Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Yağ Bezesi, Yağ Bezeleri Nerelerde Oluşur?, Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ Bezesi, Yağ Bezeleri Nerelerde Oluşur?, Yağ Bezesi Tedavisi

 

YAĞ BEZESİ

İyi huylu kistler olan ve lipom adı verilen yağ bezeleri iyi huylu olmaları sebebiyle hayati bir risk taşımazlar ama görsel olarak çirkin bir görünüme neden oldukları için operasyonla alınabilirler. Cildin altında yavaş yavaş biriken yağ hücreleri sert olmayan bir kist oluştururlar. Bu kistler parmakla dokunulduğunda hareket ederler.

Yağ Bezeleri Nerelerde Oluşur?

Sırt bölgesinde göğüste ve omuzlarda oluşabilen yağ bezeleri aslında yağ barındıran vücudun tüm bölgelerinde oluşabilirler.

Yağ bezeleri genel olarak egzersiz yapmayan hareketsiz insanlarda daha sık görülmektedir.

Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ bezeleri bazen büyüyerek sinirlere baskı yapabilir. Böyle bir durumda cildiye uzmanlarına başvurmak ve basit bir cerrahi operasyon geçirmek gerekebilir. Yağ dokularının fazla çalışması ile ortaya çıkan yağ bezeleri kendiliğinden geçmezler. Bir şekilde mutlaka yağ bezeleri tedavi edilmelidir. Dermatolog yağ bezesini inceleyecek ve gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Örneğin yüzde başlayan yağ kistlerinin tedavisinde buhar verilerek tedavi sağlanmaktadır. Bir diğer yol da lazer kullanarak yağ bezeleri yakılabilir. Lazer tedavisi sonucunda küçük yanmış sivilce görünümü bir veya iki hafta sonra tamamen geçecektir. Bazen de plastik cerrahi uzmanı yağ bezelerini kesebilir. Yağ bezelerinin vücutta çıktıkları bölgelere göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmakla beraber en yaygın ve kesin çözüm cerrahi müdahaledir. Yağ bezesi alınırken lokal anestezi tercih edilir. Eğer çok fazla noktalarda yağ bezelerine müdahale yapmak için genel anestezi de yapılabilir. Cerrahi müdahale sonrası alınan yağ bezeleri fazla ise antibiyotik verilir.

Her yağ bezesinden kanser gelişim olmaz ama bu demek değildir ki tüm yağ bezeleri komple iyi huyludur. Yağ bezesi aşırı büyüme gösteriyorsa kanserden şüphelenilebilir. Böyle bir durumda olan kişiler Dermatolog’a görünmelidir.

Yağ bezesinin iyi huylu olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Dokunulduğunda hareket ediyorsa

Dokunulduğunda yumuşak ise

Çap ölçüsü 2 santimetre ise

Yağ bezesinin iyi huylu olduğu söylenebilir. Yağ bezelerini kesinlikle elle sıkmaktan kaçınmak gereklidir. Yağ bezelerinin iyi huylu mu kötü huylu mu olduğunu en iyi tespit edecek olan şey yapılacak tahlillerdir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

2 Yorumlar

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Hastalığınız İçin Zerdeçal Seti – İ kullanmanız gerekir.

