Hasta olduğunuzda veya stres altındayken vücudunuz hastalık ve stresle mücadele için belli başlı hormonlar üretir.Bu hormonlar kan şekerinizi yükselterek tansiyonunuzun yükselmesine neden olabilir.
Vücudunuzun kan şekeri yükseldiğinde bedeninizde bir takım sağlık sorunları meydana gelir. Bu durumun sonucunda zamanla kalp damarları hasar görür ve çeşitli komplikasyonlar gelişebilir.
Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği bu komplikasyonların başlıcalarıdır.
Bu nedenle kan şekerinizin yüksekliğini erken tanıyabilmek kalıcı hasarları önlemenizde büyük katkılar sağlayacaktır.
Uyuşukluk, yanma ve karıncalanma
Yüksek kan şekeri, ellerde, bacaklarda ve ayaklarda hissizlik yanma ve karıncalanmaya neden olabilir. Buna, şeker hastalığının bir komplikasyonu olan diyabetik nöropati neden olur .
Sık idrara çıkma
Kandaki yüksek şeker miktarı sonucunda böbrekler sürekli su çeker. Bu durumun sonucunda sık idrara çıkma problemi meydana gelebilir.
Sürekli su ihtiyacı
Sık idrara çıkma sonucunda böbrekler çok fazla çalışır bu durumda susama hissini beraberinde getirir.
Yorgun hissetme
Vücut hücreleri gereken miktarda kan şekeri oranına yetişemediğinde sürekli yorgunluk hissine kapılabilirsiniz.
Açıklanamayan ağrılar
Aynı şekilde vücudunuz yeterli gliokuzu alamadığında bedeniniz ekstra kas ve yağ yakar. Bu durum sonucunda aniden kilo verme gelişebilir. Ne yazık ki aynı durum kilo alma içinde geçerlidir. Bu nedenle bedeninizde kilo dalgalanmasını incelemek önemli bir yöntemdir.
Adaptasyon problemi
Vücudunuzda belirli bir denge olmadığı zaman zihniniz sürekli bulanık olur. bu durum sonucunda yüksek tansiyon, dikkatsizlik ve hafıza problemleri yaşayabilirsiniz.
Sürekli açlık hissi
Vücudunuzda enerji vermek için uygun miktarda kan şekeri bulunmadığında bedeniniz alternatif bir enerji kaynağı arar. Bu da sürekli aç hissetmenize neden olur.
Sürekli açlık hissi
Vücudunuzda enerji vermek için uygun miktarda kan şekeri bulunmadığında bedeniniz alternatif bir enerji kaynağı arar. Bu da sürekli aç hissetmenize neden olur.