin veya hepsinin iltihaplanmasıdır. Burunboşluğu boş bir alan olup yüzkemikleri ile burunarasındadır.Burunboşluğu boş bir alan olup yüzkemikleri ile burunarasındadır. Normal olarak alınboşluğu, burunboşluğu ve çeneboşluğu yeterince hava alır, fakat burunboşluğu etrafindaki mukoza (sümüksü deri) burayi temiz tutmak icin sümük salğılar ve bu sümük kanalarla boğaza akar. Sayet kanalarda tıkanma olursa bakteriler iltihaplanmaya sebep olur. Kanalların kapanması, mukozanın şişmesi, üşütme, allerji, burunun ayırım duvarındaki eğiklikler, burundaki polipler veya çürük diskökü burunboşluğunun tıkanmasına neden olurlar.

Burunboşluğu iltihaplanması normal olarak kısa bir süre sonra iyileşir, şayet bu iltihaplanmalar sık sık görülürse zamanla kronikleşir. Zamanında tedavi edilmeyen akut sinüzit, kroniklesir ve buda başta, çevredeki doku ve organlarında iltihaplanmasına sebep olur. Bunların başında göz,-beyin- (enzephalit) beyinderisi (meningit) iltihaplanmalarına sebep olabilir.

>Sinusitin belirtileri;
1-) Başağrısı ve başta basınç, ağır durumlarda alında yanaklarda gözlaerde veya nadiren başın arkasında zonklama ve öne doğru eğilince ağrılar azarsa
2-) Sinüzütle birlikte cerahatlı ve akıntılı nezle görülürse
3-) Ağır iltihaplanmalarda, ateşlenme, dermansızlık, görme bozuklukları vede yüzde şişkinlik görülebilir.

Sinüzit doğal ilçlarla tedavi edilebilir ve bunların başında ZYE-, Çentiyan-, A. Itırkökü-, mineotu-, ve mürver preparatları, Gökçek Tonik veya Gökçek iksirini sayabiliriz.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*