Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel Bilgiler / Ağrılar

Ağrılar

Ağrılar

Kronik Ağrı nedir?
Akut ağrı vücuttaki herhangi bir rahatsızlığı beyine iletirken, kronik ağrıda ise beynin kontrolü dışında kendiliğinden oluşur. Sinir hücreleri ağrı olmayan yerden ağrı sinyalleri gönderebilir. Almanyada 10 milyon ağır ve sürekli ağrı çeken insanın olduğu Sağlık Bakanlığınca bildirilmektedir.

Akut ve kronik ağrı olmak üzere ağrı ikiye ayrıldığı gibi
Ağrı türlerine görede 3 ayrı grüpta ağrı vardır.
1-) Çevre Ağrı: Sinir sisteminin verdiği ağrı (trigeminusneuralgie)
2-) Merkez Ağrı: Sürekli ağrı, beyin kanamasından sonra örneğin
3-) Yankılı Ağrı: Burada içerideki herhangi bir organdaki problemin deri üzerinde yansıması olarak görülür.

Kronik Ağrı nasıl oluşur?
Sinir hücreleri beyine sürekli ağrı sinyalleri göndererek metabolizmayı değiştirir. Sinir hücresi sürekli uyarı gönderirken beyinde gerekir uyarıyı artık yapamaz. Bu nedenlede hücre tepki alamadığından sinyal gönderme merkezi oluşturur. Bu hatalı sinyali göndermeyi durdurmak ve ağrı göndermeyi durdurmak gerekir.

Kronik ağrı nasıl anlaşılır?
Ağrının sürekliliği ve eğer ağrının şekli değişir kendi kendine bağımsız hareket etmeye başlarsa o zaman kronik ağrıdan bahsedilir. Bu kronik ağrı 3-6 ay gibi bir zaman sürerse o zaman kronik ağrı oluşur. Ağrının temel ortaya çıkışı gibi olmaz veya sürekli devam eder.

Kronik ağrı türleri:
Bel ağrısı: Bel fıtığı veya sinir köklerinin sıkışması gibi
Baş ağrısı: Migren veya gerginlik başağarısı gibi
Romatizmalı ağrılar: Artirit, fibromiyalji
Nevralji: yüz felçi, zona hastalığı gibi
Ur ağrıları: Beyin uru, kemik urları gibi
Deformasyon ağrıları: Artroz, osteoporoz gibi
Fantom ağrısı: Aputasyon gibi

Kronik ağrı nasıl teşhisedilir?
Kronik ağrısı olanların % 60?ı doktor tedavisi görmektedir. Kronik Ağrı kişiden kişiye ve ağrının türüne göre farklılıklar gösterir ve bazen teşhisi oldukca detaylı bir araştırma sonucu ancak anlaşılabilir. Kronik ağrının tedavisi çok zahmetli zaman alabir iştir.
Ağrının teşhisi için
Vücudu muayene
Sinirsel muayene
Ortopedik araştırma
Gerekli olursa beyin tomografisi ve kalp EEG?si gerekli olabilir.
Aidozun teşhisi

Kronik ağrılar nasıl tedavi edilebilir?
Kronik ağrı rahatsızlıkları olan hastaların, çok yönlü olarak sebebi araştırılmalıdır ve hastalığa hangi faktörlerin etki yaptığı vede hangi tür bir kombinasyonlarla tedavi edilebileceği araştırılamalıdır. Kronik ağrının vücut üzerinde yaptığı fiziki ve psikolojik etkileri vede kişinin sosyal çevresi araştırılmalıdır. Kronik ağrılara karşı sürekli ilaçlar kulanılır ve bu ilaçlar rahatsızlığın ağırlığına karşı 4 kategoride ele alınır.

1. Devre: hafif ağrılarda antiromatikalar
2. Derve: Orta derecedeki ve ağır ağrılara karşı Opiodlar
3. Devre: Ağır ve çok ağrı ağrılara karşı Opiodlar kullanılır.

Bazı ağrı tiplerinde ayrıca krampları çözücü ilaçlar. Antidepresanlar kulanılması gerekebilir, yani hastaya göre tedavi şeklide değişebilir.

