Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Yulafın Muhteşem Faydaları

Yulafın Muhteşem Faydaları

En çok kahvaltılarda tüketilen yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan besin ögelerini içerirken, bol lifli olması nedeniyle de uzun süre tok tutuyor.

Yulaf ezmesinin bizim için en değerli özelliğinin başında yüksek lifli yapısı yer almaktadır. Yüzde 55 oranında çözünebilir, 45 oranında çözünemez lif bulunduran yulaf ezmesi, vücudumuz için mükemmel bir lif kaynağıdır. Yulaf B kompleks vitaminler (B12 hariç) ve E vitamini yönünden ayrıca folik asit, potasyum ve magnezyum açısından da zengin bir besindir.

YULAFIN FAYDALARI

Kolesterol düzeyini normal seviyede tutar: Yapılan çalışmalarda düzenli yulaf tüketimi sonucu; serum glikoz, trigliserit, total kolesterol, LDL ve VLDL değerlerini düşürdüğü görülmüştür.

Kan şekerini dengeler: Type-2 diyabet hastalarının düzenli yulaf kullanması sonucu kan şekerinin daha iyi dengelendiği araştırmalar sonucu görülmüştür. Yulafın iyi bir antioksidan kaynağı olması da beslenmemizde yer vermemiz gereken nedenlerdir biridir.

Sindirim sistemini çalıştırır ve tok tutar: Yulaf lifli yapısı sayesinde bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Aynı zamanda yavaş emilen karbonhidratlardan oluştuğu için sizi uzun süre tok tutmaktadır.

Kansere karşıdır: Yulaf içeriğinde fitokimyasalları barındırır ve bunlar kansere karşı korur. Araştırmalar özellikle yulafta bulunan lignan adlı fitoöstrojen bileşiklerin meme kanserine karşı koruduğu yönünde yapılsa da bunun dışında yulaf bir çok kanser türüne karşı vücudu korumada yardımcı olmaktadır.

Anti-depresan görevi görür: Yulaf içeriğinde vücut için gerekli E vitamini, çinko, bakır ve demir gibi mineralleri barındırır. Aynı zamanda içeriğinde B vitamin kompleks, potasyum, kalsiyum ve magnezyumda mevcuttur. Tüm bu vitamin ve mineraller sizi günlük stresten uzak tutmaya yardımcı olur ve anti-depresan görevi görür.

Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*