Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / YAĞ BEZESİ

YAĞ BEZESİ

İyi huylu kistler olan ve lipom adı verilen yağ bezeleri iyi huylu olmaları sebebiyle hayati bir risk taşımazlar ama görsel olarak çirkin bir görünüme neden oldukları için operasyonla alınabilirler. Cildin altında yavaş yavaş biriken yağ hücreleri sert olmayan bir kist oluştururlar. Bu kistler parmakla dokunulduğunda hareket ederler.

Yağ Bezeleri Nerelerde Oluşur?

Sırt bölgesinde göğüste ve omuzlarda oluşabilen yağ bezeleri aslında yağ barındıran vücudun tüm bölgelerinde oluşabilirler.

Yağ bezeleri genel olarak egzersiz yapmayan hareketsiz insanlarda daha sık görülmektedir.

Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ bezeleri bazen büyüyerek sinirlere baskı yapabilir. Böyle bir durumda cildiye uzmanlarına başvurmak ve basit bir cerrahi operasyon geçirmek gerekebilir. Yağ dokularının fazla çalışması ile ortaya çıkan yağ bezeleri kendiliğinden geçmezler. Bir şekilde mutlaka yağ bezeleri tedavi edilmelidir. Dermatolog yağ bezesini inceleyecek ve gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Örneğin yüzde başlayan yağ kistlerinin tedavisinde buhar verilerek tedavi sağlanmaktadır. Bir diğer yol da lazer kullanarak yağ bezeleri yakılabilir. Lazer tedavisi sonucunda küçük yanmış sivilce görünümü bir veya iki hafta sonra tamamen geçecektir. Bazen de plastik cerrahi uzmanı yağ bezelerini kesebilir. Yağ bezelerinin vücutta çıktıkları bölgelere göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmakla beraber en yaygın ve kesin çözüm cerrahi müdahaledir. Yağ bezesi alınırken lokal anestezi tercih edilir. Eğer çok fazla noktalarda yağ bezelerine müdahale yapmak için genel anestezi de yapılabilir. Cerrahi müdahale sonrası alınan yağ bezeleri fazla ise antibiyotik verilir.

Her yağ bezesinden kanser gelişim olmaz ama bu demek değildir ki tüm yağ bezeleri komple iyi huyludur. Yağ bezesi aşırı büyüme gösteriyorsa kanserden şüphelenilebilir. Böyle bir durumda olan kişiler Dermatolog’a görünmelidir.

Yağ bezesinin iyi huylu olduğunu nasıl anlayabiliriz?

• Dokunulduğunda hareket ediyorsa
• Dokunulduğunda yumuşak ise
• Çap ölçüsü 2 santimetre ise

Yağ bezesinin iyi huylu olduğu söylenebilir. Yağ bezelerini kesinlikle elle sıkmaktan kaçınmak gereklidir. Yağ bezelerinin iyi huylu mu kötü huylu mu olduğunu en iyi tespit edecek olan şey yapılacak tahlillerdir.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*