Diğer Tedavi Yöntemeleri:
Akupunktur
Jimnastik hareketleri yapılarak kaslarda rahatlama sağlanabilir.
Otojenik Meditasyon
Hareket Tedavisi gib
Özel ilaçlarla sinirleri frenler

Ağrının yaşam tarzını değiştirme, beslenme tarzını değiştirme, işyerini değiştirme gibi tetbirlerde ağrıyı azaltabilir. Bazı ağrılarda anacak ve ancak hastanede yapılacak müdahalelerle ağrılar azaltılabilir.

Muayenede hangi hattalar yapılmaktadır?
Almanyada hastaların % 40?ı yani 4 milyon kronik ağrı rahatsızlık olan hastaların rahatsızlıkları doğru teşhis edilmemekte ve uzman olmayan doktorlar tarafından yanlış teşhisler konmakta ve tedavi olmamaktadır.

ASİDOZ: Her türlü ağrının asıl oluş sebebi doğru araştırılmalıdır. Evet doğru teşhis her şeyden önce tedavi için en önemli unsurdur. Ağıların sebebi ASİDOZ dur. Evet şimdiye kadar bu konuda okuduklarınız klasik bilgilerdir. Şimdi ise bu tür ağrıların tek bir sebebi vardır, oda ASİDOZ’dur diyorum. Neden ? Sürekli tartışılmaktadır, sırt, bel, omuz, baş, eklem ve yumuşak doku ağrıları gibi ağrılara sebep olarak birçok neden sayılmaktadır? Asıl sebep asidozdur.

ÖLÜMCÜL ASİDOZ: Ölümcül asidozun laboraturlarda teşhisi oldukça zordur. Bu nedenlede doku asidozu ile teşhis önemini kaybeder. Hücrelerin nefes alamsı ve enerji dönüşümü sonucu sürekli asit oluşur. Bu asit akciğer?den karbondioksit (CO2) ve böbreklerden su olarak dışarı atılır. Fakat sürekli asit artırıcı besinlerle (et, peynir ve mamülleri) beslenmeden dolayı dokularda asit oranı yükselirken baz (alkali) oranı düşer.

CURUF: Eklem araları ve bağ dokularına depolanan asit, kemik, diş ve kıkırdaklardaki minerallerle birleşerek nötürleşir ve ortaya asidik baz (asidik tuz, curuf), yani curuf oluşur. Çoğalan curufu temizlemek imkansızdır. Ve hatta asit oranı aşırı çoğalırsa bir kısmıda eklem araları ve bağ dokularında asit olarakta depolanır.

ASİT-BAZ DENGESİ: Asit-baz dengesi hücreler arasındaki sıvıyı etkiler. Protein-Şeker ana molekülü (proleoglykan) su moleküllerini kendine bağlar. Şayet dokularda aşırı asitlenme olursa hücreler arasındaki su oranı azalır. Buda vücudun kuruması demektir. Dokulardaki kuruma bağ dokularının elastizitesini ve iskeletin hareketliliğini azaltır.

AĞRILAR: Sırt-, bel-, omuz-, baş-, yumuşak-, doku-, sinir-, ve eklem ağrısı vede iltihaplar bazik tuzla iyileştirilebilir. Fakat bu geçici bir iyileşmedir. Asıl iyileşme başta bağırsaklar, bağ dokuları, dokular ve eklemlerdeki curufun temizlenmesi ile mümkündür.

 

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.
Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur. Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel iktidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır. Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır. Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir. Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur. Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır. Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler. Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, fakat karpuz da tatlıdır ve bu da mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içerir.


Yaklaşık igokcek

Dikkatinize çekebilir

Âmâ Eden Hastalıklar

Âmâ Eden Hastalıklar

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan bununla birlikte körlüğe niçin olan hastalıklar ...

103 Yorumlar

  1. 7-8 yıldır her gün olan sürekli baş ağrım var.Bir çok tedavi denedim.Ama sonuç alamadım.Ağrı geldiğinde ağrı kesicilerle durdurmazsam giderek artıyor ve iş yapamaz durumuna düşürüyor.Bu konuda sizin ilaçlarınız iyileşmem için vesile olabilir diye düşünüyorum.Ne tavsiye edersiniz?