    Araştırmalar: Önce fareler, kobaylar ve köpekler üzerine bir yığın araştırma yapılmış ve bu araştırmalarda zerdeçal kökünden elde edilen ekstrenin safrayı arttırıcı, safra yollarını açıcı ve hareketlendirici, kara-ciğeri zehirlerden arındırıcı(antihepatoksin), kandaki lipit ve kolesterolü düşürücü, radikalleri zararsız hale getirici, prostaglandin üretimini fren-leyici, iltihapları önleyici, artritisi(eklemlerdeki iltihapları) iyileştirici olduğu tespit edilmiştir. (H.H. IV. 1091) insanlar üzerinde de bu güne kadar çok önemli araştırmalar yapılmıştır. Bunlardan bazıları;
    1) Tayland’a zerdeçal kökü ile 1989 yapılan çok büyük bir araştırmada zerdeçalı karın ağrısı(genellikle boş mide, açlık duygusu veya acı baharatlı yemekler yendiğinde), kokuşma, ekşime, karnının alt(abdominal) veya karnın üstteki(epigastricum) ağrıları ve kalın bağırsak ağılarını %74 oranında iyileştirildiği tespit edilmiştir. (Nhp. 7.00.1131)
    2) Siegers ve ekibi 1997 yılında yaptığı bir araştırmada zerdeçalın safra akışının %120 oranında 15-30 dakika içinde araştırdığını tespit etmiştir.(Nhp.7.00.1131)
    3) R. Kutlan, P.C. Sudheeran, C.D. Josph ve ekipleri 1987de yaptıkları araştırmalarda zerdeçalın urları küçülttüğünü ve hatta yok ettiği tespit edilmiştir. (TP. 184)

    Kullanılması: 
    a) Araştırmalara göre hazım rahatsızlıklarından; Kanser, tümör, miyom, kist, nodül, lipom, lösemi, şişkinlik, tıkanma, mide bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer safra rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu, kandaki kolesterol ve lipidi düşürdüğü, radikalleri yok ettiği (antioksidatif), iltihapları önlediği ve prostoglandin üretimini azalttığı tespit edilmiştir. 
    b) Komisyon E’nin 30.11.1985 tarihli,223 nolu ve 01.09.1990 tarihli, 164 nolu monografi bildirisinde zerdeçalın hazımsızlık rahatsızlıklarına etkili olduğu tespt edilmiştir. 
    c) Halk arasında, kandaki kolesterol ve lipit, şişkinlik, tıkanma, yağlanma(şişmanlık), karın ağrısı, baş ağrısı, ateş, üşütme ve arteriosk-leroza(yağlanma nedeniyle damar sertliği ve damar daralması) karşı kullanılır. 

    Tesir şekli: Safra arttırıcı, safra yollarını açıcı ve hareketlendirici, kan-daki kolesterol ve lipidi düşürücü, iltihapları önleyici, radikalleri yok edici, prostoglandin üretimini frenleyici ve mikropları yok edici özellikler sahiptir. 

    Kullanılması: 
    a) Araştırmalara göre hazım rahatsızlıklarından; Kanser, tümör, miyom, kist, nodül, lipom, lösemi, şişkinlik, tıkanma, mide bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer safra rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu, kandaki kolesterol ve lipidi düşürdüğü, radikalleri yok ettiği (antioksidatif), iltihapları önlediği ve prostoglandin üretimini azalttığı tespit edilmiştir. 
    b) Komisyon E’nin 30.11.1985 tarihli,223 nolu ve 01.09.1990 tarihli, 164 nolu monografi bildirisinde zerdeçalın hazımsızlık rahatsızlıklarına etkili olduğu tespt edilmiştir. 
    c) Halk arasında, kandaki kolesterol ve lipit, şişkinlik, tıkanma, yağ-lanma(şişmanlık), karın ağrısı, baş ağrısı, ateş, üşütme ve arteriosk-leroza(yağlanma nedeniyle damar sertliği ve damar daralması) karşı kullanılır. 

    Çay: İnce kıyılmış zerdeçal kökü veya tozundan yarım kahve kaşığı(1,5-3g) demliğe konur ve üzerine 300-500ml kaynar su ilave edilerek 8-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

    Zerdeçal Seti – İ Siparişi için https://goo.gl/qzznCK internet sitemizden veya 0212 621 21 65 – 66 nolu telefonlardan sipariş verebilirsiniz

  2. Hüseyin Tarık

    Merhaba 

    Başımın üst kısımlarında sert küçük küçük tepecikler var birkaç tane.Üzerine bastırınca acıyor. Yıllardır var, önemsememiştim, yazınızı görünce dikkatimi çekti. Acaba bunlar yağ bezesi midir? Yumuşak değil, kötü huylu mudur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*