Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Stres cildin baş düşmanı

Stres cildin baş düşmanı

Dr. Gizem Toktaş Geylani, stresin cildin yenilenme eğilimini azalttığını belirtti.

Yoğun ve uzun süreli stresin kansere varana kadar pek çok hastalığa neden olduğu biliniyor. Stresin en çok etkilediği organ olan cilt, yenilenemiyor ve kök hücreler de etkilendiğinden, kızarıklık, egzema, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi sorunlara açık hale geliyor.

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, fizyolojik olarak sıcak, soğuk, travma gibi olaylar sonucu oluşan stresin; duygu durumu değişikliklerinde de sıklıkla meydana gelen karmaşık bir fizyolojik ve davranışsal cevap olduğunu belirtti.

EN ÇOK CİLT ETKİLENİYOR

Stres sırasında yoğun bir şekilde üretilen bazı hormonların, vücutta pek çok organı olumsuz etkilediğinin altını çizen Geylani, cildin de en çok strese maruz kalan organlardan biri olduğunu kaydetti.

Ciltteki yağlanmanın artarak gözenek, akne gibi problemlere neden olduğunu anlatan Geylani, “Cilde daha az kan gelmesi, daha soluk bir görünüm oluşturur ve cildimizin yenilenme eğilimini azaltır. Yoğun duygusal stres sonucu kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıkları olabilir” dedi.

KÖK HÜCRELERİ TEHDİT EDİYOR

Dr. Gizem Toktaş Geylani, son yapılan araştırmaların, stresin, derinin gelişimi için gerekli kök hücreleri etkilediğini gösterdiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kaydetti:
“Deri ekleri olan kıl hücrelerini etkilerse saç dökülmesi, renk veren melanositleri etkilerse vitiligo gibi rahatsızlıklar olabilir. Bu rahatsızlıkların özel bir tedavisi yoktur. Destek tedavileri ile oldukça rahatlanılsa da hastalarımızın kendilerini ruhsal olarak rahatlatacak uğraşlar bulması oldukça önemlidir.”

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*