  2. Sizin İKsir,tonik,Kemik çayı ve enfeksiyon çayı kullanmanız gerekir.

  3. Sizin İksir,Tonik ve sarıkantaron çayı kullanmanız gerekir.

  4. Sizin iksir,Tonik,damar ve enfeksiyon çayı kullanmanız gerekir.

  5. ibrahimyılmaz

    aşırı derecede migren ağrım oluyor ilaç kullanmama rağmen bir türlü geçmiyor, nerdeyse 15 günde bir ağrı oluyor ve 3-4 gün süroyor buna uygun bir tedavi varmı

  6. Songül hanım sizin İksir,Tonik ve Kadın çayı kullanmanız gerekir illaki faydası olacaktır.Ama düzenli kullanmanız gerekmektedir

  7. merhabalar ,benim rahatsızlığım adenomiyosiz.kadın hastalığı,tedavi ameliyat dediler,ağrım çok oluyor,iksirin bir faydası olur mu?

  8. Merhaba,
    Ben ankilozan spondilit(omurilik iltahabi) hastasiyim. Yaklasik 3 yildir tedavi goruyorum. Bir tur romatizma hastaligi oldugu icin kis mevsiminde agrilarim daha cok oluyor. Zaman zaman kalca kismimda (siyatik gibi) bazen sag, bazen sol kalcamda inanilmaz agrilarim oluyor. Yuruyemiyor, yatamiyor,yatinca da kalkamiyorum hareket edemiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Ilginize tesekkur ederim.

  9. hocam benim sık sık bazen de iki gün süren baş ağrılarım oluyor.henüz 25 yaşındayım.sinüzit filmimde ve tomografi de birşey çıkmadı sinirsel dendi… stablon ve pasiflora kullandım.ancak ilaçlar bitince tekrar başladı.kaşlarımın ortasında başlıyor iki tarafa yayılıyor ve bazen de başımın sol arka kısmına sancı şeklinde gelip başımda uyuşma yapıyor.yardımlarınızı bekliyorum…şimdiden teşekkür ederim

  10. iksir, tonik ve kemik çayı ile iyileşir.

  11. HERKESE MERHABA. ANNEMİN KEMİK ERİMESİNE BAĞLI AĞRILARI VAR. BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

  12. Prostatite karşı iksir, tonik, prostat ve enfeksiyon çayı karışımı özel bir çay gerekir.

  13. prostatit iltihabım var faydalı olabilirmi ayrıca alkol kullanan biriyim

  14. İngiliz tuzu kullanın, eğer karaciğerde yağlanma varsa iksir ve karaciğer çayı da gerekir.

  15. fatma karadavut

    SAFRA KESEMDE EN KÜÇÜĞÜ 7 MM OLAN TAŞLAR TESBİT EDİLDİ NE ÖNERİRSİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  16. İksir ve lipom çayı kullanmalısınız, eğer mide ve bağırsaklarda problem varsa tonikte gerekir.

  17. Yağ bezlerine karşı iksir, tonik ve lipom çayı kullanın.

  18. baki yalıcı

    benım kafamın sag arkasında ve boynumda şişlikler oluştu bulumdugum bolge ıtıbarıyle doktora fazla gidemıyorum basımdakı sıslık sert ama boynumdakıler yag bezesı gibi
    bana ne onerırsınız tesekkur ederım sımdıden

  19. Berk bey iksir, tonik, kemik ve romatizma çayı karışımı özel bir çay gerkir.

  20. Esma hanım iksir, tonik ve sinir çayı kullanın

  21. Ayfer hanım iksir tonik, variz ve romatizma çayı karışımı özel bir çay gerekir.

  22. Perihan hnaım iksir, tonik ve isinir çayı kullanın

  23. Gökçek Bey Benim Anneannemin romatizmal ağrısı var dizleri ve bacakları ağrıyor yaşı 71 kilosu 110-115 ama
    doktorlar zamanında kendine iyi baktığı için kemiklerine çok sağlam diyor romatizmal ağrı teşhisikoydular ilaç kullanıyor ama genede ağrıyor merdivenden zor iniyor buna uygun iyi gelebilcek ilaç varmı yada doğal bir tedavi yöntemi cevap verirseniz çok sevinirim yaşım 13 ama anneannem için birşey yapabilirmiyiz

  24. uc yıldır sol alt ve ust cenemde trıgemınal nevraljı var tedavılerden ve gasser operayonundan bı sonuc alamadım
    bır cok ılac kulalandım devamda edıyorum.ne yapmam gerek?

  25. ibrahim bey benim eklem, romatizma ve varis hastalığım var bu rahatsızlıklarımdan kurtulmam için ne önerirsiniz şimdiden teşekür ederim.

  26. sol alt çenede trigeminal nevraljim var bir defa RF bi defa gama kniefe iki defa MVD operasyonları geçirdim yinede ağrılarım geçmedi devam ediyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

  27. Kemal bey Gökçek Tonik, Gökçek İksir ve enfeksiyon çayı kullanmalısınız

  28. peki ben hangi bitkisel ürününüzü kullanabilirim??

  29. peki ben crohn hastalığıyla ilgili ne yapmalıyım,nasıl bir tedavi görmeliyim,sizin bitkisel tedavinizin yararı olur mu acaba??

  30. Kemal bey 15-20 yıl aynı ilaçları kullanana Crohn hastaları var ve bir faydası olmadığı gibi bir çok hastalığı tetikliyor.

  31. merhaba,
    ben crohn hastası bir insanım… bir yıldır doktora gidiyorum ama doktorun verdiği ilaçlar bende bir etki göstermiyor.. sizin bitkisel tedavinizin iyi geldiğini duydum… ben crohn hastalığı için hangi bitkisel ilacı kullanmalıyım? cevap verirseniz memnun olurum….teşekkürler

  32. Hamide hanım Gökçek İksir ve romatizam çayı kullanmalısınzı, eğer mide ve bağırsakalrda problem varsa Gökçek Tonikte gerekir

  33. ben 36 yasındaki bir bayanım.kücüklügümden beri romatizma dan dolayı bel ve sırt agrılarım var.lodoslu havalarda agrılarım dahada artıyor.agrı kesici içsemde bu sefer midem agrıyor.belimden bir kaç kere film cekildim ve muayene edildim ama dogru dürüst bir teşhis koyulamadı. benim bu agrılarıma karşı ne önerdiginizi yazabilirmisiniz.cevabınızı [email protected] adresine yapabilirsiniz.

  34. Gökçek İksir ve böbrek çayı kullanmanız gerekir, eğer mide ve bağırsakalrınızda problem varsa tonikte gerekir.

  35. Sema hanım Gökçek İksir, Gökçek Tonik ve faranjit çayı kullanmalısınız

  36. Sema 14 hanım Gökçek İksir, Gökçek Tonik ve böbrek çayı kullanmalı

  37. hocam benim sekiz aydır geçmeyen mesane ağrılarım var. ağrılarım sürekli artık böbreklerimede vurmaya başladı. gitmediğim doktor ve yaptırmadığım tahlil kalmadı ama bana bi teşhis koyamadılar. ağrılarım çok şiddetli artık hayatımdan bıktım bana ne önerirsiniz en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. bide nasıl ürününüzü alabiliriz.

  38. merhaba,
    annemde 15 yıldır belli dönemlerde gerçekleşen ataklara nihayet bu yıl kristal artriti tanısı kondu. ilaçlarını düzenli kullanmasına rağmen halen atakları şiddetli bir biçimde devam ediyor.
    benim de dilimin arka kısmında yaklaşık 1 aydan bu yana yarım mercimek büyüklüğünde, boğazımda birşey kalmış hissi veren papillalar mevcut. doktor farenjit olduğunu söyledi. papatya, ıhlamur vb. çaylar içiyorum dilimi temizliyorum ve gargara yapıyorum halen geçmedi.
    ikisi için de gökçek iksir mi önerirsiniz?

  39. sayın hocam Benim hastam 70 yaşında diyaliz hastası. Yaklaşık 7 ay önce prostat ve kasık fıtığı ameliyatı ( bağırsakları içe alındı) oldu. Ameliyat sonrası Aşırı derecede hıçkırıktan dolayı yemek yiyemez oldu. Bir sürü araştırmadan sonra tedaviye başlandı. Largactil 100 mg günde 3 kez yarım tablet verildi. Bu seferde iyileşememesinin yanı sıra hastamız kendini hiç bilemez, tuvalete dahi gidemez hale geldi. Şimdi Bizim nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Şu an açıkçası sapıtmış durumdayız. Gükçek iksiri veya başka bir karışım tavsiye edebilirmisiniz ? Bir cevap yazarsanız çok sevineceğim.

  40. ibrahim bey bu soyledıklerınızı almak istiorum ama kredi kartı ile almak mumkunmu

  41. Ebru hanım anneniz için Gökçek İksir Gökçek Tonik ve ğrı çayı uygundur

  42. merhaba,

    annem nöropati hastası ve bu hastalığından dolayı ellerinde kollarında bacaklarında şiddetli ağrılar var bazen yürümesini engelleyecek kadar çok. ilaç tedavisi görüyor ve hastalık ilerledikçe kullandığı ilaçların dozajı yükseliyor(ağrı kesici niteliğinde ilaçlar) sizce gökçek iksirinin faydası olurmu yada başka bişey önerirmisniz ve eğer faydası olur diyorsanız gökçek iksirini nereden alacağım konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

  43. Gökçek İksir ve kemik çayı ile iyileşebilir mi bilemiyorum, kullananlardan çoğu memnun, sizde ne kadar etkili olur bilemiyeceğim.

  44. iyi günler…
    annem ayakta durduğuna dizinde ağrı olduğundan şikayet ediyor,oturup kalktığında,yürürken çok zorlanıyor,dr.lar kıkırdak erimesi olduğunu kıkırdağının neredeyse hiç kalmadığını ve kemik erimesi olduğunu söylemişler,verilen ilaç ve iğneler bir işe yaramıyor,en faza bir hafta etki, ediyor,ne tavsiye edersiniz????

  45. Umut bey Gökçek İksir ve enfeksiyon çayı ile iyileşir, eğer mide ve bağırsaklarında probelm varsa Gökçek Tonikte gerekir.

  46. benim bacagım da sivilce cıktı ilkin cıban dır dedim gecer gecmedi gergecen gün büyüdü kendiligin den patladı
    bazen kanıyordu bazende iltihap cıkıyordu şim di ise taş gibi sert olmuş ve sıkıyorum da ne kan geliyor nede
    iltihap cıkıyor bu güne kadar bu konuda ne bir doktora gitmedim acaba gökcek iksiri bunu yok ede bilirmi
    ve bu gök cek iksirini nasıl sipariş edebiliriz cevabınız için şimdiden tşk ler.

  47. Mehmet bey Gökçek İksir ve kemik çayı iyi gelir, sıcak su iltihapları azdırır.

  48. benim kuyuruk sokumunun yanında bulunan kemiklerim cok agrıyor bir haftadan beri doktora gittim film cektirdim ilaç verdi ama halşa gecmedi idrar tahlili felan da yaptırdım özellikle geriye dogru hareketimde agrı oluyor diger hareketlerimde olmuyor ve hareket halindeyken agrı azalıyor oturdugumda azıyor sıcak su uygulaması yaptıgımda da iyi oluyor ne yapmam gerekiyor yardım edermisiniz ?

  49. Gökçek İksir, damar çayı ve enfeksiyon çayı karışımı özel bir gerekir.Eğer mdie ve bağırsakalrda problem varsa Gökçek Tonikte gerekir.

  50. benım sırtımda dogustan damar toplulugu varmıs ve en ufak bir enfeksıyonda bıle sırt agrısı olur dedı doktor ama cok rahatsızım devamlı sırtım tutuluyor nefes alamıyorum bile sırtımda yuk varmıs gıbı oluyor lutfen bana bısey onerın sımdıden sagolun

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

/*